NELU TĂTARU:

"Aproximativ 150 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus sunt ventilaţi mecanic" 4

11 aug. 20:40 Miscellanea
S.B.
"Aproximativ 150 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus sunt ventilaţi mecanic"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat azi că aproximativ 150 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus sunt conectaţi la ventilatoare, informează Hotnews.

"Orice caz nou la Terapie Intensivă înseamnă şi un pacient în stare gravă. (...) Din ce avem noi în acest moment, 480 de cazuri, să ne gândim că în jur de 150 sunt pe ventilatoare, ceilalţi sunt în stadii intermediare de insuficienţe respiratorii care nu necesită ventilaţie mecanică. (...) Noi avem spitale dedicate fază I, fază II şi de suport care în acest moment pot asigura până la 1.034 de paturi de terapie intensivă, în contextul în care săptămânile trecute vorbeam de 840 de paturi. Avem aceste paturi, dar nu trebuie să le forţăm", a spus Tătaru, la Digi 24.

Referindu-se la începerea anului şcolar, ministrul a afirmat că au fost stabilite reguli pentru toate cele trei scenarii.

"Noi vrem să se înceapă un an şcolar normal, faţă în faţă, cu un copil care să meargă la şcoală, dar dacă acum o săptămână specificam că, din cele 3.200 de localităţi, 2.826 erau într-o zonă verde şi atunci puteam merge la şcoală cu toţi copiii, trebuie să gestionăm mersul la şcoală şi cu capacitatea acestor şcoli de a asigura nişte norme de protecţie şi nişte reguli sanitare. În condiţiile în care vom păstra o evoluţie favorabilă sau rămânem pe un platou, putem să ne gândim să avem cele trei scenarii pe care să le putem aplica la dispoziţia DSP, inspectoratelor şcolare judeţene, comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă adaptată la fiecare unitate, să putem gestiona prezenţa cât mai multor copii la şcoală cu precauţiile pe care le menţionam. (...) În condiţiile în care fiecare gestionează atât circuite, desfăşurarea orelor, a pauzelor în condiţii normale şi respectând acele reguli, putem spera că vom avea cât mai mulţi copii la începutul anului şcolar. Am stabilit reguli pentru toate scenariile în vederea aplicării acestor proceduri de începere a anului şcolar", a spus Nelu Tătaru, potrivit Hotnews.


Opinia cititorului: 4
1.   E vremea
mesaj trimis de Cristian în data de 11.08.2020, 23:47

E vremea dictaturii medicale, a spus un medic tampit la tv.

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2020, 06:51

Vai vai ce mai mintiti, cum puteti dormi noaptea?? Ba asa zis jurnalistilor, voi nu aveti copii, voua nu va pasa de diactatura medicala? cum puteti publica aceste minciuni, cum naiba va spala pe creier facultatea pe care o faceti? sunt perplexa ca nu a-ti inteles ca unde merge unul merge toti! vaai de c*** vostru

3.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2020, 10:10

Dupe ce "DICTATURA MEDICALA",a fost declarata oficial de strambul felcer de dispensar comunal IMBRI,iata ca vine si seful de la ministerul sanatatii,doctorul care opera apendicitele cetatenilor din botosani,pus ministru peste sanatatea-mortala a romanilor care impreuna cu suprazeul din sanatatea romanilor,ayatolahul arafat (dovedit un pic de hot de cei de la curtea de conturi} si ne spune ca de bine ce au supervizat si coordonat ei epidemia de covid,romanii mor pe capete care in mintea lui tataru,este in crestere dar si in descrestere.La asa judecata ma intreb daca nu cumva,tataru ,a dat peste sticla de {lagavulin} a lui orban si a {supt} ce mai erea in sticla.In toate tarile din lume infectarile si mortalitatea cauzate de coronavirus a scazut numai in romania,se imbolnavesc mii de romani si mor romanii mai ceva ca si pui de gaina .Insa in ciuda acestei cresteri,arafat si tataru,se lauda cu maretele si performantele sistemului medical pe care il conduc.Cei doi {corifei} uita sa le spuna romanilor ca un sfert din cei imbolnaviti sunt cei care lucreaza in sistemul medical.Laudama gura,ca o sati dau bautura.!

4.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2020, 15:14

nea nelule, si mandolina e ventilat mecanic, dar nu va dati seama! chiar si pe matale te banui de ventilare mecanica!

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

RAED ARAFAT, DESPRE NOI MĂSURI DE RESTRICŢIE:''Noi am zis că vom merge pe ideea măsurilor zonale sau regionale, dar este clar că never say never''
25 sep. G.U.


OFICIAL OMS:''Se estimează că vom ajunge la două milioane de morţi dacă nu facem totul contra pandemiei''
25 sep. G.U.


Fermierii solicită autorităţilor aprobarea ordonanţelor privind declararea stării de calamitate şi amânarea ratelor
25 sep. G.U.


CRISTIAN BUŞOI:"Acum este un moment al sănătăţii în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene"
25 sep. J.P.


China speră să producă anual 610 milioane de doze de vaccinuri împotriva COVID-19
25 sep. G.U.


MINISTERUL MUNCIIArhiva electronică a caselor de pensii poate fi folosită pentru calcularea stagiilor de cotizare pierdute2
25 sep. J.P.


Tinerii fermieri pot beneficia de o suprafaţă de până la 50 de hectare concesionată din proprietatea statului
25 sep. G.U.


Pacienţii din unităţile medicale din Capitală vor vota cu urna mobilă
25 sep. G.U.


O sondă americană va preleva eşantioane de pe suprafaţa asteroidului Bennu 1
25 sep. A.B.


Biden îl conduce pe Trump la nivel naţional
25 sep. A.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.