Ministerul Transporturilor a semnat cererea de finanţare pentru faza a doua a Autostrăzii Sebeş - Turda

27 nov. 2017 Companii-Afaceri
Andrei Stan
Ministerul Transporturilor a semnat cererea de finanţare pentru faza a doua a Autostrăzii Sebeş - Turda

Ministerul Transporturilor a semnat vineri cererea de finanţare pentru proiectul "Construcţia Autostrăzii Sebeş-Turda-Faza II" în valoare de aproape 1,95 miliarde de lei care prevede construirea a 70 de kilometri noi de autostradă pentru tronsonul Sebeş-Turda, potrivit unui comunicat al ministerului.

Proiectului de construcţie a fost depus de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în calitate de Beneficiar al finanţării nerambursabile alocate în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

"Obiectul principal al cererii de finanţare este reprezentat de construcţia a 70 kilometri noi de autostradă, cu două benzi pe fiecare sens de mers, pentru tronsonul Sebeş-Turda situat pe reţeaua TEN-T Core şi va contribui la reducerea timpului de deplasare între localităţile Sebeş şi Turda de la 85,83 minute la 53,35 minute", se arată în comunicatul Ministerului Transporturilor.

Valoarea totală a proiectului este de 1,949 miliarde de lei şi va fi finanţat prin POIM 2014-2020 astfel: 75% din valoarea totală eligibilă aprobată, respectiv 1,215 miliarde de lei va fi asigurată din Fondul European de Dezvoltarea Regională, iar restul de finanţare în valoare de 405,07 milioane de lei va fi asigurată de la bugetul de stat.

Perioada de implementare a proiectului este de 108 luni, începând cu data de 01.01.2014 şi finalizându-se la data de 31.12.2022.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

IMEDIAT CE GIGI DRAGOMIR A FOST REPUS ÎN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE,ANRM a lansat o consultare publică asupra calculului preţului de referinţă pentru gaze4
24 ian. A.A


IMEDIAT CE GIGI DRAGOMIR A FOST REPUS ÎN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE,ANRM a lansat o consultare publică asupra calculului preţului de referinţă pentru gaze
23 ian. A.A


ANCOM propune scăderea tarifelor plătite între operatori pentru portarea numerelor
23 ian. C.P.


Nicolae Demetriade candidează pentru funcţia de Preşedinte ANAT
23 ian. Adelina Toader


Directorul Losan România vrea să construiască un hotel în Centrul Civic al Braşovului
23 ian. O.VRÂNCEANU


Sanofi plăteşte 11,6 miliarde de dolari pentru achiziţia Bioverativ
23 ian.


Americanii de la JD Norman Industries au achiziţionat REGE Automotive
23 ian. Ovidiu VRÂNCEANU


GARANŢII BANCARE DE 23 MILIOANE DE DOLARI Hidroconstrucţia va executa lucrări de construcţii în Iordania, de peste 115 milioane de dolari
23 ian. A.S.


EY: "Vehiculele electrice vor deveni o opţiune de transport de bază până în 2025, în toate pieţele"
23 ian. C.P.


Tel Drum şi-a cerut insolvenţa, "falimentul" fiind materia care face obiectul cererii
22 ian. D.I

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.