MINISTERUL TRANSPORTURILOR:

"Riscul de suspendare a finanţării europene din fonduri structurale a fost eliminat"

19 dec. 2017 Fonduri Europene
Andreea Cuzub
"Riscul de suspendare a finanţării europene din fonduri structurale a fost eliminat"

Comisia Europeană a notificat Ministerul Transporturilor în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, cu privire la faptul că au fost îndeplinite toate condiţionalităţile ex-ante aferente sectorului de transport, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În comunicat se precizează: "În acest sens, Comisia Europeană a apreciat eforturile depuse de autorităţile române în toată această perioadă şi consideră că au fost întreprinse toate măsurile necesare îndeplinirii condiţionalităţilor ex-ante aferente sectorului de transport 7.1 (sectorul rutier), 7.2 (sectorul feroviar) şi 7.3 (alte moduri de transport).

Aspectele menţionate anterior au fost subliniate şi în cursul vizitei de lucru, desfăşurată la sediul Ministerului Transporturilor, la care a participat doamna Comisar regional pentru Politici Regionale Corina Creţu. Cu această ocazie, oficialul european a felicitat personal conducerea Ministerului Transporturilor pentru îndeplinirea tuturor condiţionalităţilor ex-ante aferente sectorului de transport".

Ministerul Transporturilor aminteşte că finanţarea alocată României din fondurile europene nerambursabile în cadrul axelor de transport din Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 a fost condiţionată de îndeplinirea condiţionalităţilor ex-ante aferente sectorului de transport.

Odată cu notificarea îndeplinirii condiţionalităţilor ex-ante se elimină riscul de suspendare a finanţării europene din fonduri structurale şi de investiţii în cadrul sectorului românesc de transport, potrivit sursei citate.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Fonduri Europene

Spitalele româneşti pot accesa facil fondurile europene
19 apr. D.I.


MFE va lansa iniţiative de comunicare a posibilităţilor de finanţare din fonduri europene
13 apr. D.I.


Corina Creţu a discutat cu miniştrii responsabili pentru politica regională despre politica de coeziune post-2020
12 apr. D.I.


INACO:O nouă linie de finanţare europeană de 50 de milioane euro lansată pentru îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii din zona Deltei Dunării
03 apr. D.I.


ÎN PRIMUL DECENIU DE LA ADERAREFondurile europene atrase de România au dus la majorarea PIB cu 13,6%
02 apr.


A fost lansat apelul de proiecte pentru Programul "Îmbunătăţirea Calităţii Vieţii Populaţiei în Oraşele Mici şi Mijlocii"
30 mar. D.I.


Fondurile europene atrase de România, în primul deceniu de la aderare, au dus la creşterea PIB-ului cu 13,6%
30 mar. M.D.


Subvenţii de un miliard de euro pentru zona montană
28 mar. O.D.


EUROPARLAMENTARUL DANIEL BUDA:"Comparativ cu alte state, gradul de absorbţie a fondurilor europene în sectorul agricol din România este unul ruşinos"5
27 mar. Ramona Radu


ÎN 2018Finanţare de 700 de milioane de euro de la BEI pentru proiecte din Balcanii de Vest
12 mar.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.