Mutarea începerii şcolii a afectat numărul rezervărilor hoteliere

16 sep. 2019 Companii

Numărul rezervărilor la hotelurile şi pensiunile din ţara noastră s-a diminuat în luna septembrie a acestui an, iar unul dintre posibilele motive fiind şi devansarea începerii şcolii, potrivit datelor platformei de rezervări Travelminit.ro.

Dacă în mod tradiţional şcoala începea în a treia săptămână a lunii septembrie, anul acesta cursurile şcolare au început pe 9 septembrie fapt ce a determinat turiştii români să renunţe la planurile de vacanţă pentru a doua săptămână a lunii septembrie.

Datele Travelmint.ro arată că anul acesta, cea mai aglomerată perioadă din punctul de vedere al rezervărilor hoteliere din luna septembrie a fost chiar prima săptămână, când s-au înregistrat peste 20.000 de înnoptări. Cele mai solicitate regiuni turistice din ţara noastră în această perioadă sunt zonele montane (Braşov şi Valea Prahovei), zona Transilvaniei (Sibiu, Sighişoara), staţiunile balneo climaterice (Sovata, Băile Felix, Băile Herculane) dar şi staţiunile de pe litoralul românesc: Mamaia şi Eforie Nord fiind în topul preferinţelor turiştilor români.

Începând cu a doua săptămână a lunii septembrie, numărul rezervărilor scade cu până la 66%, cele mai puţine rezervări fiind înregistrate în ultima săptămână a lunii septembrie, când se depăşesc cu puţin 7500 de înnoptări. Trendul a fost similar şi anul trecut, diferenţa fiind că românii au mai călătorit în număr destul de mare şi în a doua săptămână a lunii septembrie, înregistrându-se un declin de aproximativ 30% faţă de prima săptămână.

În ciuda preţului vacanţelor cu până la 20% mai mic în luna septembrie faţă de luna august, familiile evită să mai călătorească după începerea şcolii. Familiile au rezervat cu până la 85% mai puţine înnoptări decât în prima săptămână a lunii septembrie, majoritatea rezervărilor fiind concentrate în weekend. Preţul mediu al unei vacanţe în luna septembrie este de 172 euro, faţă de 204 euro în luna august.

Travelminit.ro a înregistrat 8 milioane de vizitatori în anul 2018 şi valoarea totală a rezervărilor din anul 2018 a fost de 6 milioane de euro.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

SIF Transilvania vrea înlocuirea conducerii de la THR Marea Neagră şi modificarea formei de administrare
03 iul. M.G.


CAZUL RAIFFEISEN LEAKSRaiffeisen Bank se aşteaptă la un impact negativ de peste 10 milioane euro, după ce a pierdut procesul cu ANPC2
03 iul. E.O.


Daimler va prelua 3% din producătorul chinez de baterii Farasis Energy
03 iul. G.U.


Google este investigată de UE din cauza unei achiziţii de 1,87 miliarde euro
03 iul. G.U.


Boeing nu va mai produce modelul 747 Jumbo Jet
03 iul. S.B.


Grupul GFG analizează în continuare posibile achiziţii
03 iul. G.U.


Mark Zuckerberg nu cedează în faţa boicotului2
03 iul. S.B.


Apple lansează un site pentru Apple Card
03 iul. S.B.


Facebook va încuraja purtarea măştilor în aplicaţiile sale1
03 iul. S.B.


Fiat Chrysler a prezentat noul Dodge Durango Hellcat
03 iul. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.