Noi tensiuni în PSD 6

11 oct. 2018 Politică
Gheorghe Iorgoveanu
Noi tensiuni în PSD

Ţuţuianu: "Ne-am comportat ca un partid de maimuţe" 

Adrian Ţuţuianu, fost ministru al Apărării Naţionale şi lider al PSD Dâmboviţa, este din nou în centrul atenţiei, din cauza unor înregistrări audio cu unele declaraţii făcute în cadrul organizaţiei judeţene. El a prezentat, atât în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, cât şi în cadrul unei şedinţe a organizaţiei judeţene de partid, rezultatele unui sondaj de opinie, moment în care a fost înregistrat de colegii săi social-democraţi.

Conform acestui sondaj, Gabriela Firea şi Liviu Dragnea ar pierde în faţa lui Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor prezidenţiale din toamna anului viitor, iar PSD ar avea, în acest moment, 30% din opţiunile electoratului, faţă de 47% - cât a avut în decembrie 2016.

Conform primei înregistrări, Adrian Ţuţuianu afirmă: "Turul I: Dacă ar fi alegeri prezidenţiale, Klaus Iohannis - 23%; Călin Popescu-Tăriceanu - 9%; Laura Codruţa Kovesi - 8%, băgată candidat din partea USR-ului în sondaj; Dacian Cioloş, de la România Împreună - 7%; Liviu Dragnea - 4%. (...) Eu nu am inventat acest 4%. Îl găsiţi aici. Turul II: Azi, în condiţiile în care nu facem nimic, Iohannis îl bate şi pe Tăriceanu, o bate şi pe Firea, îl bate şi pe Dragnea de-l zvântură".

În înregistrarea audio din 26 septembrie, liderul PSD Dâmboviţa a criticat în termeni foarte duri partidul: "Nicăieri în lume nu s-a pomenit să te duci la preşedinte cu un nume de prim-ministru pe care partidul nu-l ştie. Sub pretextul să nu-l atace, că nu ştiu ce, Liviu Dragnea a plecat cu Sevil Shhaideh. A deranjat foarte multă lume chestiunea asta, iar noi ne-am comportat ca un partid de maimuţe. Schimbarea a trei prim-miniştri a fost o tragedie pentru partid. Schimbarea unor miniştri, o tragedie. Calitatea Guvernului, o tragedie".

Referitor la miniştrii cabinetului Dăncilă, Adrian Ţuţuianu a pus toate tunurile pe ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă: "Ne vei explica de ce ai nominalizat cel mai idiot ministru care este ministrul Economiei». Acest ministru este atât de prost, încât nu poate asculta mai mult de 5 minute când vorbeşte cineva cu el. Şi are legătură cu economia că a avut o vulcanizare".

Referitor la legea offshore, în înregistrări, Ţuţuianu afirmă că proiectul de act normativ a stat prea mult prin sertarele altor persoane, dar au fost acuzaţi el, Gabriela Firea şi Paul Stănescu că doresc să vândă bogăţiile ţării şi că îl dau la o parte pe Liviu Dragnea. El este nemulţumit că proiectul a fost schimbat la Camera Deputaţilor şi, astfel, PSD a pierdut majoritatea pentru a vota această lege foarte importantă pentru economia ţării.

Înregistrările au fost difuzate de mai multe pos­turi de televiziune, iar Adrian Ţuţuianu a spus că, dacă în urmă cu două săptămâni unii din conducerea PSD afirmau despre el că se ocupă de înregis­trări, acum s-a dovedit că alţi colegi fac acest lucru.

El a menţionat: "Sunt înregistrări din şedinţe pe care le-am avut cu primari. Au fost livrate prelucrate, anumite pasaje scoase din context, dar sunt lucruri pe care le-am discutat şi cu colegii mei".

Preşedintele PSD Dâmboviţa a spus că va rămâ­ne în PSD şi că organizaţia pe care o conduce s-a plasat pe locul doi la referendumul pentru familie.

Fostul social-democrat Victor Ponta a scris pe pagina sa oficială de Facebook că oamenii promovaţi în funcţii de "Gaşca de la Teleorman" este apreciată de toată lumea la modul descris, Adrian Tuţuianu. El a făcut un apel către social-democraţii nemulţumiţi să arate acest lucru votând moţiunea simplă pentru demiterea ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă.

În ciuda acestui apel, Dănuţ Andruşcă a rămas în funcţie, după ce moţiunea simplă a fost respinsă de plenul Camerei Deputaţilor cu 103 voturi "pentru", 146 voturi "împotrivă" şi 19 abţineri.

În legătură cu afirmaţiile lui Ţuţuianu în înregis­trările respective, liderul PSD Liviu Dragnea a spus, ieri, că el nu împărtăşeşte un astfel de limbaj. Dragnea a declarat: "Când se înregistrează unii pe alţii aşa păţesc, se dau unii pe alţii în presă. Dacă după CEX nu s-a înţeles că baza partidului cere tuturor membrilor să se ocupe de ce a promis acest partid în campanie înseamnă că fac o mare greşeală".

Liderul PSD a spus că aceste subiecte vor fi dis­cutate în interiorul partidului, la următoarea şedinţă a Comitetului Executiv Naţional.

Dănuţ Andruşcă, ministrul Economiei, este nemulţumit de afirmaţiile făcute de Adrian Ţuţuianu. Andruşcă a declarat pentru cotidianul ZiarTarguNeamt.ro: "Aştept ca domnul Ţuţuianu să explice întregul context în care au fost făcute declaraţiile respective, precum şi care sunt pasajele scoase din context şi care sunt spusele sale netrunchiate. Domnia a spus că declaraţiile sale au fost trunchiate şi scoase din context. Aştept să mă lămuresc în legătură cu acest lucru înainte de a-l da în judecată. Sunt un om decent şi bine-crescut, dar îi rog pe toţi cei tentaţi să nu confunde toleranţa mea. Totul are o limită. Cred că PSD nu duce lipsă de duşmani în afara partidului, ca să existe şi duşmănii interne de o asemenea amploare, exprimate într-un mod care nu face deloc cinste unui social-democrat şi cu atât mai puţin unui fost ministru".


Opinia cititorului: 6
1.   Asa, asa...
mesaj trimis de Prostu satului în data de 11.10.2018, 09:06

... dati-va in judecata unul pe altul, baieti. Incet, incet, o sa se lamureasca pana si cei mai inversunati sustinatori ai vostri cu cine au de-a face. Cu un partid de maimute, dupa cum s-a scapat intr-un rar moment de sinceritate dl. Tutuianu.

Ramane neclarificata doar problema speciei de maimute - cimpanzei sa fie?!? Giboni sa fie?!? Gorile sa fie?!? Nu, alea-s la jandarmerie... iar de paviani nu vorbim, ca ne amendeaza CNCD...

E vesela viata cu PSD in frunte, macar atat. 

2.   19 - 22 la suta cat are PSD acum E INCA IMENS!
mesaj trimis de Vali în data de 11.10.2018, 15:07

psd va fi adus la sub 10 % inainte sa fie fugariti pe strazi si incendiati si taiati de vii ... WATCH AND LEARN! :)

2.1.   liderii ... se clatina... ;) (răspuns la opinia nr. 2)
mesaj trimis de Vali în data de 11.10.2018, 15:10

in paralel urmariti dinamica aprecierii/aprobarii tuturor liderilor relevanti din intreaga lume ... vedeti poate intelegeti ceva .... :) :) :) ... bomboana de pe coliva e Putin in Rusia. Cineva se gandesti cu drag la el si se ocupa personal de demolarea radacinii Raului!

2.2.   E vremea unei curatenii generale! (răspuns la opinia nr. 2.1)
mesaj trimis de Vali în data de 11.10.2018, 15:11

aceasta lume va fi curatata. E o promisiune asta.

2.3.   Atentionare (răspuns la opinia nr. 2.2)
mesaj trimis de anonim în data de 11.10.2018, 16:22

Make ,fi te rog atent la postarea de la punctul 2 -crezi ca indeplineste cerintele din Regulamentul mesajelor ? Sau mai exista si un regulament (protocol) secret ?

2.4.   Sa ma ierti, te rog! (răspuns la opinia nr. 2.3)
mesaj trimis de Vali în data de 11.10.2018, 21:40

imi cer sincer scuze daca te-am deranjat cu ce am scris. Eu doar am punctat tensiunea care se simte " la nivelul strazii " ... mergi (in Bucuresti) cu tramvaiul , cu autobuzul, cu troleibuzul, cu metroul, asculta ce vorbesc oamenii, uita-te la chipurile lor ... si empatizeaza incercand sa intelegi ce e in oamenii aia.

Eu nu am instigat. Eu am avertizat descriptiv intr-un mod anticipativ. E anticipatie ce am scris eu. Daca deranjeaza poate si sa fie sters, nu ma supar.

Eu doar am vrut sa atentionez ca se intampla ceva groaznic acum : PSD a intrat in vrie (nu in sondajele lor - ale lui Pieleanu sau Palada - aia sunt maimutele sociologice de paie) si nu asta ar fi problema (ca am mai vazut partide disparand ...ex: PNTcd !) ...problema e ca in societate s-a acumulat un potential violent imens , pilele, nepotismele, coruptia si furturile magaresti ale PSD si ALDE SUNT EFECTIV VIZIBILE PE TOATE GARDURILE ! Stii ce mai trebuie? Un mic impuls social pe fondul derivei PSD-ului (care va afecta si ALDE) ...si ... bum! ... Stii care va fi acel "mic impuls social" ? Se numeste ajustarea deficitului de cont pe canal valutar si canalul dobanzilor ... o sa se lase cu sange pe strazi, CREDE-MA! Poti sa crezi ce vrei despre mine, sunt doar un tip inteligent si cult , TOTAL LIBER (nu sunt in nici un partid) , un tip cu un acut simt intuititv si empatic ... Tu te poti supara ca am scris eu ce am scris... DAR REALITATEA DESCRISA RAMANE!  

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

ASTĂZI:Parlamentul desemnează un nou Avocat al Poporului
26 iun. A.A.


ASTĂZI:CCR dezbate sesizările referitoare la modificările aduse codurilor penale
26 iun. P.P.


PENTRU PERSOANELE CU AUTISM:Guvernul prevede dezvoltarea programelor naţionale de sănătate
26 iun. T.M.


VIORICA DĂNCILĂ:"Anchetele privind cazul de adopţie vor continua"4
26 iun. T.T.


Amnistia fiscală, disimulată sub forma unei restructurări financiare
26 iun. George Marinescu


KLAUS IOHANNIS:Ţara noastră sprijină preşedinţia finlandeză a Consiliului UE
26 iun. T.E.


CODUL ADMINISTRATIV ADOPTAT PRIN ORDONANŢĂ DE URGENŢĂPensii speciale pentru primari, aprobate de guvernul Dăncilă1
26 iun. GHEORGHE IORGOVEANU


GUVERNUL ANUNŢĂ:Mandatul de vicepremier al lui Viorel Ştefan se încheie
25 iun. T.T.


PREŞEDINTELE PSD BRAŞOV:Dunca, susţinut pentru funcţia de secretar general al PSD
25 iun. P.P.


VICEPREMIERUL DANIEL SUCIU, MINISTRU AL DEZVOLTĂRII REGIONALE:"Preşedintele este în continuare în campanie electorală"1
25 iun. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.