MIKE POMPEO, DIRECTORUL CIA:

"Preşedintele cunoaşte riscurile întâlnirii cu Kim Jong-un"

12 mar. 08:31 Internaţional
D.I.
Mike Pompeo (Sursa foto: Twitter)
Mike Pompeo (Sursa foto: Twitter)

Directorul CIA, Mike Pompeo, a apărat decizia preşedintelui american, Donald Trump, de a se întâlni cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un, subliniind faptul că preşedintele înţelege riscurile care vin odată cu această întâlnire, informează BBC.

Trump "nu face acest lucru pentru teatru, ci merge acolo pentru a rezolva o problema", a declarat Pompeo, ieri, pentru postul american Fox News.

Potrivit oficialului, preşedintele american a subliniat că summit-ul care urmează să aibă loc ar putea reprezenta "cea mai bună afacere pentru lume".

Criticii, însă, au avertizat că, în cazul în care discuţiile merg prost, cele două naţiuni se vor afla într-o poziţie mai dificilă decât înainte.

Niciun preşedinte american nu s-a mai întâlnit anterior cu un lider nord-coreean. Un astfel de summit, pe care Phenian-ul şi-l doreşte de mult timp, a fost perceput anterior ca fiind posibil numai după concesii majore din partea nord-coreenilor.

Donald Trump, însă, a acceptat invitaţia venită din partea reprezentanţilor sud-coreeni, luându-şi prin surprindere chiar şi propria administraţie.

Coreea de Nord a declarat de mai multe ori în trecut că va lua în considerare renunţarea la armele nucleare, dar numai în condiţii optime.

"Administraţia va fi în alertă în ceea ce priveşte provocarea de a avea de-a face cu Coreea de Nord", a mai afirmat Mike Pompeo.

Pompeo a declarat pentru CBS că administraţia priveşte "cu ochii larg deschişi" la provocarea pe care o va reprezenta negocierea cu Nordul.

Oficialul a mai precizat că Nordul vine la negocieri deoarece sancţiunile economice ale americanilor au avut efecte puternice: "Niciodată nu au fost coreenii într-o asemenea situaţie în care economia lor se află într-o poziţie riscantă, iar conducerea a fost sub o asemenea presiune".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Trump ameninţă cu o nouă taxă vamală1
23 iun. V.D.


Trump ameninţă cu o nouă taxă vamală
22 iun. V.D.


Wall Street a deschis în creştere
22 iun. V.D.


PROSKURYAKOVA ,BANCA MONDIALĂ:România în medie se descurcă bine
22 iun. A.M.


Angajaţii uzinei McLaren vor să intre în grevă
22 iun. V.D.


Bursele asiatice au închis în depreciere
22 iun. A.M.


Ucraina extinde lista sancţiunilor împotriva Rusiei
22 iun. M.D.


Bursele europene au deschis în creştere
22 iun. A.M.


Regele Iordaniei - întrevedere cu Donald Trump
22 iun. M.D.


UNIUNEA EUROPEANĂ,A introdus taxe pentru importurile din SUA
22 iun. A.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.