MINISTERUL AGRICULTURII:

Investitorii din Qatar, interesaţi de sectorul agroalimentar din ţara noastră 1

16 sep. 2017 Companii-Afaceri
Andrei Stan
Întâlnirea dintre Petre Daea şi delagaţia din Qatar (Sursa foto: Ministerul Agriculturii)
Întâlnirea dintre Petre Daea şi delagaţia din Qatar (Sursa foto: Ministerul Agriculturii)

Ambasadorul statului Qatar, Abdulla Nasser A. Alhemaidi, şi o delegaţie de oameni de afaceri din această ţară s-au arătat ieri, în timpul unei întâlniri cu ministrul Petre Daea, interesaţi să dezvolte relaţiile de colaborare româno-qatareze în sfera domeniului agriculturii şi dezvoltării rurale. Ei şi-au manifestat dorinţa de a deschide o societate comercială în Bucureşti, fiind interesaţi de oportunităţi de investiţii în domeniul agroalimentar, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii.

Sursa citată precizează că Petre Daea i-a asigurat pe qatarezi că există oportunităţi de investiţii în sectorul agroalimentar, deoarece ţara noastră are produse excedentare care trebuie să iasă la export, doar că acestea ar trebui prelucrate. "Aveţi posibilităţi de a investi în domeniul prelucrării legumelor, în România se produc cantităţi mari de legume de o calitate inegalabilă. Puteţi găsi parteneri în ţara noastră pentru a stabili relaţii comerciale de lungă durată", a afirmat ministrul Agriculturii în cadrul întâlnirii.

De asemenea, o altă variantă pentru a realiza investiţii în România o reprezintă, potrivit ministerului, sectorul ovin, putând fi valorificate carnea, lâna, brânza sau pieile. În acest context, ministrul a prezentat iniţiativa Ministerului Agriculturii de a sprijini crescătorii de ovine pentru comercializarea lânii, program ce se derulează începând cu anul acesta.


Opinia cititorului: 1
1.   Potential ENORM
mesaj trimis de Dr.WHO în data de 16.09.2017, 12:16

Este bine sa exportam masiv in zona petroliera a golfului, se fac bani nu gluma acolo, potentialul de consum este ENORM!!!!Exporturile trebuie sa fie de miliarde de dolari, nu cateva zeci de milioane ca in prezent!!!

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

IMEDIAT CE GIGI DRAGOMIR A FOST REPUS ÎN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE,ANRM a lansat o consultare publică asupra calculului preţului de referinţă pentru gaze4
24 ian. A.A


IMEDIAT CE GIGI DRAGOMIR A FOST REPUS ÎN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE,ANRM a lansat o consultare publică asupra calculului preţului de referinţă pentru gaze
23 ian. A.A


ANCOM propune scăderea tarifelor plătite între operatori pentru portarea numerelor
23 ian. C.P.


Nicolae Demetriade candidează pentru funcţia de Preşedinte ANAT
23 ian. Adelina Toader


Directorul Losan România vrea să construiască un hotel în Centrul Civic al Braşovului
23 ian. O.VRÂNCEANU


Sanofi plăteşte 11,6 miliarde de dolari pentru achiziţia Bioverativ
23 ian.


Americanii de la JD Norman Industries au achiziţionat REGE Automotive
23 ian. Ovidiu VRÂNCEANU


GARANŢII BANCARE DE 23 MILIOANE DE DOLARI Hidroconstrucţia va executa lucrări de construcţii în Iordania, de peste 115 milioane de dolari
23 ian. A.S.


EY: "Vehiculele electrice vor deveni o opţiune de transport de bază până în 2025, în toate pieţele"
23 ian. C.P.


Tel Drum şi-a cerut insolvenţa, "falimentul" fiind materia care face obiectul cererii
22 ian. D.I

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.