Ministerul Educaţiei organizează programul de formare pentru cadrele didactice "Teleşcoala profesorilor"

11 aug. 18:27 Miscellanea
S.B.
Ministerul Educaţiei organizează programul de formare pentru cadrele didactice "Teleşcoala profesorilor"

Ministrul Educaţiei a anunţat că organizează programul de formare "Teleşcoala profesorilor", în parteneriat cu Televiziunea Română, în cadrul căruia cadrele didactice vor parcurge conţinuturi privind utilizarea platformelor pentru susţinerea de lecţii online. Cursurile vor fi difuzate începând cu 24 august, de luni până vineri, dar vor fi disponibile şi pe canalul de youtube ale TVR şi al Ministerului Educaţiei, informează news.ro.

Potrivit sursei citate, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a transmis, printr-un comunicat de presă, că în parteneriat cu Televiziunea Română organizează programul de formare pentru cadrele didactice - "TeleŞcoala profesorilor". Pe durata a 15 cursuri, dascălii vor avea posibilitatea să parcurgă conţinuturi cu privire la utilizarea platformelor educaţionale pentru susţinerea de lecţii on-line.

Tematica abordată vizează funcţionalităţile puse la dispoziţie, în mod gratuit, de către Google şi Microsoft, respectiv platformele G Suite for Education şi Microsoft Office 365.

Difuzarea cursurilor de formare va începe în 24 august, de luni până vineri, în intervalul orar 9:00-9:30, cu reluare în aceeaşi zi, în intervalul orar 15:00-15:30, pe postul TVR2. De asemenea, aceste cursuri vor fi disponibile atât pe canalul de YouTube al Televiziunii Române, cât şi pe cel al Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

"Pentru că educaţia trebuie să continue în orice condiţii, Ministerul Educaţiei şi Cercetării vine în sprijinul tuturor cadrelor didactice din România prin acest program de formare, un program complementar-suport, menit să susţină învăţarea on-line atât de necesară în condiţiile actuale!", a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării.

Programul de formare desfăşurat între Ministerul Educaţiei şi Cercetării se înscrie în Strategia de dezvoltare a competenţelor cadrelor didactice pentru învăţarea online, potrivit news.ro.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

RAED ARAFAT, DESPRE NOI MĂSURI DE RESTRICŢIE:''Noi am zis că vom merge pe ideea măsurilor zonale sau regionale, dar este clar că never say never''
25 sep. G.U.


OFICIAL OMS:''Se estimează că vom ajunge la două milioane de morţi dacă nu facem totul contra pandemiei''
25 sep. G.U.


Fermierii solicită autorităţilor aprobarea ordonanţelor privind declararea stării de calamitate şi amânarea ratelor
25 sep. G.U.


CRISTIAN BUŞOI:"Acum este un moment al sănătăţii în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene"
25 sep. J.P.


China speră să producă anual 610 milioane de doze de vaccinuri împotriva COVID-19
25 sep. G.U.


MINISTERUL MUNCIIArhiva electronică a caselor de pensii poate fi folosită pentru calcularea stagiilor de cotizare pierdute2
25 sep. J.P.


Tinerii fermieri pot beneficia de o suprafaţă de până la 50 de hectare concesionată din proprietatea statului
25 sep. G.U.


Pacienţii din unităţile medicale din Capitală vor vota cu urna mobilă
25 sep. G.U.


O sondă americană va preleva eşantioane de pe suprafaţa asteroidului Bennu 1
25 sep. A.B.


Biden îl conduce pe Trump la nivel naţional
25 sep. A.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.