MOMONDO.RO:

Londra, cea mai vizitată capitală din lume în 2019

22 aug. 2019 Companii
A.T.
Londra, cea mai vizitată capitală din lume în 2019

Bucureşti, pe locul 28 în topul capitalelor europene 

Oraşele europene domină clasamentul celor mai vizitate capitale în 2019, ocupând primele 7 poziţii în ierarhia atragerii turiştilor, potrivit unei analize a echipei motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro.

Cea mai căutată capitală, pentru acest an, este Londra, metropola Marii Britanii, urmată de Paris, Amsterdam, Roma şi Berlin. Madrid, Praga, Tokyo, Copenhaga şi Bangkok completează primele 10 poziţii din clasamentul ţărilor atractive de pe mapamond.

Capitala noastră ocupă locul 28 între capitalele ţărilor europene, fiind întrecută de Belfast (Irlanda de Nord), Cardiff (Ţara Galilor) şi Riga (Letonia).

La nivel mondial, capitala ţării noas-tre se află pe locul 61, depăşind Tbilisi, capitala Georgiei, dar atrăgând mai puţini turişti decât Beirut (locul 60) sau Jakarta (locul 59), conform datelor analizate.

Trăsătura specifică a oraşelor care primesc mulţi vizitatori este posibilitatea de a caza călătorii care vin de pe alte meleaguri. Numărul hotelurilor este important, dar rata de ocupare este indicatorul cel mai potrivit pentru a măsura interesul turiştilor de pretutindeni pentru o anumită locaţie.

Potrivit momondo.ro, istoria bogată, bogăţiile naturale, nivelul de trai, sau normele de igienă specifice statelor din vestul continentului contribuie împreună la dezvoltarea industriei turismului.

Datele analizate au arătat că turiştii sunt atraşi şi de preţurile reduse care pot spori valoarea bugetului lor. Printre cele cini oraşe cu media preţurilor hotelurilor cea mai mică sunt şi capitale vizitate de turişti români din ce în ce mai mult în ultimii ani: Vientiane (Laos) şi Phnom Penh (Cambodgia). Dintre cele europene, cele mai accesibile din punctul de vedere al costurilor cazării sunt Ankara (51 euro/noapte), Kiev (58 euro/noapte) şi Chişinău (64 euro/noapte).

Preţul mediu al unei nopţi de cazare în Bucureşti în 2019 este de 84 euro, astfel ţara noastră se clasează pe locul 30 al celor mai ieftine capitale din lume, fiind puţin mai accesibilă decât Buenos Aires (85 euro/noapte), dar mai scumpă decât Minsk (80 euro/noapte) sau Moscova (77.5 euro/noapte).

Cele mai scumpe oraşe analizate sunt Monaco (415 euro/noapte), Nassau - Bahamas (337euro/noapte) şi Victoria - Seychelles (279 euro/ noapte).

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Brico Depôt a deschis primul outlet al unui retailer DYI în România
02 iul. G.U.


Compania energetică MVM ţinteşte România pentru extinderea activităţii
02 iul. G.U.


ÎN CADRUL CAMPANIEI #STOPHATEFORPROFIT:Coca-Cola şi alte 400 de branduri şi-au scos reclamele de pe Facebook
02 iul. A.P.


Fabrica Ford din Craiova a renunţat la o parte dintre angajaţi
02 iul. A.P.


ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI COVID-19Prime Kapital a lansat FlexAssist Solidarity, program destinat achiziţiei de locuinţe
02 iul. A.I.


ANDREEA STRUGARU, KADRA:"Uşile automate, singura variantă de trafic în condiţii de igienă sporită"
02 iul. A consemnat ADELINA TOADER


Raiffeisen Bank a lansat serviciul cash-back în benzinăriile Rompetrol1
01 iul. S.B.


Green Weee, amendată după incendiul de la depozitul de material reciclabile
01 iul. Ana Felea


Consiliul Concurenţei pune în dezbatere ,, Ghidul privind înţelegerile verticale''
01 iul. G.U.


Google cumpără producătorul de ochelari North
01 iul. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.