Ministerul Finanţelor propune crearea cadrului general pentru înfiinţarea băncilor naţionale de dezvoltare 2

23 aug. 12:07 Bănci-Asigurări
I.D.
Ministerul Finanţelor propune crearea cadrului general pentru înfiinţarea băncilor naţionale de dezvoltare

Ministerul Finanţelor a anunţat, vineri, că a elaborat un proiect de act normativ, lansat în dezbatere publică, care ar reglementa condiţiile generale de înfiinţare şi funcţionare a băncilor naţionale de dezvoltare, cu rol în " abordarea directă a disfuncţionalităţilor pieţei financiare".

Acestea sunt constituite şi funcţionează ca instituţii de credit conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului şi ale Regulamentului UE nr. 575/2013, ale reglementărilor emise de Banca Naţională a României în aplicarea acestora, precum si ale altor acte normative aplicabile.

"Scopul creării băncilor naţionale de dezvoltare în România este abordarea directă a disfuncţionalităţilor pieţei financiare şi a decalajelor de finanţare, în baza unei analize independente ex-ante, în scopul atenuării şi reducerii lor prin desfăşurarea de activităţi de dezvoltare, în conformitate cu legislaţia Uniunii Europene aplicabilă şi cu actul constitutiv al fiecărei bănci de dezvoltare", se arată în comunicat.

Băncile de dezvoltare acordă finanţare în condiţii de piaţă şi acţionează complementar cu instituţiile de credit în scopul remedierii deficitului de finanţare şi disfuncţionalităţilor pieţei financiare, potrivit ministerului. Potrivit proiectului, scopul acestora este "sprijinirea antreprenoriatului, dezvoltarea socio-economică şi regională în România prin promovarea investiţiilor şi facilitarea accesului la finanţare pentru beneficiarii eligibili".

Băncile vor fi constituite ca societăţi pe acţiuni ale căror condiţii de organizare şi funcţionare se stabilesc prin actul constitutiv elaborat în conformitate cu prevederile Legii societăţilor nr. 31/1990. Băncile de dezvoltare sunt deţinute în întregime, în mod direct, pe toată durata de funcţionare, de către statul român, prin Ministerul Finanţelor.

Capitalul social se asigură din bugetul de stat şi/sau din veniturile rezultate din privatizare înregistrate în contul Trezoreriei Statului. Sumele pentru constituirea sau majorarea capitalului social, precum şi condiţiile de finanţare prin instrumentele menţionate se aprobă prin hotărâre de Guvern.

Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de zaza în data de 23.08.2019, 12:47

Pe langa multele MINCIUNI pe care le-ati prezentat in Programul de Campanie electorala..ca o sa infiintati FSDI si ati afirmat ca veti capitaliza CEC/Eximbank cu 0.5 miliarde Euro si ca scopul era de aceeasi speta pe care-l invocati acum....sprijinirea antreprenoriatului., Nu ati facut nimic. Iar acum veniti cu alta MINCIUNA...Doamne ..doamne ..cata neseriozitate...

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 23.08.2019, 14:40

Gata ne-am linistit! Statul se preface din nou ca sprijina antreprenorii. In realitate Statul Roman este profund anti orice initiativa antreprenoriala. Sa vezi de acum incolo autostrazi verzi pe pereti, credite pentru firme verzi pe pereti....

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

Euro s-a apreciat la 4,7432 lei
20 sep. A.M.


ROBOR la trei luni a stagnat la 3,06%
20 sep. M.I.


PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a apreciat la 4,7415 lei
20 sep. MIHAI ISCUSITU


PIAŢA MONETARĂDobânda la depozitele overnight a scăzut la 1,75%
20 sep. MIHAI ISCUSITU


INSTANŢA A AMÂNAT DECIZIAPronunţarea în cazul OTP Bank - ANPC pentru cesiuni ilegale, în 2 octombrie
20 sep. EMILIA OLESCU


LA LICITAŢIA PENTRU O EMISIUNE DE OBLIGAŢIUNI DE STAT PE 180 DE LUNIMFP a respins, ieri, toate ofertele băncilor
20 sep.


ÎNCEPÂND DE IERIBanca Transilvania a demarat un nou program de răscumpărare
20 sep. M.G.


Ministerul Finanţelor a respins toate ofertele băncilor la licitaţia de obligaţiuni de astăzi
19 sep. I.A.M.


OTP Bank România lansează depozitul aniversar la 15 luni
19 sep. M.A.I.


AURSF cere ASF reînfiinţarea Direcţiei pentru Protecţia Consumatorului 3
19 sep. D.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.