Mii de manifestanţi, ieri, în Piaţa Victoriei 2

20 mai. 2019 Miscellanea
L.A.
Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook

Manifestaţia "Toţi pentru Europa", organizată de comunitatea Declic, s-a desfăşurat, ieri seara, în Piaţa Victoriei. Evenimentul a avut ca scop motivarea cetăţenilor să iasă la vot pe 26 mai şi conştientizarea importanţei implicării civice, informează News.ro.

Mihai Şora, prezent în Piaţa Victoriei, a declarat că românii trebuie să iasă la vot, pentru că este vorba de viitorul lor şi nu trebuie să şi-l lase croit de alţii. Actorul Mihai Călin i-a îndemnat pe cei prezenţi să nu mai aştepte să li se pună căluşul în gură şi a subliniat că dreptul la vot trebuie să fie o datorie. Victor Rebengiuc i-a îndemnat pe cei prezenţi să meargă la vot, pentru că "e una din ultimele dăţi când mai putem să înlăturăm dezastrul care ni se poate întâmpla", mai informează agenţia.

La ora 21.00, participanţii au aprins lanternele telefoanelor mobile şi au scandat "PSD, ciuma roşie!"

Victor Rebengiuc a spus că a beneficiat de OUG care interzice Uber şi, "mulţumită partidului", a venit pe jos.

"Ştiţi ce viitor sumbru avem în viaţă. E una din ultimele dăţi când mai putem să înlăturăm dezastrul care ni se poate întâmpla. Vă rog frumos să mergeţi la vot, să-i votaţi pe cei pe care îi preferaţi dvs. - eu am preferinţele mele şi cred că unele corespund cu ale celor de aici - şi să votaţi şi pentru referendumul pe justiţie Vrem o ţară normală, în care să trăim normal", a spus Rebengiuc, potrivit New.ro.

Mihai Călin a vorbeşte, după ce a urcat pe scenă unul dintre supravieţuitorii din Colectiv. Actorul a spus că mulţi dintre noi reacţionează puternic doar atunci când li se întâmplă ceva personal.

"Acţionăm doar atunci când suntem în mod personal atacaţi şi ne-am dezobişnuit să ne uităm la cei de lângă noi. (...) În general, în viaţă nu vrem să vorbim despre lucruri negative pentru că ne afectează prea mult. Chemarea ar fi să lăsaţi gândurile să meargă şi spre viaţa adevărată, pentru că astfel rupeţi o crustă. Cred că solidaritatea e ceea ce avem nevoie. Şi solidaritatea. Să ne amintim ce a fost la Colectiv, când am dat jos un guvern. Să ne gândim la ce se întâmplă zilele astea când oraşul Târgovişte e blocat pentru o manifestare de partid, când 10 oameni au fost arestaţi la Topoloveni. (...) Dacă mai aşteptăm să ni se pună căluşul în gură... Asta înseamnă UE - libertatea de expresie, de gândire, iar dreptul la vot trebuie să îl luăm ca pe o datorie", le-a spus Mihai Călin participanţilor, conform News.ro.

La ora 20.00, Corul Sound Choir a intonat imnul Uniunii Europene, iar membri ai comunităţii Declic au realizat o coregrafie specială, realizând o inimă albă, pe fundal albastru, pentru a transmite mesajul "România iubeşte Europa".

Traficul rutier a fost restricţionat în zonă, la manifestaţie participând mii de oameni.

Mihai Şora a afirmat, de pe scenă, că suntem europeni, aşa cum suntem români.

"Varietatea şi unitatea trebuie să ne caracterizeze. Să fim noi înşine, să fim europeni desăvârşiţi. E important să fim în Europa ca să nu fim singuri şi să fim înconjuraţi de prieteni şi să ne simţim tari. Lumea e făcută din continente, continentele îi fac varietatea şi bogăţia, dar se şi întrec între ele şi se înfruntă. În toată această confruntare, noi suntem europeni", a mai spus Şora.

El a spus că fiecare buletin de vot este important.

"Să nu-i lăsăm pe alţii să decidă în locul nostru. Să nu preferăm comoditatea noastră, ci să ieşim şi să votăm, gândindu-ne bine la votul pe care îl punem în urnă, până la amănunt", a îndemnat Mihai Şora, conform News.ro.

Mihai Şora, prezent în Piaţa Victoriei, a declarat că românii trebuie să iasă la vot, pentru că este vorba de viitorul lor şi nu trebuie să şi-l lase croit de alţii.

Pe scena amplasată în Piaţa Victoriei au urcat trupele Vama, Omul cu şobolani, Taxi şi Emil. Toţi artiştii au participat la eveniment pro bono.

Evenimentul a făcut parte dintr-o serie de acţiuni care au avut loc ieri, în 49 de oraşe europene din 13 ţări, mai scrie agenţia.


Opinia cititorului: 2
1.   Coruptilor!
mesaj trimis de eu în data de 21.05.2019, 08:30

Voi sunteti primii corupti ai tarii.

2.   fără titlu
mesaj trimis de Fan Uber în data de 21.05.2019, 10:57

Nu inteleg de ce soferii Uber nu accepta macar clienti cu rating mare(in jur de cinci stele), cu minim 5 curse, acestia avand risc mic sa fie tsepari, iar pe tsepari, "troieni" sau contractori de rea credinta sa-i sanctioneze drastic(practic sa le desfinteze rating-ul definitiv pentru acel id de client). Optiunea de evaluare e pe atat de utila pentru pasagerii clienti cat si pentru soferii colaboratori.

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Primul buzoian, fără comorbidităţi, decedat după ce s-a infectat cu SARS-COV-2
08 iul. ANA FELEA


Blana ursului fără pădure: amendarea "hrănitorilor"
08 iul. Octavian Dan


RAPORT "SALVAŢI COPII":"România are aproape un sfert din mamele minore din Uniunea Europeană"
07 iul. A.P.


Preşedintele Ungariei acuză România şi Ucraina de poluarea de pe Tisa şi Someş
07 iul. A.P.


Înainte de alegeri, elevii cer guvernanţilor 10 reforme în învăţământ1
07 iul. A.P.


Asociaţiile de pensionari anunţă proteste dacă pensiile nu cresc de la 1 septembrie1
07 iul. A.P.


ANCA NEDEA:''Sudul Litoralului românesc va fi în 5 ani de zile o destinaţie pe care o să o căutăm''2
07 iul. G.U.


IMPLEMENTATĂ DE SPITALUL MILITAR CENTRAL:Aplicaţia "Coronavirus COVID-19 România" va ajuta gestionarea crizei
07 iul. A.P.


Germania, Belgia şi Olanda, principalii exportatori de ciocolată din UE
07 iul. G.U.


REGIUNEA VENETO, ITALIA:Pedepse cu închisoarea pentru infectaţii cu covid care ies din casă
07 iul. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.