UPDATE

Ministrul Sănătăţii, certat din nou de Mihai Tudose

21 sep. 2017 Politică
Andrei Stan
Florian Bodog (Sursa foto: Facebook)
Florian Bodog (Sursa foto: Facebook)

Premierul i-a cerut lui Florian Bodog să-i concedieze pe funcţionarii care s-au ocupat procedurile de achiziţie a vaccinurilor antigripale 

------------

Actualizare 17:39 Florian Bodog a demis-o pe Amalia Şerban, director general în Ministerul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a demis-o astăzi pe Amalia Şerban din funcţia de director general de asistenţă medicală şi sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătăţii, invocând întârzierile din procesul de achiziţie a vaccinului antigripal.

"Pe fondul întârzierilor înregistrate la procedura de achiziţie a vaccinului antigripal, ministrul Sănătăţii, domnul Florian Bodog, anunţă astăzi demiterea din funcţie a doamnei Amalia Şerban, director general al Direcţiei generale de asistenţă medicală şi sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătăţii", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

(S.A.)

------------

Premierul Mihai Tudose i-a cerut din nou explicaţii ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, cu privire la achiziţia vaccinurilor antigripale, reproşându-i demararea cu întârziere a procedurii de achiziţie a acestora.

Prim-ministrul a afirmat, la începutul şedinţei de Guvern de astăzi, că "în fiecare an jucăm în acelaşi film cu manualele şi cu vaccinurile - începe licitaţia în ziua în care trebuie distribuţia", relatează News.ro.

"Vaccinurile antigripale sunt în procedură de achiziţie", a declarat Florian Bodog, întrebat de către premier despre stadiul achiziţiei acestora.

"Cu câte tulpini, domnule ministru? Că am înţeles că sunt nişte vaccinuri cu trei tulpini şi unele cu patru tulpini", a cerut lămuriri Tudose.

"Este vaccinul care a fost recomandat de către Institutul Naţional de Sănătate Publică", a răspuns ministrul Sănătăţii.

"Şi câte tulpini are acesta?", l-a mai întrebat o dată şeful Executivului.

După câteva secunde de ezitare, Bodog a răspuns: "Cred că trei tulpini. Este în procedură de achiziţie pentru persoanele care se găsesc internate în spital va fi prima tranşă de vaccinuri - la sfârşitul acestei luni. (...) Doar pentru persoanele aflate la risc. Celelalte urmează ca la sfârşitul lunii octombrie să se încheie procedura. (...) Am trimis Corpul de control la Direcţia de Sănătate Publică pentru a verifica care a fost motivul şi cine este răspunzător şi voi lua măsuri. Vaccinarea pentru antigripal începe la mijlocul lunii octombrie şi la sfârşitul lunii octombrie. Aşa este recomandarea venită de la OMS".

Prim-ministrul i-a cerut lui Bodog să-i concendieze pe funcţionarii responsabili pentru întârzierea demarării procedurilor de achiziţie a vaccinurilor antigripale.

Tudose a spus: "Nu vreţi controlul să vină după ce oamenii ăia nu mai lucrează la noi? Că eu cred că din martie puteau să-şi dea seama că vine octombrie. Hai să ne dea în judecată. Hai să ne asumăm şi lucrul acesta, domnule ministru. Nu se poate ca din din cauza la doi funcţionari care încep procedura în septembrie pentru octombrie să sufere o ţară, nu se poate aşa ceva".

Premierul a adăugat: "Domnule ministru Bodog, chiar nu se poate aşa ceva. În fiecare an jucăm în acelaşi film cu manualele şi cu vaccinurile - începe licitaţia în ziua în care trebuie distribuţia. De ce? Ca să o facem pe urgenţă, ca să ia altcineva... Păi de câte ori trebuie să o păţim? E funcţionar public, dar... Aveţi o mulţime de departamente în minister, poate e funcţionar public la lifturi, nu la achiziţii. Şi poate faceţi şi o sesizare la organele competente".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

KLAUS IOHANNIS:"Asistăm la politici publice care ignoră principiile bunei guvernări"
19 apr. M.D.


CCR dezbate astăzi sesizările aduse la legile justiţiei
19 apr. V.D.


Summitul NATO şi securitatea de la Marea Neagră, discutate de George Ciamba şi generalul-locotenent Hodges
18 apr. D.I.


Guvernul a aprobat plafoanele pentru sprijinul cuplat în sectorul vegetal
18 apr. D.I.


LIVIU DRAGNEA, DESPRE SESIZAREA CCR:"Nu-mi dau cu părerea despre un conflict constituţional. Politic, îl susţinem pe ministrul Justiţiei"
18 apr. D.I.


CLAUDIU MANDA, PSD: "Vom solicita avizul CSAT pentru a obţine o serie de hotărâri privind SRI"
18 apr. D.I.


RALUCA TURCAN, PNL: "PNL va contesta la CCR înfiinţarea Comisiei speciale privind legile siguranţei naţionale"
18 apr. D.I.


Ion Vîlcu este rechemat în ţară1
18 apr. M.D.


DORU-CLAUDIAN FRUNZULICĂ:"Unitatea şi solidaritatea trebuie să fie conceptele cheie ale proiectului european"
18 apr. M.D.


TĂRICEANU:"Cred că se impune sesizarea CCR cu privire la refuzul preşedintelui de a o revoca pe Kovesi"1
18 apr. M.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.