Notificarea ajutorului de stat acordat CE Oltenia a fost înregistrată formal la Comisia Europeană

05 dec. 2020 Miscellanea
S.B.
Notificarea ajutorului de stat acordat CE Oltenia a fost înregistrată formal la Comisia Europeană

Notificarea ajutorului de stat acordat Complexului Energetic Oltenia a fost înregistrată formal la Comisia Europeană, potrivit unui comunicat al companiei.

"Este o etapă importantă a procesului de aprobare a Planului de Restructurare, rezultatul bunei colaborări între CE Oltenia, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Ministerul Finanţelor Publice şi Consiliul Concurenţei. Îndeplinirea acestui pas procedural permite Comisiei Europene să declanşeze procedurile interne de evaluare din partea tuturor departamentelor relevante. Este o perioadă în care continuă dialogul între CE Oltenia şi Comisia Europeană.". se arată în comunicatul CE Oltenia.

"Demersul de aprobare a Planului de restructurare şi decarbonare urmează un parcurs procedural fără sincope pentru că autorităţile române au acţionat prompt, astfel încât Comisia Europeană să aibă la dispoziţie toate documentele şi informaţiile necesare. Această nouă etapă dovedeşte, aşa cum am mai spus, că Planul de restructurare şi decarbonare este robust şi pragmatic, se bazează pe resurse importante pe care le vom folosi pentru a eficientiza activitatea complexului", a declarat Daniel Burlan, preşedintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia.

Memorandumul de aprobare a ajutorului de stat pentru CE Oltenia, în valoare de 1,3 miliarde de euro, a fost adoptat de guvern pe 18 noiembrie 2020. Această sumă, care reprezintă contribuţia de la buget a statului pentru implementarea Planului de Restructurare a CE Oltenia, include si ajutorul de 251 de milioane de euro care a fost deja acordat companiei la începutul anului.

Costul total al implementării Planului de restructurare şi decarbonare a Complexului Energetic Oltenia, prevăzut a se derula în perioada 2021 - 2025, este de aproximativ 3,5 miliarde de euro şi presupune investiţii pentru diversificarea surselor de energie, modernizarea activelor existente şi protecţia mediului, precum şi cheltuieli pentru eficientizarea activităţii CE Oltenia.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Restaurantele şi cafenelele din Bucureşti, deschise până la ora 23:00
26 ian. G.U.


BOGDAN AURESCU, DESPRE CERTIFICATELE DE VACCINARE ANTI-COVID:''Trebuie să evităm orice abordare discriminatorie''
26 ian. G.U.


Centrul Pompidou din Paris, închis pentru renovări extinse, care vor dura trei ani
26 ian. G.U.


EXPERŢII SAS:2021 are toate premisele pentru a deveni anul fraudelor digitale
26 ian. G.U.


Daniel Băluţă anunţă că parcările publice de pe străzile Secerei şi Izvorul Rece intră în sistem de tarifare
26 ian. G.U.


26 IANUARIE, ÎN ROMÂNIA:Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 se menţine ridicat - 2877 noi cazuri
26 ian. S.B.


26 IANUARIE, PE GLOB:Infectaţi - cca. 100 milioane ; Decese - cca. 2,15 milioane1
26 ian. J.P.


130 de restaurante din Ungaria sfidează restricţiile şi anunţă că se vor redeschide în februarie
26 ian. A.P.


AstraZeneca respinge informaţiile despre eficacitatea scăzută a vaccinului său anti-Covid în rândul vârstnicilor
26 ian. S.B.


ÎNCEPÂND CU 1 MARTIERusia a aprobat majorarea taxei la exporturile de grâu
26 ian. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.