MINISTERUL TRANSPORTURILOR:

"Riscul de suspendare a finanţării europene din fonduri structurale a fost eliminat"

19 dec. 2017 Fonduri Europene
Andreea Cuzub
"Riscul de suspendare a finanţării europene din fonduri structurale a fost eliminat"

Comisia Europeană a notificat Ministerul Transporturilor în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, cu privire la faptul că au fost îndeplinite toate condiţionalităţile ex-ante aferente sectorului de transport, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În comunicat se precizează: "În acest sens, Comisia Europeană a apreciat eforturile depuse de autorităţile române în toată această perioadă şi consideră că au fost întreprinse toate măsurile necesare îndeplinirii condiţionalităţilor ex-ante aferente sectorului de transport 7.1 (sectorul rutier), 7.2 (sectorul feroviar) şi 7.3 (alte moduri de transport).

Aspectele menţionate anterior au fost subliniate şi în cursul vizitei de lucru, desfăşurată la sediul Ministerului Transporturilor, la care a participat doamna Comisar regional pentru Politici Regionale Corina Creţu. Cu această ocazie, oficialul european a felicitat personal conducerea Ministerului Transporturilor pentru îndeplinirea tuturor condiţionalităţilor ex-ante aferente sectorului de transport".

Ministerul Transporturilor aminteşte că finanţarea alocată României din fondurile europene nerambursabile în cadrul axelor de transport din Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 a fost condiţionată de îndeplinirea condiţionalităţilor ex-ante aferente sectorului de transport.

Odată cu notificarea îndeplinirii condiţionalităţilor ex-ante se elimină riscul de suspendare a finanţării europene din fonduri structurale şi de investiţii în cadrul sectorului românesc de transport, potrivit sursei citate.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Fonduri Europene

PENTRU CONSTRUCŢIA UNEI FABRICIBEI împrumută "Arctic" cu 68 de milioane de euro
16 iul.


LA PROPUNEREA EURODEPUTATULUI ROMÂN MARIA GRAPINI,Parlamentul European a alocat un plus de 800.000 de euro IMM-urilor
13 iul. A.V.


La judecată cu Ministerul Fondurilor Europene
04 iul. G.M.


PAS SPRE SECOLUL XXIFonduri europene pentru digitalizarea documentelor
27 iun. O.D.


CORINA CREŢU, COMISAR EUROPEAN:"România are nevoie de proiecte noi, ca să evităm riscul dezangajărilor de fonduri"1
21 iun. ALINA VASIESCU


CORESPONDENŢĂ DE LA BRUXELLES / CORINA CREŢU, COMISAR EUROPEAN:"Fac apel la realizarea unui acord pentru bugetul UE înaintea alegerilor parlamentare din 2019"1
20 iun. ALINA VASIESCU


ROVANA PLUMB, MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE:"Există întârzieri în privinţa absorbţiei de fonduri europene pentru infrastructura rutieră şi feroviară"
13 iun.


Profesori plătiţi din fonduri UE pentru a preda şi în mediul rural2
06 iun. O.D.


KLAUS IOHANNIS:"Guvernul să se ocupe mai intens de absorbţia fondurilor UE"
23 mai.


ROVANA PLUMB: "Plănuim o absorbţie de 1,9 miliarde euro din fonduri UE, în 2018"
09 mai.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.