Ministrul Aurescu a vorbit la ONU despre faptul că pandemia afectează drepturile omului şi libertăţile fundamentale

05 dec. 2020 Miscellanea
S.B.
Ministrul Aurescu a vorbit la ONU despre faptul că pandemia afectează drepturile omului şi libertăţile fundamentale

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a subliniat în intervenţia la cea de-a 31-a Sesiune Specială de Nivel Înalt a Adunării Generale a ONU, că pandemia de COVID-19 afectează, deopotrivă, situaţia drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, prin adâncirea inegalităţilor şi creşterea vulnerabilităţii unor categorii sociale, făcând apel la soluţionarea acestor probleme globale prin acţiuni comune, solidaritate şi cooperare, informează news.ro.

În intervenţia sa, ministrul afacerilor externe a salutat organizarea acestei Sesiuni Speciale, remarcând că, la aproape un an de la izbucnirea pandemiei de COVID-19 situaţia la nivel global rămâne preocupantă, iar sistemele de sănătate se confruntă cu dificultăţi, dar există motive de speranţă generate de apariţia primelor vaccinuri care pot contribui la găsirea unei soluţii aşteptate de toate statele. În context, şeful diplomaţiei române a exprimat în plenul ONU aprecierea pentru dăruirea şi sacrificiul personalului medical din întreaga lume în lupta cu această pandemie.

Ministrul Bogdan Aurescu a prezentat măsurile adoptate de România în acest an pentru prevenirea răspândirii COVID-19, pentru întărirea capacităţilor sistemului de sănătate, precum şi pentru conştientizarea populaţiei asupra riscurilor impuse de acest virus. A informat, de asemenea, despre măsurile adoptate de ţara noastră pentru continuarea activităţii economice în sectoare de bază şi pentru sprijinirea celor mai afectate sectoare sau companii. Totodată, a arătat că România va completa aceste măsuri în următoarele luni cu derularea campaniei de vaccinare a populaţiei, aspect considerat de ţara noastră o chestiune de securitate naţională.

Ministrul român de externe a menţionat măsurile adoptate de România, în spiritul solidarităţii, pentru sprijinirea altor ţări în depăşirea problemelor create de pandemie, inclusiv prin redirecţionarea a mai mult de jumătate din bugetul asistenţei pentru cooperare internaţională pentru dezvoltare ca răspuns la pandemia de COVID-19, precum şi prin includerea refugiaţilor în rândul beneficiarilor cu acces deplin la sistemul medical din România.

Reafirmând sprijinul constant în favoarea multilateralismului şi ordinii internaţionale bazate pe reguli - având în centru Organizaţia Naţiunilor Unite, ministrul român de externe a arătat că România sprijină iniţiativele sistemului ONU care vizează găsirea unei soluţii globale la pandemia de COVID-19. În acest sens, a făcut referire la rezoluţia "Răspunsul comun la ameninţările sănătăţii globale: combaterea COVID-19", adoptată de Adunarea Generală a ONU în luna septembrie a acestui an, subliniind că acest document reprezintă un plan de acţiune solid al sistemului multilateral al ONU pentru cooperarea viitoare pentru găsirea unui răspuns comun la pandemie.

Totodată, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a subliniat că pandemia de COVID-19 afectează, deopotrivă, situaţia drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, prin adâncirea inegalităţilor şi creşterea vulnerabilităţii unor categorii sociale. În acest context, a făcut apel la soluţionarea acestor probleme globale prin acţiuni comune, solidaritate şi cooperare, potrivit news.ro.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Centrul Pompidou din Paris, închis pentru renovări extinse, care vor dura trei ani
26 ian. G.U.


EXPERŢII SAS:2021 are toate premisele pentru a deveni anul fraudelor digitale
26 ian. G.U.


Daniel Băluţă anunţă că parcările publice de pe străzile Secerei şi Izvorul Rece intră în sistem de tarifare
26 ian. G.U.


26 IANUARIE, ÎN ROMÂNIA:Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 se menţine ridicat - 2877 noi cazuri
26 ian. S.B.


26 IANUARIE, PE GLOB:Infectaţi - cca. 100 milioane ; Decese - cca. 2,15 milioane1
26 ian. J.P.


130 de restaurante din Ungaria sfidează restricţiile şi anunţă că se vor redeschide în februarie
26 ian. A.P.


AstraZeneca respinge informaţiile despre eficacitatea scăzută a vaccinului său anti-Covid în rândul vârstnicilor
26 ian. S.B.


ÎNCEPÂND CU 1 MARTIERusia a aprobat majorarea taxei la exporturile de grâu
26 ian. G.U.


PREVIZIUNI LEADER TEAM BROKER PENTRU 2021:Asigurările cyber, sănătate şi cele de răspunderi vor domina topul cererilor de poliţe de asigurare
26 ian.


XTB ROMÂNIA:Cum se pot proteja investitorii români de scăderea Bitcoin
26 ian.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.