MOŢIUNEA DE CENZURĂ ÎMPOTRIVA GUVERNULUI ESTE GATA

Acuzaţii grave la adresa puterii 1

13 iun. 2018 Politică
GEORGE MARINESCU

Partidul Naţional Liberal a finalizat textul moţiunii de cenzură pe care o va depune împotriva Guvernului Dăncilă în 20 iunie, aşa cum a anunţat preşedintele Ludovic Orban.

În textul moţiunii, liberalii acuză în primul rând politica pe care guvernarea PSD-ALDE o are faţă de pilonul 2 de pensii.

"Am ajuns astăzi să dezbatem o moţiune de cenzură împotriva celui de-al treilea guvern garantat de domnul Dragnea, deoarece Guvernul Dăncilă ameninţă, prin miniştrii săi, proprietatea privată a 7 milioane de contribuabili la Pilonul 2 de pensii. Nu există nicio garanţie că Guvernul Dăncilă nu-i va lăsa pe actualii angajaţi fără banii de pensie!", arată documentul citat.

Liberalii acuză guvernul de politicile proaste care au dus la creşterea preţurilor de consum cu 5,2%, de creşterea ROBOR care a ajuns la aproape 3% şi de mărirea deficitului bugetar consolidat, care a ajuns la peste 6 miliarde lei. Totodată, ei acuză şi creşterea datoriei publice cu încă 24 de miliarde lei numai în ultimul an şi jumătate de guvernare PSD-ALDE.

"Nu ne-aţi lămurit dacă Guvernul va putea plăti pensiile şi salariile până la sfârşitul anului! Deşi spuneţi că aveţi bani în buget, datele publicate de Guvern demonstrează contrariul! Veniturile care vin la buget cresc pe jumătate faţă de viteza cu care cresc cheltuielile!", mai menţionează moţiunea.

Textul citat cuprinde referiri şi la lipsa banilor pentru investiţii, la cele peste 120 de modificări ale Codului Fiscal efectuate de la începutul anului 2018, după cele 260 de modificări din anul 2017, la lipsa proiectelor de infrastructură rutieră.

"Vindeţi iluzii românilor care încă aşteaptă să finalizaţi cei 60 de km promişi pentru acest an şi care sunt incerţi având în vedere termenele amânate de recepţie pentru loturile de pe Autostrada Lugoj-Deva şi Autostrada Sebeş-Turda. Aţi anunţat construirea a 350 de km până în 2020, însă sub guvernarea PSD-ALDE românii s-au ales cu numai 15 km de autostradă recepţionaţi în martie 2017!", acuză liberalii.

Ei acuză şi imixtiunea politică a guvernului în actul de justiţiei şi afirmă că sub conducerea lui Tudorel Toader "drepturile infractorilor au devenit o prioritate, iar cele ale cetăţenilor vătămaţi au fost total ignorate".

Conform textului moţiunii, "actul de guvernare a fost viciat în dauna interesului legitim al românilor, totul doar pentru a sluji unui plan ascuns, menit să le asigure protecţie în faţa legii liderilor politici marcanţi ai celor două formaţiuni politice de la guvernare, în frunte cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu".

În domeniul învăţământului, liberalii acuză blocarea investiţiilor în şcoli, politizarea sistemului educaţional, subfinanţarea învăţământului, manualul unic şi editura unică, lipsa evaluării şi clasificării şcolilor doctorale de pe lângă universităţile din ţară.

În finalul textului, după ce se referă la haosul creat în domeniul sănătăţii prin aplicarea unei politici proaste de majorare salarială, autorii moţiunii acuză guvernul de politizarea întregii administraţii publice, politizare care a fost pusă în practică înainte de votarea Codului Administrativ, act normativ care va consfinţi instaurarea dictaturii din partea majorităţii parlamentare.

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de Ionescu în data de 13.06.2018, 06:24

O nouă moțiune frecție la picior de lemn. Nici prea lungă și nici prea tehnică, să nu plictisească alegătorul, nici prea scurtă ca să nu inspire neîncredere și derizoriu. Motivele opoziției sunt reale, dar noii Groza și Dej, adică Tăriceanu și Dragnea, au majoritatea confortabilă. Și vor scăpa lichelele de încă o moțiune.

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

KLAUS IOHANNIS:România, pe deplin dedicată unei relaţii transatlantice puternice
21 mar. I.D.


SONDAJ:PSD şi PNL sunt aproape la egalitate în intenţia de vot pentru europarlamentare
21 mar. L.A.


Consultări între reprezentanţii Guvernului şi cei ai transportatorilor
21 mar. L.I.


Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este în concediu până luni
21 mar. L.I.


Protestul organizat de COTAR este în desfăşurare
21 mar. L.A.


Legea privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice - promulgată
21 mar. V.T.


JUSTIŢIA SUFERĂ, MINISTRUL RĂMÂNETudorel Toader, greu de schimbat
21 mar. GHEORGHE IORGOVEANU


JTI SPRIJINĂ COMBATEREA CONTRABANDEI CU ŢIGĂRIDonaţie de echipament pentru Poliţia de Frontieră
21 mar. GEORGE MARINESCU


MINISTRUL CULTURII:"Nu cred că PSD va pregăti vreo remaniere guvernamentală în următoarea perioadă"
21 mar. T.T.


Timmermans şi Dăncilă au confirmat că activitatea pentru implementarea recomadărilor MCV s-a intensificat
20 mar. V.V.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.