MSI estimează profit operaţional de peste 16 milioane de euro pentru Poşta Română, în 2014

09 dec. 2014 Companii-Afaceri
E.D.

Compania Naţională Poşta Română (CNPR) va încheia anul 2014 cu un profit operaţional de 74,3 milioane de lei (16,7 milioane de euro), faţă de o pierdere de 52 milioane de lei (11,7 milioane de euro) în 2012 şi de 35 milioane de lei (7,8 milioane de euro) în 2013, a anunţat astăzi Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI).

MSI are calitatea de acţionar majoritar al CNPR, deţinând o cotă de 75% din companie.

Potrivit MSI, în urma activităţii sale comerciale, CNPR va aduce până la finalul acestui an, 390 milioane de lei (87,8 milioane de euro) la bugetul de stat. Contribuţia este una record în contextul disponibilizărilor operate în anul 2013, care au redus contribuţiile din impozitul pe salarii. Peste 22% din această sumă, respectiv 87 milioane de lei (19,5 milioane de euro), reprezintă TVA aferentă contractelor comerciale încheiate în cursul anului 2014 de operatorul naţional de servicii poştale.

MSI precizează că bugetul MSI pe anul 2013 a fost în sumă de 129,9 milioane lei, echivalentul a 29,4 milioane de euro (MSI, CERT - RO, CNMSI, CNRD), iar pentru anul 2014 bugetul este în sumă de 82,2 milioane de lei, echivalentul a 18,4 milioane de euro (MSI, CERT-RO).

"În calitate de ministru al Societăţii Informaţionale doresc să fac publice rezultatele financiare de excepţie ale Companiei Naţionale Poşta Română pentru anul 2014, care, spre satisfacţia noastră, au depăşit ţintele de profit stabilite la preluarea mandatului. Mulţumesc tuturor angajaţilor CNPR, noii conduceri cu care am reuşit aceste performanţe deosebite, membrilor Consiliului de Administraţie şi nu în ultimul rând reprezentanţilor MSI în Adunarea Generală a Acţionarilor. Aceste rezultate arată clară că în România pot fi obţinute performanţe economice şi la companiile de stat atâta vreme cât există dialog, respect reciproc, încredere şi profesionalism în desfăşurarea activităţii noastre în fiecare zi în folosul societăţii.

La preluarea mandatului de ministru i-am asigurat pe toţi angajaţii CNPR de implicarea mea în problemele grave cu care se confruntau încă din anul 2012, menţionând că trebuie să avem respect şi preţuire pentru toţi angajaţii. Încheiem anul 2014 cu eliminarea pericolului de insolvenţă pentru următorii doi ani, cu o creştere salarială ce nu pune în pericol dezvoltarea companiei, cu un acord solid între conducere şi sindicate precum şi cu un proces de privatizare relansat ce se află în plină desfăşurare", a declarat ministrul pentru Societatea Informaţională Răzvan Cotovelea.

Compania Naţională Poşta Română este o companie naţională înfiinţată pe Legea 31/1990, şi nu o instituţie publică. Ea funcţionează pe gestiune economică, ceea ce înseamnă că îşi asigură veniturile, în mod independent, din contracte comerciale.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Traian Bădulescu: "Cei mai mulţi români petrec weekend-urile în destinaţii autohtone"
16 iul.


Mediul rural, fără asistenţă medicală de urgenţă
16 iul. George Marinescu


"Metro" nu vrea să vândă lanţul "Real"
16 iul.


MINISTRUL DELEGAT PENTRU AFACERI EUROPENE, VICTOR NEGRESCU:"Este normal ca fiecare agricultor din UE să beneficieze de sprijin similar"
16 iul.


ÎN PRIMELE CINCI LUNI DIN 2018INS: "Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 1,3%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017"
16 iul. Ramona Radu, Vlad Dobrea


LAURENŢIU BACIU, LAPAR:"Numai 15% din suprafaţa agricolă a ţării este irigată"
16 iul. Ramona Radu


Rusia şi OPEC, gata să majoreze producţia de petrol dacă piaţa o va cere
16 iul.


"Transelectrica" a atribuit un contract de 10 milioane euro pentru retehnologizarea staţiei Medgidia Sud
16 iul.


România şi Franţa, parteneri în domeniul aeronautic
15 iul. A.M.


Fuziunea între Alstom şi Siemens anchetată de UE
14 iul. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.