MNAC anunţă prelungirea termenului pentru înscrierea la procedura de achiziţii publice de artă contemporană

16 sep. 12:43 Cultură
A.P.
MNAC anunţă prelungirea termenului pentru înscrierea la procedura de achiziţii publice de artă contemporană

Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) anunţă prelungirea până la 30 septembrie, ora 17,00, a termenului pentru înscrierea dosarelor în cadrul primei proceduri de achiziţii publice de artă contemporană din ultimii 12 ani, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MNAC, transmis miercuri AGERPRES, dosarul de participare se trimite în format digital, direct sau prin wetransfer.com la adresa de e-mail: achizitii.opere@mnac.ro.

MNAC precizează că va achiziţiona numai lucrări originale, cu caracter de unicat.

În ceea ce priveşte mediile care implică multiplicare, serii, ediţii (tehnici grafice, tehnici fotografice, artă digitală, film/video, sculptură turnată, piese de artele focului, etc.), MNAC arată că nu este interesat decât de ediţii limitate şi încurajează achiziţionarea primului exemplar, a întregii serii şi a matriţei originale, după caz.

Totodată, muzeul încurajează pentru artiştii născuţi până în anul 1965 oferta de lucrări cu valoare istorică, realizate preferabil până în 1990.

MNAC încurajează aplicanţii să facă şi un efort curatorial referitor la propria operă şi să includă în ofertă, alături de piesele propuse, materiale documentare cu valoare de unicat legate de producerea/traseul acestora, potrivit Agerpres.

Anul acesta, bugetul MNAC a fost suplimentat de Ministerul Culturii cu 2.000.000 de lei pentru achiziţia publică de lucrări de artă contemporană. Procedura se va derula în două faze distincte: selecţia competitivă, urmată de negocierea fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare (procedură distinctă de atribuire) cu fiecare dintre câştigătorii selecţionaţi de juriu.

Noua sesiune de achiziţii de artă contemporană vizează creaţia artiştilor vizuali în viaţă, originari din România, activi pe scena de artă în ţară şi/sau în străinătate, indiferent de mediul în care lucrează şi este menită să crească patrimoniul cultural gestionat prin colecţia MNAC.

Juriul este format din 11 membri titulari şi doi supleanţi, iar în structura sa se vor regăsi reprezentanţi ai Consiliului Ştiinţific al MNAC, ai universităţilor de profil din Bucureşti şi din ţară, ai sectorului independent, precum şi specialişti desemnaţi de Uniunea Artiştilor Plastici.

Conform MNAC, strategia acestei sesiuni de achiziţii se va sprijini pe cei doi poli creaţi în ultimii ani: Expoziţia permanentă şi Centrul de Documentare şi Cercetare a Culturii Vizuale ''Mihai Oroveanu''.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Cultură

EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIE/ INTERVIU CU MIREL TALOŞ, PREŞEDINTE INTERIMAR ICR"În această perioadă am descoperit incredibila forţă a culturii"
01 dec. A CONSEMNAT DAN NICOLAIE


EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIE/ INTERVIU CU BOGDAN GHEORGHIU, MINISTRUL CULTURII"Cultura are nevoie de continuitate şi de măsuri coerente, de debirocratizare"
01 dec. A CONSEMNAT DAN NICOLAIE


MINISTERUL CULTURII:''Actul normativ privind schema de ajutor de stat va fi discutat cu potenţialii beneficiari pentru a fi îmbunătăţit''2
24 nov. G.U.


FESTIVAL ONLINEZeci de spectacole de teatru, gratis
18 nov. O.D.


CEA MAI MARE LECŢIE DIN LUMEElevii învaţă despre schimbările climatice1
17 nov. O.D.


NOAPTEA MUZEELOR ÎN BUCUREŞTI:23 de muzee cu program online şi fizic, adaptat restricţiilor sanitare
14 nov. G.U.


Noaptea Muzeelor la "Antipa" 2020
12 nov. A.B.


Lucrări de Nicolae Tonitza, adjudecate în licitaţia online "Top 100 Mari Maeştri ai Artei Româneşti"
23 oct. A.P.


EFECTELE CRIZEI SANITAREDezastru în zona culturii2
13 oct. O.D.


BOGDAN GHEORGHIU:''Fiecare segment al patrimoniului cultural din România ne deschide porţile către turismul intern şi internaţional''
07 oct. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.