NICUŞOR DAN:

"E un simplu mod de a trage de timp pentru instalarea mea ca primar al Bucureştiului" 6

26 oct. 07:23 Politică
J.P.
"E un simplu mod de a trage de timp pentru instalarea mea ca primar al Bucureştiului"

Nicuşor Dan a declarat că judecătorii Curţii de Apel urmează să decidă azi, la ora 12.00, în privinţa celor 52 de apeluri formulate împotriva validării mandatului său şi este convins că rezultatul va fi cel normal, pentru că nu există probe în acele contestaţii, iar joi sau vineri cel târziu va fi instalat la Primăria Capitalei, conform news.ro.

"E un simplu mod de a trage de timp pentru instalarea mea ca primar al Bucureştiului. Am văzut toate cele 52 de apeluri, pentru că evident sunt vizat în acest dosar, şi nu există niciun fel de probă. Se face trimitere la articole din ziar care spun tot felul de lucruri. Deci acţiunile acestea nu au nicio bază", a afirmat Nicuşor Dan duminică la postul B1 Tv.

Întrebat dacă această poveste privind validarea mandatului său de primar general se va încheia în săptămâna care vine, Dan a răspuns: "Eu sper că procesul în instanţă în care se vor judeca cele 52 de apeluri va avea loc mâine (luni - n.r.) la amiază, la ora 12.00 la Curtea de Apel, şi sunt convins că rezultatul va fi cel normal, firesc la o lună de la alegeri. Validarea va fi probabil joi, vineri, săptămâna aceasta care urmează. E o oarecare confuzie, pentru că multă lume are impresia că eu sunt primar de o lună de zile, când nu am avut niciun fel de atribuţii. Conform legii, primarul în funcţie este cel care a fost ales în 2016, Gabriela Firea şi o să fie până joi, vineri, când o să fiu instalat. Deci responsabilitatea pe tot ce se întâmplă în Bucureşti îi revine până atunci".

Chestionat ce a făcut în aceasă lună în care nu a putut să îşi preia mandatul, primarul ales a precizat că a evitat să deschisă conflicte mediatice şi a s-a ocupat de ceea ce înseamnă relaţia cu alte autorităţi de care va depinde activitatea sa ca edil.

"Nu ştiam că o să dureze aşa de mult. Credeam că o să dureze cum a fost în 2016, două săptămâni, două săptămâni şi jumătate. Am evitat să deschid conflicte mediatice şi să mă duc să vorbesc cu subordonaţi din Primărie când, aşa cum am spus, legal era alt primar. În schimb, m-am ocupat de tot ce înseamnă relaţia cu alte autorităţi de care activitatea primarului general depinde. M-am întâlnit cu toate persoanele implicate în criza medicală, începând cu ministrul Sănătăţii, cu DSP, cu domnul Arafat, cu cei de la DSU. M-am întâlnit cu ministrul Transporturilor, m-am întâlnit cu ministrul de Finanţe. Deci am pregătit toate acele lucruri care nu aveau contact direct cu Primăria Capitalei şi sunt gata să preiau mandatul", a completat Nicuşor Dan.

Primarul în funcţie al Capitalei Gabriela Firea a postat pe Facebook o fotografie cu ea în biroul de la Primărie şi un scurt text, în limba engleză, în care afirmă că încă munceşte şi că este "ca oţelul". "Sunt încă aici", scrie Firea, adăugând: "Şi îmi place".

Nicuşor Dan a catalogat drept "insultă" la adresa inteligenţei bucureştenilor fotografia pe care Firea a făcut-o în biroul de la Primăria Capitalei şi a postat-o pe Facebook.


Opinia cititorului: 6
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 26.10.2020, 08:59

Cu cat o cunoastem mai bine pe Firea, cu atat mai bine pentu tara si cu atat mai rau pentu ea intrucat are un caracter infect.

Probabil ca are multe ume de sters in uma ei si are nevoie de timp pentu asta.

Este primul primar al Bucurestiului care nu stie sa piarda cu demnitate. 

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 26.10.2020, 09:32

Asa este!Aveti perfecta dreptate!

1.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 26.10.2020, 11:51

Asa a fost si acum 4 ani. Instalarea lu' firea a fost dupa o luna. Si duda aia de la sector 1 s-a tavalit acum 4 ani cu scandalul, acum cand tinerii frumosi si liberi au folosit rucsacii e ok. La acuzatii sunt buni baietii astia. Sa vedem la fapte.

2.   52 Procese, un inceput bun !
mesaj trimis de anonim în data de 26.10.2020, 09:38

Un individ care a deschis peste 400 procese impotriva primariei si fostului primar nu trebuie sa se mire. Recomand PSD-ului si nu numai deschiderea unor ONG-uri si contestarea tuturor masurilor care avantajeaza sponsorii lui Plicusor. Impotriva primariei, impotriva sponsorilor, impotriva lui Plicusor, in rem.... Fara numar, fara numar dar oricum peste 400...

3.   fără titlu
mesaj trimis de Bebetto în data de 26.10.2020, 10:51

Ok, dacă așa spunea Legea așa să fie, Peste 4 ani când o să fie din nou alegeri, o să fie 5200 de plângeri. Nu cred in cele 52 de sesizări dintr-un singur motiv, PSDul a crezut că va câștiga la pas aceste alegeri și nu a avut pregătit planul de evacuare, planul B. Cât despre distinsa doamna Firea, ce sa mai crezi? Ea vorbește în engleză votanților PSD, ea vorbește de oțel și de muncă și biroul ei nu are o agrafă, o mapă, nimic, nada. Spor la făcut nimic!!!

4.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 26.10.2020, 12:33

Au avut ce sa invete de la voi

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

CIOLACU:"Nicio pandemie nu va putea niciodată să ne pună lacăt pe ceea ce purtăm în suflet"
01 dec. J.P.


ZUCKERMAN: "Statele Unite vor continua să sprijine evoluţia României ca lider la nivel regional şi european"1
01 dec. J.P.


AURESCU:"Politica externă a României trebuie să rămână o politică de consens naţional, coerentă şi predictibilă"
01 dec. J.P.


LUDOVIC ORBAN:"Astăzi este un bun prilej să reflectăm asupra exemplelor de unitate din istoria noastră"
01 dec. S.B.


USR PLUS acuză guvernul PNL că îşi bate joc de români
01 dec. S.B.


IOHANNIS:"Gândurile noastre se îndreaptă către eroii acestui an, personalul medical şi cei care se sacrifică pentru a opri răspândirea virusului "
01 dec. A.P.


ORBAN, DE ZIUA NAŢIONALĂ:"Doar prin eforturile noastre unite putem salva vieţi şi învinge virusul"1
01 dec. A.P.


MARCEL CIOLACU: "De Ziua Naţională ar trebui să ne bucurăm de tot ce este românesc"1
01 dec. S.B.


MAIA SANDU:"Domnul Băsescu ar trebui să reia procedura şi să depună actele de la început pentru a-i putea fi redată cetăţenia"
01 dec. A.P.


EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIE/ COSTICĂ T. MUSTAŢĂ, PREŞEDINTE CCIB:"Mediul privat a învăţat să «lucreze» cu fondurile europene"
01 dec. A consemnat George Marinescu.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.