MIRCEA URSACHE:

"Suntem pregătiţi să trecem la statutul de piaţă emergentă" 3

28 iun. 2018 Macroeconomie
A.I.
"Suntem pregătiţi să trecem la statutul de piaţă emergentă"

Piaţa noastră de capital este pregătită să treacă la statutul de piaţă emergentă precizat, ieri, pentru Agerpres, Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), cu ocazia conferinţei de deschidere a celei de-a şaptesprezecea Reuniuni a Institutului Francofon de Reglementare Financiară (IFREFI), organizată de ASF, la Bucureşti.

Mircea Ursache a punctat: "Eu cred că pentru România, care de doi ani face toate eforturile să îndeplinească toate condiţiile puse de agenţiile internaţionale de rating, de a trece de la statutul de piaţă de frontieră la cel de emergentă, reuniunea de astăzi (n.r. ieri) reprezintă şi un mesaj pe care piaţa românească de capital îl transmite pieţelor dezvoltate din Europa, cum sunt cele din Franţa şi Belgia, că suntem pregătiţi şi din punct de vedere al legislaţiei, care este aliniată la cea europeană, cât şi din punct de vedere al dezvoltării pieţei, să trecem la statul de piaţă emergentă şi eu cred că prezenţa autorităţilor din Franţa, din Belgia, din Monaco, deci din statele europene francofone, alături de celelalte din Africa şi din America este, dacă vreţi, o foaie verde de acces spre această zonă pentru România".

Domnul Ursache a mai spus că o problemă a pieţelor de capital este aceea că, de multe ori, din cauza lipsei de educaţie financiară, piaţa este interpretată ca un joc de noroc.

Oficialul ASF a adăugat: "Astăzi, începe (n.r. piaţa) să mute în zona inteligentă, în zona în care, pe baza unei investiţii făcute cu cap, poţi să-ţi garantezi randamente de trei-patru ori, dacă nu chiar mai mari faţă de cele obţinute din orice formă de depozitare bancară.

De asemenea, Mircea Ursache a punctat că reuniunea de la Bucureşti reprezintă un eveniment major pentru piaţa de capital la nivel internaţional, oficialul ASF explicând că ţările francofone au în toate domeniile de ac-tivitate reuniuni anuale.

Totodată, Sami Saliba, membru executiv al Consiliului Autorităţii Pieţelor de Capital din Liban şi vicepreşedinte IFREFI a spus că România va avea în curând preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi autoritatea din România va avea tot sprijinul ţărilor francofone în acest demers. Acesta a mai spus că următoarea vizită pe care o va face în ţara noastră va fi cu ocazia semnării acordului dintre Autoritatea de Supraveghere din România şi Autoritatea de Supraveghere din Liban.

IFREFI este o structură de dialog şi cooperare care are drept principale obiective schimbul de informaţii şi experienţă între autorităţile de reglementare din statele membre ale Institutului, precum şi elaborarea de studii şi cercetări cu privire la pieţele financiare.

Opinia cititorului: 3
1.   Eficienta supravegherii
mesaj trimis de Anonim în data de 28.06.2018, 09:12

Domnule, mai bine ne zici cum manageriezi sectorul piața de capital? cu accent concret pe supravegherea exercitata la Sif3 și la Romcab!

Ai preferat sa pui relațiile personale in fata obligațiilor de conducator al Autorității? 

Cum ai asigurat protecția investitorilor de retail de comportamenrul ilegal al gruparii Fercala ? Grupare care controleaza in mod nelegitim și ilegal toată structura de conducere a Sif3 și filialele acestuia de unde își trage seva prin sifonari masive! 

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 08.07.2018, 13:44

Nu doar SIF 3/Fercala jecmanesc; toate SIF-urile fac ce vor cu cu actiunile/banii micilor cuponari.  

Dicteaza dupa cum vor ei, isi stabilesc salarii/indemnizatii dupa bunul plac, astfel ca nu conteaza fructificarea actiunilor/a banilor amarastenilor.

Cei care s-au saturat de mizerile indurate, pot doar sa-si instraineze actiunile, pe nimic. 

2.   de doi lei sperante
mesaj trimis de ANONIM în data de 29.06.2018, 10:12

Este o gluma, pe bune.

Cand o sa reusiti sa iesiti din cardasia cu sistemul bancar ? Abia atunci o sa aveti piata de capital. => NICIODATA! 

Articole din aceeaşi secţiune

Macroeconomie

MACRO NEWSLETTER-18 Februarie 2019
18 feb.


OPINIIDespre bănci, cu cifrele pe masă6
15 feb. Valentin Lazea


MACRO NEWSLETTER-15 Februarie 2019
15 feb.


INS:Economia ţării noastre a crescut anul trecut cu 4,1%1
14 feb. D.D.


INS: "Rata anuală a inflaţiei a crescut, în ianuarie, la 3,32%"
14 feb. Emilia Olescu


AJUNGÂND LA 9,42 MILIARDE EURODeficitul de cont curent s-a adâncit, anul trecut, cu aproape 60%
14 feb. E.O.


MACRO NEWSLETTER 14 Februarie 2019
14 feb.


VIRGIL PÎRVULESCU (ANAF), DESPRE OPERAŢIUNEA ICEBERG: "Avem în analiză 487 contribuabili mari şi mijlocii"
13 feb. M.C.


ÎN 2018:Investiţiile străine directe au urcat la 4,9 miliarde de euro
13 feb. T.M.


ÎN IANUARIE:Rata anuală a inflaţiei a ajuns la 3,32%
13 feb. E.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.