MINISTRUL COMUNICAŢIILOR, DESPRE IMPLEMENTAREA 5G ÎN ROMÂNIA:

"Nu am nominalizat niciun stat şi niciun brand" 1

16 sep. 2019 Politică
D.D.
Alexandru Petrescu
Alexandru Petrescu

Guvernul român nu a nominalizat niciun stat şi nici un producător specific al unor branduri în raportul transmis UE privind măsurile pentru implementarea sistemului 5G în România, a declarat luni, la Parlament, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu.

Ministrul Comunicaţiilor a răspuns astfel interpelării parlamentarilor Opoziţiei privind poziţia Guvernului faţă de acuzaţiile aduse de mai multe state, printre care SUA şi Australia, companiei chineze Huawei, privind posibile vulnerabilităţi pe care această firmă le poate specula în cadrul implementării tehnologiei 5G.

"În ceea ce priveşte nominalizări statale, nu am nominalizat absolut niciun fel de stat, niciun fel de provenienţă specifică a unor branduri. În ceea ce priveşte raportul depus la Comisia Europeană, mă simt obligat tot în spirit pedagogic să vă reamintesc că în primul trimestru al anului curent Comisia Europeană a cerut un raport la nivel naţional din fiecare stat membru, acest raport a avut ca termen limită de finalizare ultima zi din iunie, şi ca ultimă zi de depunere 15 iulie, România l-a depus pe data de 2 iulie şi a fost a treia ţară din statele membre care a depus acest raport, la 1 octombrie. Comisia Europeană urmează să compileze, să integreze un răspuns comun ca abordare generală a Comisiei vizavi de securitatea cibernetică în implementarea reţelelor 5G, ba mai mult, s-a angajat ca în luna decembrie a acestui an să pună la dispoziţie şi un set de recomandări în ceea ce priveşte securitatea cibernetică şi măsurile pe care fiecare ţară trebuie să le ia, minimal, şi aş menţiona că există o anumită marjă de acţiune, opţiune şi decizie în afara acestor recomandări la nivel naţional pentru fiecare stat membru", a afirmat Alexandru Petrescu în plenul Parlamentului.

Compania chineză Huawei a fost acuzată de mai multe state, între care şi Statele Unite, că poate permite accesul Guvernului chinez prin accesul firmei la reţeaua 5G dintr-un stat, iar unele ţări, printre care Australia, au interzis Huawei să participe la implementarea reţele 5G pe teritoriul său.

Opinia cititorului: 1
1.   5G????
mesaj trimis de anonim în data de 16.09.2019, 18:52

SĂ NU FIE CA MEGA TEHNOLOGIE DE EMERGENCY 112 IMPLEMENTATĂ DE RAED ARAFAT DE 3-4 ORI.....

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

LAURA CODRUŢA KOVESI:''Malta întârzie operaţionalizarea Parchetului European''1
04 iul. G.U.


VICTOR PONTA:''Nu ţineţi cont de deciziile Guvernului Orban''7
04 iul. G.U.


MARCEL CIOLACU:''Orban devine toxic pentru România fiindcă începe să îndemne la anarhie''3
04 iul. G.U.


LUDOVIC ORBAN:''Recomandarea mea către cetăţeni este să respecte regulile în vigoare şi să nu ţină cont de decizia CCR''7
04 iul. G.U.


PREŞEDINTELE CCR:''Măsurile care vizează restrângerea drepturilor trebuie luate prin lege''5
04 iul. G.U.


VIOLETA ALEXANDRU:''PNL e determinat să găsească resurse pentru creşterea pensiilor şi a alocaţiilor''2
04 iul. G.U.


DAN BARNA:''USR va rămâne un partid pentru care valorile cuprinse în parteneriatul cu America sunt de neînlocuit''4
04 iul. G.U.


LUDOVIC ORBAN:''Nu s-a terminat valul 1, noi am aplatizat curba de infectare''4
04 iul. G.U.


LUDOVIC ORBAN:"Dacă astăzi ar trebui să decid pentru mâine, aş propune prelungirea stării de alertă"4
04 iul. A.P.


OUG asupra sistemului de achiziţii publice a fost adoptată cu încălcarea exigenţelor constituţionale
03 iul. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.