Municipiul Bucureşti lansează o noua emisiune de obligaţiuni

16 apr. 16:51 Piaţa de Capital
D.I.
Municipiul Bucureşti lansează o noua emisiune de obligaţiuni

Municipiul Bucureşti informează investitorii că intenţionează să lanseze o nouă emisiune de obligaţiuni cu o valoare nominală totală de 555 milioane de lei, emise in forma dematerializată prin înscriere în cont, negarantate, neconvertibile, cu o rată anuală fixă a dobânzii de 5,6% si o scadenţă de 10 ani,se arată într-un comunicat dat publicităţii.

Potrivit documentului, obligaţiunile emise vor fi vândute în ţara noastră exclusiv investitorilor calificaţi, astfel cum sunt definiţi în art. 2 alin. (1) pct. 21 din Legea 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă ("Legea 24/2017"), identificaţi de către membrii asocierii formate din: Banca Comercială Română, BRD - Groupe Societe Generale şi Raiffeisen Bank.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei precizează că plasamentul nu constituie o ofertă publică de valori mobiliare şi va fi efectuat în temeiul excepţiei prevăzute la art. 5 alin. (1), litera b) din Legea nr. 24/2017, nefăcând obiectul unui prospect de ofertă publică de valori mobiliare.

Potrivit sursei citate, plasamentul se va desfăşura în data de 18 aprilie 2018 şi are drept scop refinantarea unei părţi din datoria publică locală, provenită din emisiunea de obligaţiuni realizată de Municipiul Bucureşti în anul 2015, cod ISIN ROPMBUDBL012, cod LEI 529900V5NUSUYNC7R358.

Ulterior finalizării Plasamentului, Municipiul Bucureşti intenţionează să solicite admiterea Obligaţiunilor vândute în Plasament la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucuresti (BVB), în baza unui prospect de admitere la tranzacţionare ce va fi aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

În comunicat se mai precizează că detaliile Plasamentului vor fi comunicate de către membrii Asocierii exclusiv investitorilor cărora li se adresează Plasamentul.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Indicii BVB au deschis în creştere
17 iul. A.M.


SIF TRANSILVANIA - RAPORT CURENT
17 iul.


LIVIU MOLDOVAN, ANALIST FINANCIAR:"Companiile mari vor continua să distribuie anual dividendele" 6
17 iul. Andrei Iacomi


ÎN PERIOADA 9 - 13 IULIE,SIF Transilvania şi-a răscumpărat peste 534 mii acţiiuni
17 iul. A.M.


Impact a achiziţionat acţiuni proprii de 0,33 milioane lei
17 iul. A.M.


ÎNTRE 9 ŞI 13 IULIE,Digi şi-a răscumpărat aproape 11 mii de acţiuni 2
17 iul. A.M.


BVBCreşteri pe linie pentru indicii bursei
17 iul. A.I.


Indicii BVB au închis în teritoriu pozitiv
16 iul. R.G.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 1.69 milioane de euro pe BVB
16 iul. A.M.


Legea privind plata trimestrială a dividendelor, în vigoare1
16 iul. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.