MINISTERUL MEDIULUI:

Programul "Rabla Clasic", suplimentat cu 25 de milioane de lei

28 sep. 2017 Companii-Afaceri
Andrei Stan
Programul "Rabla Clasic", suplimentat cu 25 de milioane de lei

Programul "Rabla Clasic" a fost suplimentat cu 25 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că încă aproximativ 4.000 de persoane fizice vor putea beneficia de prime de casare, a anunţat astăzi Ministerul Mediului, într-un comunicat de presă trimis Redacţiei.

Cumulând bugetul iniţial al programului cu această suplimentare, se estimează că Programul "Rabla" destinat persoanelor fizice va avea aproximativ 25.000 de beneficiari, până la sfârşitul anului, precizează instituţia.

Viceprim-ministrul Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a declarat, citată în comunicat: "Aceste modificări au venit ca urmare a numeroaselor solicitări primite din partea românilor şi interesul foarte mare manifestat pentru acest Program ce se află deja la a XIII-a ediţie. Scopul suplimentării este acela ca numărul de maşini care nu poluează să crească, iar prin reînnoirea parcului auto naţional, se are în vedere, în primul rând, siguranţa cetăţenilor pe drumurile publice, dar şi reducerea efectelor poluării asupra sănătăţii populaţiei".

O altă noutate anunţată de Ministerul Mediului este aceea că sesiunea de depunere a dosarelor de acceptare din partea persoanelor juridice în cadrul Programului "Rabla" va fi prelungită până la data de 30 noiembrie 2017, având în vedere faptul că autorităţile şi instituţiile publice dispun de sumele necesare doar după aprobarea rectificărilor bugetare şi că acestea sunt condiţionate de îndeplinirea procedurilor de achiziţie pentru a accesa finanţarea.

În ceea ce priveşte Programul "Rabla Plus", sursa citată menţionează că în acest an s-a înregistrat o creştere semnificativă a interesului acordat achiziţionării de autovehicule electrice, în mare parte urmare a măsurilor de creştere a subvenţiei acordate din Fondul pentru mediu.

"Pentru a fi cât mai accesibil, au fost demarate modificări ale Programului «Rabla Plus», prin includerea unei noi categorii de autoturisme, de la 1 ianuarie 2018, şi anume cvadriciclurile electrice, introducându-se, în acelaşi timp, şi un procent maxim de finanţare de 50% din preţul de achiziţie a autovehiculelor electrice, ţinând cont de valoarea ecotichetului - de aproximativ 10.000 euro - raportată la preţurile scăzute ale noilor categorii de autovehicule eligibile", se arată în comunicat.

O altă modificare la Programul "Rabla Plus" o reprezintă eliminarea termenului de 31 decembrie până la care pot fi emise facturile de achiziţie a autovehiculelor electrice noi, ţinând cont de perioadele mari de timp necesare producătorilor pentru livrarea autovehiculelor respective. În acest context, facturile vor fi emise în termenul de 120 de zile de valabilitate a notelor de înscriere a persoanelor fizice şi juridice, fără a mai fi condiţionată livrarea autovehiculelor până la sfârşitul anului fiscal.

Totodată, s-a considerat necesară introducerea unui termen de maximum 60 de zile de la acceptare, de către Administraţia Fondului pentru Mediu, a dosarelor depuse de persoanele juridice, în care acestea trebuie să se înscrie la producătorii validaţi în vederea îndeplinirii formalităţilor de achiziţie a autovehiculele electrice noi.

De asemenea, la fel ca şi în cazul Programului "Rabla", şi în cadrul Programului "Rabla Plus" s-a decis prelungirea sesiunii de depunere a dosarelor de acceptare de către persoanele juridice, până la data de 30 noiembrie 2017, astfel încât să se creeze posibilitatea accesării Programului de cât mai multe instituţii şi autorităţi publice care depind de rectificarea bugetară, adaugă ministerul.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

ÎN POFIDA SCĂDERII CIFREI DE AFACERI ÎN TRIMESTRUL AL TREILEA:Renault îşi confirmă obiectivele comerciale anuale
23 oct. I.A.


LUCIAN ANGHEL, BCR BPL:"Avem, probabil, cel mai învechit stoc de locuinţe din UE"
23 oct. Mihai Gongoroi


DUPĂ ANI DE AŞTEPTAREReparaţii provizorii la Cazinoul din Constanţa
23 oct.


"Bicicleta solară", invenţie autohtonă
23 oct. O.D.


Transportatorii avertizează în legătură cu schimbările în legislaţia RCA
23 oct. O.D.


Fuziunea BT Leasing - ERB Leasing, finalizată
23 oct.


Telefonica Deutschland se opune tranzacţiei dintre Vodafone şi Liberty Global
23 oct.


Arabia Saudită nu are în plan reintroducerea embargoului petrolier din 1973
23 oct.


Profitul Ryanair, afectat de greve
22 oct. T.R.


PRIN ACHIZIŢII ÎN POLONIA:Generali se extinde în Europa Centrală şi de Est
22 oct. I.R.





<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.