MINISTRUL TRANSPORTURILOR LA BRUXELLES:

Forma actuală a Pachetului Mobilitate 1 este inacceptabilă pentru România 1

11 dec. 2019 Macroeconomie
F.B.
 Forma actuală a Pachetului Mobilitate 1 este inacceptabilă pentru România

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a susţinut, la Bruxelles, că forma actuală a Pachetului Mobilitate 1 este inacceptabilă pentru România şi a atras atenţia că impactul acestuia în sectorul transporturilor este îngrijorător, în condiţiile în care problema legată de întoarcerea vehiculului creează costuri suplimentare şi ar putea împiedica dezvoltarea economică a operatorilor de transport, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, remis AGERPRES, Lucian Bode a participat, în perioada 9-10 decembrie 2019, la Bruxelles, la o serie de întâlniri cu comisarii europeni pentru transport, piaţă internă, coeziune şi reforme, concurenţă şi dezvoltare regională, cu vicepreşedintele pentru o Europă pregătită pentru Era Digitală, dar şi cu preşedintele Comisiei TRAN din cadrul Parlamentului European.

În cadrul întâlnirii cu comisarul pentru mobilitate şi transport, Adina Vălean, ministrul Lucian Bode a subliniat importanţa pe care o acordă actuala conducere a ministerului proiectelor de infrastructură finanţate prin CEF, precum şi măsurile luate pentru implementarea acestora. De asemenea, pe parcursul discuţiilor cu directorul DG Move, Henrik Hololei, au fost abordate aspecte ce ţin de proiecte precum podul de la Grădiştea şi de posibilitatea propunerii unor proiecte pe căi navigabile interioare sau privind sistemele ITS/ERTMS.

Cu privire la Pachetul Mobilitate 1, ministrul Lucian Bode a reiterat faptul că impactul în sectorul transporturilor este îngrijorător. Ministrul român a susţinut drepturile transportatorilor români astfel încât aceştia să nu fie dezavantajaţi prin aceste reglementări. Totodată, ministrul Lucian Bode a subliniat că problema legată de întoarcerea vehiculului creează costuri suplimentare şi ar putea împiedica dezvoltarea economică a operatorilor de transport.

Discuţiile cu oficialii europeni au continuat cu întrevederea cu comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira. În cadrul întâlnirii s-a pus accent pe importanţa asigurării implementării proiectelor finanţate prin politica de coeziune în vederea finalizării coridoarelor de transport europene.

Ministrul Lucian Bode a precizat că se va concentra pe eliminarea blocajelor în implementarea tuturor proiectelor şi accelerarea absorbţiei, iar comisarul şi-a arătat disponibilitatea pentru a sprijini demersurile autorităţilor române în accelerarea implementării, subliniind importanţa ritmului de absorbţie pentru asigurarea unui nivel adecvat de finanţare pentru politica de coeziune. În acest sens, Elisa Ferreira a precizat că autostrada Sibiu-Piteşti şi Varianta de Ocolire Bacău vor fi aprobate în următoarele luni, în prezent fiind în consultare inter-servicii la nivelul Comisiei.


Opinia cititorului: 1
1.   DA
mesaj trimis de Ionut în data de 14.12.2019, 02:49

Sunt de acord cu aceasta lege. Voi aparati tot firmele de transport in timp ce soferii români lucreaza pe un salariu minim ,necalificati si supusi sclaviei . Vrem un sistem corect de salarizare pentru soferi precum cei din Vest o incadrare in munca corecta cu in grad de risc ridicat . !!!!!!!!!!!!!

Articole din aceeaşi secţiune

Macroeconomie

Economia României s-a contractat cu 12,3% în trimestrul doi
14 aug. A.B.


Călin RecheaPoate rezista sectorul auto în faţa valului de falimente din exterior?1
14 aug. Călin Rechea


MACRO NEWSLETTER 14 August 2020
14 aug.


OFICIALPunctul de pensie se majorează de la 1 septembrie cu 14%
13 aug. Mihai Gongoroi


FLORIN CÎŢU, DATE DIN RECTIFICAREA BUGETARĂ: "Economia se va contracta cu 3,8% în acest an"4
13 aug. M.G.


ÎN PRIMA JUMĂTATE A ANULUI 2020Investiţiile străine directe au scăzut la 352 milioane de euro1
13 aug. G.U.


FLORIN CÎŢU:''Guvernul va aproba mâine o Ordonanţă de Urgenţă care va permite punerea în aplicare a rectificării bugetare''
13 aug. G.U.


RECTIFICAREA BUGETARĂ SE LASĂ AŞTEPTATĂMajorarea pensiilor, alocaţiilor şi salariilor profesorilor - bătăi pentru Guvernul Orban7
13 aug. George Marinescu


MACRO NEWSLETTER 13 August 2020
13 aug.


Inflaţia a rămas stabilă în luna iulie, în linie cu ţinta BNR
13 aug. M.G.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.