MIRELA GRIGORE, TOYOTA ROMÂNIA

"Achiziţia unei maşini noi nu mai ţine cont doar de bugetul disponibil"

28 aug. Companii

Românii alocă între 11.700 euro şi 31.200 euro pentru cumpărarea unei maşini noi 

Românii alocă, în medie, între 11.700 euro şi 31.200 euro pentru cumpărarea unei maşini noi din clasele mică, medie şi SUV, potrivit datelor Jato Dynamics, în contextul în care vânzările de autoturis­me noi au crescut, conform News.ro

Defalcat pe categorii, bugetul mediu pentru achiziţia unei maşini aparţinând segmentelor de clasă mică este de 11.700 euro, 20.750 euro în cazul segmentelor de clasă medie şi 23.000 - 31.200 euro pentru toate clasele de SUV-uri.

"Cumpărătorul român se aliniază la tendinţele globale, iar achiziţia unei maşini noi nu mai ţine cont doar de bugetul disponibil, ci şi de un cost cât mai mic în utilizare şi de o valoare de revânzare cât mai mare. Vânzările crescute ale maşinilor eco, în detrimentul motorizărilor diesel, confirmă acest fapt", a declarat Mirela Grigore, director de marketing în cadrul Toyota România, parte a grupului britanic Inchcape.

Cumpărătorii au în vedere avantajele utilizării maşinilor hibrid pe termen mediu, raportându-se la costul total al deţinerii autoturismului.

"Suplimentarea fondurilor programului Rabla Plus pentru persoane fizice şi juridice, în ultimele două luni, alimentează cererea tot mai mare pentru maşini hibride, plug-in hibride şi electrice, care au ajuns să deţină o pondere de 3,6% în primele şapte luni din 2019, faţă de doar 2,5% în acelaşi interval din 2018", spune Eduard Diaconu, director de Vânzări şi Reţea în cadrul Toyota Româ­nia.

Pentru autovehiculele hibride există mai multe excepţii la taxele si impozitele locale: în funcţie de deciziile consiliilor locale, proprietarul beneficiază de o reducere între 50% şi 100% la plata obligaţiei fiscale, dar şi de parcare gratuită în oraşe.

În primele şapte luni s-au vândut 3.541 maşini eco (hibride, plug-in hibride şi electrice), cu 60% mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile. În acelaşi interval, vânzările de autoturisme noi au crescut cu 11%, iar cele de maşini second hand au scăzut cu 5,9%.

"Creşterea venitului net anual pe cap de locuitor în 2018, până la valoarea de 5.083 de euro, a contribuit semnificativ la acest trend. Consumatorul român a început să înţeleagă mult mai bine avantajele achiziţiei unei maşini noi comparativ cu una rulată", spun autorii studiului.

Garanţia de producător, lipsa eventualelor "surprize" neplăcute, cât şi dorinţa de a fi primul utilizator al maşinii sunt elemente care determină tot mai mulţi români să achiziţioneze o maşină nouă.

Chiar şi cu acest avans al pieţei maşinilor noi, România continuă să fie pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte posesia unei maşini, cu doar 362 de autovehicule la 1.000 de locuitori, faţă de 602 maşini la 1.000 de locuitori - media UE, relevă datele Asociaţiei Europene a Producătorilor de Automobile.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Suntem penultimii în UE ca pondere a companiilor cu ritm rapid de dezvoltare
11 dec.


OPINIILuminiţa, doamna de la capătul ţevii
11 dec. Florian Mateiţă, Partener Rominsolv, Administrator Judiciar RADET


PENTRU ANUL 2019FAN Courier estimează o cifră de afaceri în creştere cu 15%
11 dec. Vlad Dobrea


PARTENERIAT ÎNTRE MINISTERUL EDUCAŢIEI, CONAF ŞI FPPG Educaţie antreprenorială în şcolile gimnaziale şi liceale
11 dec. Alina Vasiescu


PRINTR-O INVESTIŢIE DE MINIM 30 MILIARDE DOLARI,Danemarca vrea să construiască insule artificiale pentru turbine eoliene
11 dec.


ANCOM: 55% dintre conexiunile la Internet mobil sunt 4G
11 dec. O.D.


SPECIALIŞTII DIN ENERGIE AFIRMĂ: "Gazul - resursă cheie pentru viitorul sectorului energetic"
11 dec. RAMONA RADU


MIHAI IONESCU, ANEIR:"Deficitul comercial va depăşi 17 miliarde euro, în acest an"
11 dec. RAMONA RADU


DIICOT, DESPRE DOSARUL ROMPETROL: "Procurorii au dispus menţinerea măsurilor asiguratorii până la suma de peste 106 milioane de dolari"
10 dec. I.M.


Alstom a semnat un contract cu Agenţia de Transport Public a Australiei de Vest
10 dec. F.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.