Ministrul Educaţiei, planuri de viitor şi discuţii despre demisie 4

06 oct. 2017 Cultură
O.D.
Ministrul Educaţiei, planuri de viitor şi discuţii despre demisie

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, îşi continuă campaniile de reformare a sistemului şi de promisiuni, netulburat de criticile din exterior sau de propriile gafe. În câteva luni, Pop a reuşit să devină cel mai cunoscut ministru al cabinetului Tudose, nu neapărat în bine, ceea ce pentru un politician nu este deloc rău.

Ministrul anunţă că este doar la dispoziţia partidului şi doar dacă acesta îi va cere va face un pas în spate, dar asta nu-l împiedică să facă planuri de viitor. Invitat să participe la dezbaterea privind strategia MEN referitoare la dezvoltarea învăţământului, care a avut loc la Comisia pentru învăţământ a Camerei Deputaţilor, ministrul i-a transmis deputatului USR Lavinia Abu Ambra, care i-a cerut să renunţe la portofoliu, că va face acest lucru doar la cererea grupului PSD - ALDE: "Nu m-aţi votat, nu o să-mi dau demisia când mi-o cereţi. Dacă îmi cere demisia grupul PSD-ALDE, mi-o voi da. Nu am nicio obligaţie să ascult ce îmi spuneţi. Pentru orice propunere de modificare a legii privind Educaţia, uşa ministerului este deschisă pentru orice parlamentar, de orice culoare politică".

Liviu Pop a făcut însă o promisiune legată de bugetul de anul viitor: "Bugetul anului viitor va fi unul dintre cele mai mari bugete pentru Educaţie din ultimii zece ani. Din perspectiva Legii Educaţiei Naţionale vom începe un proces amplu de consultare cu toţi actorii educaţionali, în speţă organizaţiile studenţeşti, mediul de afaceri, ONG-uri, organizaţii sindicale, profesori, Consiliul Naţional al Elevilor. Noi vrem să identificăm minim cinci puncte tari ale Legii Educaţiei Naţionale şi minim cinci puncte slabe ale acestei legi. În paralel, Ministerul Educaţiei Naţionale are un proiect european pe următorii doi ani, în urma căruia se va fundamenta o modificare a Legii Educaţiei Naţionale în ansamblul ei. Jumătate din corpul legii asumate prin răspundere acum şase ani şi ceva a fost modificată prin acte normative - iniţiative legislative, ordonanţe de urgenţă, decizia CCR. Eu cred că astăzi putem să ne aşezăm la masă indiferent de culoarea politică şi să vedem ceea ce nu merge cu adevărat şi care sunt punctele din Legea Educaţiei Naţionale pe care nu le-am respectat şi le-am tot amânat la nesfârşit".

Lui Liviu Pop i s-a cerut demisia şi din cauza problemelor legate de manuale şi auxiliare - primele fie nu au ajuns la elevi, fie vor deveni "unice", iar cele din urmă au fost interzise complet de către minister. De altfel, pe acest fond, la începutul lunii septembrie au apărut în spaţiul public informaţii că Pop se află pe lista scurtă a miniştrilor care vor fi remaniaţi, dar în cele din urmă nu s-a mai produs nicio schimbare în componenţa guvernului.

Opinia cititorului: 4
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, 00:28

I s-a spus, pe buna dreptate, "Tu, numai cand taci, vorbesti corect!" Analfabeti, femei photoshop, plagiatori, mardeiasi, fosti repetenti.

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, 10:35

Daca sunteti atenti osa observati ca toti cei "citati" mai sus sunt de la psd.

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, 04:32

Uitați-vă ce figură nevinovată, de copil naiv are acest ins!

Este clar ca el nu ar fi făcut nimic din cele ce i se impută (în afara de greșelile gramaticale si de logică, care-i aparțin), dacă nu ar fi fost mânat de la spate de atotprezentul PSD. 

3.   update
mesaj trimis de Mr. X în data de 06.10.2017, 07:51

Puneti si voi o poza mao noua

Omu deja a[us 1kg/luna de mandat 

Articole din aceeaşi secţiune

Cultură

Ironia sorţii: un manual de Geografie, premiat la un târg internaţional
15 oct. O.D.


LUPTA CU ABANDONUL ŞCOLARRechizite şi ghiozdane de 17.000.000 de lei pentru 360.000 de elevi1
15 oct. OCTAVIAN DAN


Deschideri noi, discursuri vechi
02 oct. O.D.


Săptămâna Nobel: cele mai râvnite premii se acordă la Stockholm
02 oct. O.D.


OAR Bucureşti aniversează Ziua Mondială a Arhitecturii
01 oct. F.S.


MINISTRUL NATALIA INTOTERO LANSEAZĂ OFICIAL: Platforma online a Muzeului Românilor de Pretutindeni
01 oct. T.C.


Tichie de mărgăritar: wireless de 210 milioane de lei în şcoli
01 oct. O.D.


Bilă albă pentru învăţământul superior autohton: studiul medicinei
28 sep. O.D.


Asociaţia Editorilor din România: manuale sub orice standarde
25 sep. O.D.


Studenţii au revenit în amfiteatre
25 sep. O.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.