MINISTERUL DEZVOLTĂRII:

Condiţionalitatea cu privire la transporturi a fost ridicată

19 dec. 2017 Fonduri Europene
G.F.
Condiţionalitatea cu privire la transporturi a fost ridicată

Comisia Europeană (CE) a notificat oficial România în ceea ce priveşte ridicarea condiţionalităţii tematice ex-ante privind transporturile, informează Ministerul Dezvoltării, prin intermediul unui comunicat de presă.

"Investiţiile în infrastructură constituie o piatră de temelie pentru dezvoltarea socială a ţării. Mulţumesc colegilor din minister şi din Ministerul Transporturilor pentru implicare şi buna colaborare în realizarea acţiunilor necesare îndeplinirii acestei condiţionalităţi", a declarat ministrul delegat al fondurilor europene, Marius Nica, potrivit sursei citate.

Ministerul anunţă că pentru perioada de programare 2014-2020, există două obiective specifice dedicate infrastructurii de transport în cadrul POIM, prin care se vor finanţa infrastructura rutieră de importanţă europeană, infrastructura feroviară (inclusiv metrou), navală, aeroportuară, investiţii în infrastructura multimodală, precum şi măsuri privind siguranţa în transporturi.

"Recent, ca urmare a eforturilor depuse de autorităţile române, CE a considerat îndeplinită şi condiţionalitatea privind cercetarea. Având în vedere aria largă a finanţărilor primite de România prin Fondurile Europene, Structurale şi de Investiţii, România a asumat prin Acordul de Parteneriat 2014-2020 îndeplinirea a 36 de condiţionalităţi ex-ante", se mai precizează în comunicat.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Fonduri Europene

PENTRU CONSTRUCŢIA UNEI FABRICIBEI împrumută "Arctic" cu 68 de milioane de euro
16 iul.


LA PROPUNEREA EURODEPUTATULUI ROMÂN MARIA GRAPINI,Parlamentul European a alocat un plus de 800.000 de euro IMM-urilor
13 iul. A.V.


La judecată cu Ministerul Fondurilor Europene
04 iul. G.M.


PAS SPRE SECOLUL XXIFonduri europene pentru digitalizarea documentelor
27 iun. O.D.


CORINA CREŢU, COMISAR EUROPEAN:"România are nevoie de proiecte noi, ca să evităm riscul dezangajărilor de fonduri"1
21 iun. ALINA VASIESCU


CORESPONDENŢĂ DE LA BRUXELLES / CORINA CREŢU, COMISAR EUROPEAN:"Fac apel la realizarea unui acord pentru bugetul UE înaintea alegerilor parlamentare din 2019"1
20 iun. ALINA VASIESCU


ROVANA PLUMB, MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE:"Există întârzieri în privinţa absorbţiei de fonduri europene pentru infrastructura rutieră şi feroviară"
13 iun.


Profesori plătiţi din fonduri UE pentru a preda şi în mediul rural2
06 iun. O.D.


KLAUS IOHANNIS:"Guvernul să se ocupe mai intens de absorbţia fondurilor UE"
23 mai.


ROVANA PLUMB: "Plănuim o absorbţie de 1,9 miliarde euro din fonduri UE, în 2018"
09 mai.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.