Ministerul Sănătăţii anunţă şase decese în urma infecţiei cu virusul West Nile

31 aug. 2017 Miscellanea
Andrei Stan
Ministerul Sănătăţii anunţă şase decese în urma infecţiei cu virusul West Nile

Potrivit instituţiei, nu există risc de epidemie 

Ministerul Sănătăţii a anunţat astăzi că în perioada 9 mai - 30 august 2017 au fost confirmate, potrivit datelor furnizate de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, un număr de şaisprezece cazuri de meningite şi meningo-encefalite cu virusul West Nile, fiind înregistrate şase decese, dintre care trei în Capitală şi câte unul în judeţele Buzău, Brăila şi Olt.

"Ministerul Sănătăţii subliniază că toate aceste cazuri, depistate şi înregistrate în România, sunt cazuri sporadice şi în momentul de faţă nu comportă riscul unei epidemii de amploare", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, ministerul recomandă autorităţilor locale să ia masuri de dezinsecţie în localităţi, cât mai curând posibil, pentru a preveni răspândirea.

Pe judeţe, situaţia infecţiilor cu virusul West Nile este următoarea: Bucureşti - 3 cazuri, Buzău - 1 caz, Brăila - 1 caz, Constanţa - 1 caz, Galaţi - 1 caz, Giurgiu - 2 cazuri, Ialomiţa - 1 caz, Ilfov - 2 cazuri, Olt - 1 caz, Sibiu - 1 caz, Vrancea - 2 cazuri.

Potrivit comunicatului, 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, însă în cazul în care apar simptome precum febră ridicată şi dureri puternice de cap, specialiştii Ministerului Sănătăţii recomandă pacienţilor să se prezinte de urgenţă la cel mai apropiat cabinet medical.

În cazurile severe, apar şi simptome neurologice precum: rigiditate a gâtului, vărsături, erupţii cutanate pe piept, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară.

Ministerul Sănătăţii recomandă următoarele măsuri de protecţie: evitarea expunerii la ţânţari, îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, evitarea zonelor cu multă vegetaţie şi umiditate ridicată, cum ar fi parcuri, păduri, ape stătătoare, utilizarea substanţelor chimice repelente de ţânţari, montarea de plase de protecţie împotriva ţânţarilor, desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor, îndepărtarea recipientelor de apă stătută şi a gunoiului menajer.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Ţara noastră, printre fruntaşele Europei de Est la declinul demografic1
24 ian. V.D.


Tudorel Toader s-a întâlnit cu reprezentanţii Băncii Mondiale pentru proiectul "Cartierul pentru Justiţie"
23 ian. D.I


Serviciul de distribuire a taloanelor de pensie va fi scutit de TVA
23 ian. D.I


Consiliul Consultativ pentru Antreprenoriat Regiunea Nord-Est s-a reunit la Iaşi
23 ian. D.I


AFIR solicită Unităţilor Administrativ Teritoriale să-şi diminueze excedentele bugetare
23 ian. D.I


Parchetul Militar se autosesizează în cazul incidentelor din Piaţa Universităţii2
23 ian. D.I


Bulele imobiliare încă prezintă un mare risc pentru populaţie
23 ian. D.I


Inspecţia Judiciară cere Comisiei parlamentare privind alegerile din 2009 corespondenţa purtată cu Kovesi
23 ian. Vlad Dobrea


BAROMETRUL INDUSTRIAL:"Contracţie puternică în industrie la sfârşit de an; indexul de optimism al managerilor a crescut semnificativ"
23 ian. Vlad Dobrea


CCR dezbate astăzi sesizările modificărilor legilor justiţiei
23 ian. F.C.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.