MIHAI FIFOR:

"Vor fi scoase la concurs 200 de posturi la Institutul Cantacuzino"

10 ian. 13:17 Miscellanea
Vlad Dobrea
Mihai Fifor: (Sursa foto: Facebook)
Mihai Fifor: (Sursa foto: Facebook)

Ministrul Apărării Naţionale Mihai Fifor a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că are în vedere scoaterea la concurs a 200 de posturi pe diverse specialităţi la Institutul Naţional de Cercetare "Cantacuzino", subliniind că producţia de vaccin antigripal va începe în doi ani şi vor fi relansate BCG-ul şi alte branduri cunoscute ale Institutului.

"Avem o schemă de personal pe care noi am aprobat-o în jurul numărului de 1.075 de funcţii dacă nu mă înşel şi anul acesta vom porni cu un Memorandum pe care o să îl ducem în Guvern cu 200 de funcţii pe care dorim să le scoatem la concurs pentru a putea să facem angajări la Institutul "Cantacuzino". Aceste 200 de posturi sunt defalcate pe specialităţi şi pe nevoile pe care le are institutul în momentul de faţă. Nu mă refer doar la personal care să lucreze în linia de producţia a institutului dar mă refer cu precădere la specialişti", a precizat Mihai Fifor.

Prin decizia Guvernului, Institutul a intrat în subordinea MApN. "Nu vreau ca acest lucru să fie văzut ca un soi de miracol care va readuce dintr-o dată la viaţă tot ce însemna cândva Institutul "Cantacuzino". Armata nu face miracole dar, credem noi, în parteneriat cu colegii de la Institutul Cantacuzino, cu o gestiune mult mai judicioasă a ceea ce înseamnă resursele Institutului, şi cu o recuplare a Institutului Cantacuzino la reţeaua institutelor specializate din această lume, plus cu rigoare militară vom putea să avem în foarte scurt timp o instituţie readusă la nivelul la care trebuia să fie", a explicat Mihai Fifor.

Conducerea MApN are în vedere continuarea activităţii în instituţie. Ministrul crede că cea mai mare problemă a acestei instituţii este lipsa specialiştilor.

"Cred că că cea mai mare problemă pe care o are această instituţie în momentul de faţă, problema care a dus la un moment dat la încetarea producţie de vaccin, este faptul că foarte mulţi dintre specialiştii Institutului "Cantacuzino" au ales să plece din această instituţie, iar lucrul acesta este cel mai sensibil lucru cu care ne confruntăm", a spus Mihai Fifor.

Este nevoie de finanţare serioasă pentru ca laboratoarele Institutului să devină de top, potrivit ministrului Apărării. "Pentru asta este nevoie de infuzie de personal, este nevoie de finanţare serioasă şi este nevoie de investiţii în infrastructură. Toate aceste lucruri le vom face începând cu primăvara acestuia an".

Ministrul Mihai Fifor a mai precizat că va realiza un parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila". "În parteneriat cu UMF cu orice altă instituţie de învăţământ medical din ţară dorim să continuăm această colaborare, dorim să continuăm să formăm aici viitorii specialişti în domeniu prin activitatea pe care cadrele didactice ale UMF o desfăşoară în cadrul acestui institut. Urmează să gândim împreună cu Ministerul Educaţiei şi cu Ministerul Sănătăţii modul în care vom organiza locurile la rezidenţiat începând cu această toamnă astfel încât să acoperim şi nevoile Institutului "Cantacuzino".

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

JLL: "Cererea de spaţii industriale şi de logistică a atins un nou maxim istoric în 2017"
22 ian. V.D


Cel mai mare showroom de piatră naturală, încheie anul 2017 cu o cifră de afaceri de 24 milioane lei
22 ian. V.D


MAI: "Paisprezece localităţi din patru judeţe sunt nealimentate cu energie electrică"
22 ian. V.D


CNAIR: "Se circulă în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor"
22 ian. V.D


VOCI"Autoplagiatul" - instrumentul mutilării consecvenţei în gândire
22 ian. Av. prof. dr. Marius Pantea, Specialist în Drepturile de Proprietate Intelectuală


Poliţia Română: 6.800 de sancţiuni contravenţionale, 627 de infracţiuni, 350 de permise de conducere reţinute, în ultimele 24 de ore
21 ian. F.C.


Cod galben de ninsori, începând din această seară, în 22 de judeţe
21 ian. F.C.


CNAB:Traficul aerian se desfăşoară normal pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti
21 ian.


Zeci de mii de oameni au protestat în toată ţara33
21 ian. F.C.


Zeci de mii de oameni protestează în toată ţara20
20 ian. Andreea Cuzub

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.