MIKE POMPEO:

"Statele Unite vor restricţiona vizele pentru companii chineze precum Huawei"

16 iul. 08:26 Internaţional
S.B.
"Statele Unite vor restricţiona vizele pentru companii chineze precum Huawei"

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a afirmat ieri că Statele Unite vor restricţiona vizele pentru companii precum Huawei Technologies, pe care le acuză să facilitează încălcarea drepturilor omului, informează news.ro.

Potrivit sursei citate, Pompeo a mai spus într-o conferinţă de presă că firmele de telecomunicaţii din întreaga lume "trebuie să considere că au fost avertizate" că dacă fac afaceri cu Huawei "fac afaceri cu abuzatori ai drepturilor omului".

Secretarul de Stat a spus că Washigtonul speră că vor lua în curând un nou set de decizii referitoare la companiile de telecomunicaţii chineze, care vor reflecta necesitatea de a proteja de Beijing datele cetăţenilor americani.

Departamentul de Stat "va restricţiona vizele pentru unii angajaţi ai companiilor de tehnologie chineze precum Huawei, care oferă sprijin material regimurilor care se angajează "în încălcări ale drepturilor omului şi abuzuri la nivel mondial".

Pompeo a arătat că "mai repede este întotdeauna mai bine" când este vorba ca Huawei să fie scoasă din infrastructura de telecomunicaţii, întrebat fiind despre ordinul premierului Boris Johnson ca echipamentele Huawei să fie scoase complet din reţeaua 5G a Marii Britanii până în 2027, potrivit news.ro.

Întrebat ulterior, într-un interviu acordat site-ului politic Hill, despre remarcile sale recente că Washingtonul doreşte să interzică aplicaţia chineză de socializare TikTok, Pompeo a spus:

"Indiferent dacă TikTok sau oricare altă platformă chineză de comunicaţii, aplicaţie, infrastructură, această administraţie ia în serios necesitatea de a proteja poporul american pentru ca informaţiile lor să nu ajungă în mâinile Partidului Comunist Chinez".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Rivalul chinez al Tesla se listează la NYSE
11 aug. A.V.


Animaţie suspendată pentru creditul acordat gospodăriilor în SUA
11 aug. Călin Rechea


Indicii europeni au închis în creştere
10 aug. A.P.


Doar românii cu test negativ pentru covid mai pot intra în Egipt
10 aug. A.P.


Întregul guvern al Libanului şi-a dat demisia1
10 aug. J.P.


Wall Street a deschis în creştere
10 aug. A.P.


Turcia îşi reia operaţiunile navale din Marea Mediterană iscând din nou dispute cu Grecia
10 aug. A.P.


Chină anunţă sancţiuni împotriva a 11 oficiali americani şi a trimis avioane de luptă în apropierea Taiwanului
10 aug. J.P.


Jurnalist algerian, condamnat la trei ani de închisoare
10 aug. A.P.


Amazon vrea să cumpere mall-uri pe care să le tranforme în depozite
10 aug. J.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.