Modificările propuse de MRP au trecut de Plen

05 iul. 16:18 Comunicate de presă
A.M.
(sursa foto:Twitter)
(sursa foto:Twitter)

Modificările legislative aduse de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) Legii nr. 299/ 2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni au trecut de Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului cu 230 voturi pentru, 20 de abţineri şi 4 voturi împotrivă, conform comunicatului remis redacţiei.

Aprobarea acestui act normativ va face posibilă: detaşarea personalului MRP în Serviciul Exterior al Ministerului Afacerilor Externe sub forma ataşaţilor diplomatici pentru comunităţile româneşti din străinătate; acordarea de burse de studiu în vederea aprofundării cunoştinţelor de limba română şi pentru afirmarea identităţii; înfiinţarea Agenţiei pentru Cercetare, Strategie şi Sprijin pentru Diaspora, având rol de sinteză şi analiză cu privire la domeniul protecţiei drepturilor diasporei, se mai arată în comunicat.

"Prin aceste măsuri MRP îşi consolidează rolul de partener pentru orice asociaţie sau organizaţie care propune proiecte sau poate produce rezultate concrete pentru comunităţile româneşti din afara graniţelor şi propune să le fie aproape românilor indiferent de locul în care trăiesc, învaţă sau locuiesc. Pe această cale ţin să le mulţumesc colegilor parlamentari pentru tot sprijinul oferit şi pentru buna conlucrare în vederea materializării acestui proiect legislativ", a subliniat ministrul.

Iniţierea acestui proiect de lege este motivată atât de necesitatea armonizării dispoziţiilor legale în domeniul romanilor de pretutindeni cu situaţia actuală existentă în comunităţile româneşti, precum şi de dorinţa de eficientizare a activităţii desfăşurate la nivelul MRP. Legea urmează să fie promulgată.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

Târgul Internaţional de Mobilă BIFE-SIM
13 sep. I.T.


ANDREEA PAUL (INACO):"Numărul roboţilor industriali va creşte cu 15% anual"1
05 sep.


ANDREEA PAUL (INACO):"Numărul roboţilor industriali va creşte cu 15% anual"1
04 sep.


Granini lansează sucuri cu conţinut de suc 100%
04 sep. A.M.


evoMAG, vânzările de calculatoare cresc cu 25%
04 sep. A.M.


INTERNATIONAL BUSINESS FORUM:Prezenţe remarcante la standul USH Pro Business
03 sep. Teona Tomoiaga


CONFERINŢA NAŢIONALĂ A BUCĂTARILORO gastronomie condusă doar de vizual, prima ediţie
03 sep. Teona Tomoiaga


IFA 2018:Soluţii AI prezentate de LG
31 aug. A.M.


Brico Depôt lansează catalogul cu soluţii pentru încălzirea locuinţei
30 aug. A.M.


ROMANIA CONNECTED Transportul multimodal conectează afacerile din România cu pieţele internaţionale
28 aug. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.