MINISTERUL DEZVOLTĂRII:

Condiţionalitatea cu privire la transporturi a fost ridicată

19 dec. 2017 Fonduri Europene
G.F.
Condiţionalitatea cu privire la transporturi a fost ridicată

Comisia Europeană (CE) a notificat oficial România în ceea ce priveşte ridicarea condiţionalităţii tematice ex-ante privind transporturile, informează Ministerul Dezvoltării, prin intermediul unui comunicat de presă.

"Investiţiile în infrastructură constituie o piatră de temelie pentru dezvoltarea socială a ţării. Mulţumesc colegilor din minister şi din Ministerul Transporturilor pentru implicare şi buna colaborare în realizarea acţiunilor necesare îndeplinirii acestei condiţionalităţi", a declarat ministrul delegat al fondurilor europene, Marius Nica, potrivit sursei citate.

Ministerul anunţă că pentru perioada de programare 2014-2020, există două obiective specifice dedicate infrastructurii de transport în cadrul POIM, prin care se vor finanţa infrastructura rutieră de importanţă europeană, infrastructura feroviară (inclusiv metrou), navală, aeroportuară, investiţii în infrastructura multimodală, precum şi măsuri privind siguranţa în transporturi.

"Recent, ca urmare a eforturilor depuse de autorităţile române, CE a considerat îndeplinită şi condiţionalitatea privind cercetarea. Având în vedere aria largă a finanţărilor primite de România prin Fondurile Europene, Structurale şi de Investiţii, România a asumat prin Acordul de Parteneriat 2014-2020 îndeplinirea a 36 de condiţionalităţi ex-ante", se mai precizează în comunicat.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Fonduri Europene

Spitalele româneşti pot accesa facil fondurile europene
19 apr. D.I.


MFE va lansa iniţiative de comunicare a posibilităţilor de finanţare din fonduri europene
13 apr. D.I.


Corina Creţu a discutat cu miniştrii responsabili pentru politica regională despre politica de coeziune post-2020
12 apr. D.I.


INACO:O nouă linie de finanţare europeană de 50 de milioane euro lansată pentru îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii din zona Deltei Dunării
03 apr. D.I.


ÎN PRIMUL DECENIU DE LA ADERAREFondurile europene atrase de România au dus la majorarea PIB cu 13,6%
02 apr.


A fost lansat apelul de proiecte pentru Programul "Îmbunătăţirea Calităţii Vieţii Populaţiei în Oraşele Mici şi Mijlocii"
30 mar. D.I.


Fondurile europene atrase de România, în primul deceniu de la aderare, au dus la creşterea PIB-ului cu 13,6%
30 mar. M.D.


Subvenţii de un miliard de euro pentru zona montană
28 mar. O.D.


EUROPARLAMENTARUL DANIEL BUDA:"Comparativ cu alte state, gradul de absorbţie a fondurilor europene în sectorul agricol din România este unul ruşinos"5
27 mar. Ramona Radu


ÎN 2018Finanţare de 700 de milioane de euro de la BEI pentru proiecte din Balcanii de Vest
12 mar.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.