Modificările propuse de MRP au trecut de Plen

05 iul. 16:18 Comunicate de presă
A.M.
(sursa foto:Twitter)
(sursa foto:Twitter)

Modificările legislative aduse de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) Legii nr. 299/ 2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni au trecut de Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului cu 230 voturi pentru, 20 de abţineri şi 4 voturi împotrivă, conform comunicatului remis redacţiei.

Aprobarea acestui act normativ va face posibilă: detaşarea personalului MRP în Serviciul Exterior al Ministerului Afacerilor Externe sub forma ataşaţilor diplomatici pentru comunităţile româneşti din străinătate; acordarea de burse de studiu în vederea aprofundării cunoştinţelor de limba română şi pentru afirmarea identităţii; înfiinţarea Agenţiei pentru Cercetare, Strategie şi Sprijin pentru Diaspora, având rol de sinteză şi analiză cu privire la domeniul protecţiei drepturilor diasporei, se mai arată în comunicat.

"Prin aceste măsuri MRP îşi consolidează rolul de partener pentru orice asociaţie sau organizaţie care propune proiecte sau poate produce rezultate concrete pentru comunităţile româneşti din afara graniţelor şi propune să le fie aproape românilor indiferent de locul în care trăiesc, învaţă sau locuiesc. Pe această cale ţin să le mulţumesc colegilor parlamentari pentru tot sprijinul oferit şi pentru buna conlucrare în vederea materializării acestui proiect legislativ", a subliniat ministrul.

Iniţierea acestui proiect de lege este motivată atât de necesitatea armonizării dispoziţiilor legale în domeniul romanilor de pretutindeni cu situaţia actuală existentă în comunităţile româneşti, precum şi de dorinţa de eficientizare a activităţii desfăşurate la nivelul MRP. Legea urmează să fie promulgată.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

Performanţă remarcabilă pentru fondurile de acţiuni cu expunere la BVB
20 iul. A.M.


ANAF PRIMUL SEMESTRU:Venituri bugetare mai mari cu 13,5%
19 iul. A.M.


Iridex afirmă că nu este sursa mirosurilor
19 iul. A.M.


DORALY.RO:Vor găzduirea a 550 de comercianţi
19 iul. A.M.


Flori de ie împodobesc podiumul Feeric Fashion Week
16 iul. A.M.


FREYWILLE a lansat HOMMAGE à VINCENT VAN GOGH
12 iul.


WIZZ AIR ANUNŢĂ O NOUĂ RUTĂ: Din Cluj- Napoca spre Marea Britanie
05 iul. A.M.


Siegfried Mureşan:Noul cumpărător al ArcelorMittal nu închide combinatul
04 iul. A.M.


AmCham, AHK, RBL, CPC:Apel la responsabilitate pentru România
04 iul. A.M.


Robert Hellwagner, noul CEO al Selgros România
04 iul. A.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.