MIKE POMPEO, DIRECTORUL CIA:

"Preşedintele cunoaşte riscurile întâlnirii cu Kim Jong-un"

12 mar. 08:31 Internaţional
D.I.
Mike Pompeo (Sursa foto: Twitter)
Mike Pompeo (Sursa foto: Twitter)

Directorul CIA, Mike Pompeo, a apărat decizia preşedintelui american, Donald Trump, de a se întâlni cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un, subliniind faptul că preşedintele înţelege riscurile care vin odată cu această întâlnire, informează BBC.

Trump "nu face acest lucru pentru teatru, ci merge acolo pentru a rezolva o problema", a declarat Pompeo, ieri, pentru postul american Fox News.

Potrivit oficialului, preşedintele american a subliniat că summit-ul care urmează să aibă loc ar putea reprezenta "cea mai bună afacere pentru lume".

Criticii, însă, au avertizat că, în cazul în care discuţiile merg prost, cele două naţiuni se vor afla într-o poziţie mai dificilă decât înainte.

Niciun preşedinte american nu s-a mai întâlnit anterior cu un lider nord-coreean. Un astfel de summit, pe care Phenian-ul şi-l doreşte de mult timp, a fost perceput anterior ca fiind posibil numai după concesii majore din partea nord-coreenilor.

Donald Trump, însă, a acceptat invitaţia venită din partea reprezentanţilor sud-coreeni, luându-şi prin surprindere chiar şi propria administraţie.

Coreea de Nord a declarat de mai multe ori în trecut că va lua în considerare renunţarea la armele nucleare, dar numai în condiţii optime.

"Administraţia va fi în alertă în ceea ce priveşte provocarea de a avea de-a face cu Coreea de Nord", a mai afirmat Mike Pompeo.

Pompeo a declarat pentru CBS că administraţia priveşte "cu ochii larg deschişi" la provocarea pe care o va reprezenta negocierea cu Nordul.

Oficialul a mai precizat că Nordul vine la negocieri deoarece sancţiunile economice ale americanilor au avut efecte puternice: "Niciodată nu au fost coreenii într-o asemenea situaţie în care economia lor se află într-o poziţie riscantă, iar conducerea a fost sub o asemenea presiune".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Bursele asiatice erau în scădere
20 mar. D.I.


Wall Street a închis în scădere
20 mar. D.I.


ÎN URMĂTOARELE SĂPTĂMÂNI,"Societe Generale" speră să soluţioneze litigiile legate de Libor şi Libia
20 mar.


MACRO NEWSLETTER- 20 Martie 2018
20 mar.


"Spionul Skripal", scandalul care zdruncină diplomaţia europeană2
20 mar. O.D.


"Dr. Oetker" preia aproape 51% din "Freixenet" Spania
20 mar. (A.V.)


Autoritatea bancară din China: "Există presiune pe creşterea creditelor neperformante"
20 mar. Alina Vasiescu


PENTRU BREŞE ÎN APLICAREA NORMELOR DE COMBATERE A SPĂLĂRII BANILOR"Standard Chartered", amendată cu 4 milioane de dolari în Singapore
20 mar. Alina Vasiescu


Anchetă la Facebook, pentru scurgeri de date către firma care l-a ajutat pe Trump să devină preşedinte
20 mar. V.R.


MARK CARNEY, GUVERNATOR AL BĂNCII CENTRALE A ANGLIEI: "Criptomonedele nu reprezintă riscuri pentru stabilitatea financiară"
20 mar. A.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.