MSI estimează profit operaţional de peste 16 milioane de euro pentru Poşta Română, în 2014

09 dec. 2014 Companii-Afaceri
E.D.

Compania Naţională Poşta Română (CNPR) va încheia anul 2014 cu un profit operaţional de 74,3 milioane de lei (16,7 milioane de euro), faţă de o pierdere de 52 milioane de lei (11,7 milioane de euro) în 2012 şi de 35 milioane de lei (7,8 milioane de euro) în 2013, a anunţat astăzi Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI).

MSI are calitatea de acţionar majoritar al CNPR, deţinând o cotă de 75% din companie.

Potrivit MSI, în urma activităţii sale comerciale, CNPR va aduce până la finalul acestui an, 390 milioane de lei (87,8 milioane de euro) la bugetul de stat. Contribuţia este una record în contextul disponibilizărilor operate în anul 2013, care au redus contribuţiile din impozitul pe salarii. Peste 22% din această sumă, respectiv 87 milioane de lei (19,5 milioane de euro), reprezintă TVA aferentă contractelor comerciale încheiate în cursul anului 2014 de operatorul naţional de servicii poştale.

MSI precizează că bugetul MSI pe anul 2013 a fost în sumă de 129,9 milioane lei, echivalentul a 29,4 milioane de euro (MSI, CERT - RO, CNMSI, CNRD), iar pentru anul 2014 bugetul este în sumă de 82,2 milioane de lei, echivalentul a 18,4 milioane de euro (MSI, CERT-RO).

"În calitate de ministru al Societăţii Informaţionale doresc să fac publice rezultatele financiare de excepţie ale Companiei Naţionale Poşta Română pentru anul 2014, care, spre satisfacţia noastră, au depăşit ţintele de profit stabilite la preluarea mandatului. Mulţumesc tuturor angajaţilor CNPR, noii conduceri cu care am reuşit aceste performanţe deosebite, membrilor Consiliului de Administraţie şi nu în ultimul rând reprezentanţilor MSI în Adunarea Generală a Acţionarilor. Aceste rezultate arată clară că în România pot fi obţinute performanţe economice şi la companiile de stat atâta vreme cât există dialog, respect reciproc, încredere şi profesionalism în desfăşurarea activităţii noastre în fiecare zi în folosul societăţii.

La preluarea mandatului de ministru i-am asigurat pe toţi angajaţii CNPR de implicarea mea în problemele grave cu care se confruntau încă din anul 2012, menţionând că trebuie să avem respect şi preţuire pentru toţi angajaţii. Încheiem anul 2014 cu eliminarea pericolului de insolvenţă pentru următorii doi ani, cu o creştere salarială ce nu pune în pericol dezvoltarea companiei, cu un acord solid între conducere şi sindicate precum şi cu un proces de privatizare relansat ce se află în plină desfăşurare", a declarat ministrul pentru Societatea Informaţională Răzvan Cotovelea.

Compania Naţională Poşta Română este o companie naţională înfiinţată pe Legea 31/1990, şi nu o instituţie publică. Ea funcţionează pe gestiune economică, ceea ce înseamnă că îşi asigură veniturile, în mod independent, din contracte comerciale.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

China National Petroleum Corporation şi-a deschis sucursală la Bucureşti
21 ian. A.S


Surse: ANAF pregăteşte modificarea Formularului 600
21 ian. F.C.


Blue Air a transportat anul trecut 5,06 milioane pasageri, cu 70% mai mult faţă de 2016
21 ian.


CNAIR: Acţionăm cu 773 de autoutilaje la nivelul ţării
21 ian. F.C.


BADEA, (ASF): "Companiile listate vor fi obligate să îşi achiziţioneze un identificator electronic, odată cu MiFID II"4
20 ian. A.C


Transgaz a aprobat asocierea cu Regasificadora del Noroeste
20 ian. D.I


Poşta Română procesează digital coletele trimise din spaţiul extra-comunitar
19 ian. A.C


Reactorul doi de la Cernavodă va funcţiona duminică la capacitate redusă
19 ian. A.C


Gabriel Dumitraşcu a contestat, în instanţă, alegerile de la "Electrica"
19 ian. A.A.


ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ,România şi Bulgaria au cea mai redusă rată de utilizare a serviciilor de internet banking1
19 ian. Alina Vasiescu, Teodora Iacob

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.