Mutarea începerii şcolii a afectat numărul rezervărilor hoteliere

16 sep. Companii

Numărul rezervărilor la hotelurile şi pensiunile din ţara noastră s-a diminuat în luna septembrie a acestui an, iar unul dintre posibilele motive fiind şi devansarea începerii şcolii, potrivit datelor platformei de rezervări Travelminit.ro.

Dacă în mod tradiţional şcoala începea în a treia săptămână a lunii septembrie, anul acesta cursurile şcolare au început pe 9 septembrie fapt ce a determinat turiştii români să renunţe la planurile de vacanţă pentru a doua săptămână a lunii septembrie.

Datele Travelmint.ro arată că anul acesta, cea mai aglomerată perioadă din punctul de vedere al rezervărilor hoteliere din luna septembrie a fost chiar prima săptămână, când s-au înregistrat peste 20.000 de înnoptări. Cele mai solicitate regiuni turistice din ţara noastră în această perioadă sunt zonele montane (Braşov şi Valea Prahovei), zona Transilvaniei (Sibiu, Sighişoara), staţiunile balneo climaterice (Sovata, Băile Felix, Băile Herculane) dar şi staţiunile de pe litoralul românesc: Mamaia şi Eforie Nord fiind în topul preferinţelor turiştilor români.

Începând cu a doua săptămână a lunii septembrie, numărul rezervărilor scade cu până la 66%, cele mai puţine rezervări fiind înregistrate în ultima săptămână a lunii septembrie, când se depăşesc cu puţin 7500 de înnoptări. Trendul a fost similar şi anul trecut, diferenţa fiind că românii au mai călătorit în număr destul de mare şi în a doua săptămână a lunii septembrie, înregistrându-se un declin de aproximativ 30% faţă de prima săptămână.

În ciuda preţului vacanţelor cu până la 20% mai mic în luna septembrie faţă de luna august, familiile evită să mai călătorească după începerea şcolii. Familiile au rezervat cu până la 85% mai puţine înnoptări decât în prima săptămână a lunii septembrie, majoritatea rezervărilor fiind concentrate în weekend. Preţul mediu al unei vacanţe în luna septembrie este de 172 euro, faţă de 204 euro în luna august.

Travelminit.ro a înregistrat 8 milioane de vizitatori în anul 2018 şi valoarea totală a rezervărilor din anul 2018 a fost de 6 milioane de euro.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

ANALIZĂ CITR:Vânzarea activelor non-core business grăbeşte salvarea companiilor în insolvenţă
16 dec. M.A.


INTERNATIONAL FLAVORS & FRAGRANCES,Un nou gigant al bunurilor de consum
16 dec. A.I.G


Boeing ar putea opri producţia de avioane 737 MAX
16 dec. F.F.


AFI Europe şi NEPI Rockcastle semnează achiziţia portofoliului de birouri din România al NEPI
16 dec. F.D.


NEGOCIERI ÎNTRE GUVERN ŞI COMISIA EUROPEANĂCompania Tarom, între a fi şi a primi
16 dec. GEORGE MARINESCU


TOT ÎN ZONA BULEVARDULUI THEODOR PALLADY,Constructorul Palladium Residence ridică Hils Pallady Apartments
16 dec. RAMONA RADU


Renunţarea la suprataxarea contractelor cu normă redusă sau revenirea la normalitate
16 dec. RALUCA BONTAŞ, PARTENER GLOBAL EMPLOYER SERVICES, DELOITTE ROMÂNIA


Voucherele de vacanţă, menţinute la nivelul lui 2019
16 dec. O.D.


Ministrul Sănătăţii recunoaşte că sistemul este într-o perioadă critică
16 dec.


Eurostat: România, cel mai mare exportator de viori din UE
16 dec.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.