ÎN PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI:

Locurile de muncă neocupate, în scădere

20 mai. 2019 Miscellanea
L.L.
Locurile de muncă neocupate, în scădere

Numărul mediu anual de locuri de muncă vacante din economie, un indicator al deficitului de forţă de muncă la nivel naţional, a scăzut în primul trimestru al anului cu 600 faţă de trimestrul anterior, până la 58.200, arată datele publicate astăzi, de Institutul Naţional de Statistică (INS), scrie News.ro.

Comparativ cu acelaşi trimestru al anului trecut, rata locurilor de muncă vacante a scăzut cu 0,02 puncte procentuale, iar numărul locurilor de muncă vacante a scăzut cu 200.

În trimestrul I 2019, rata locurilor de muncă vacante a fost de 1,18%, în scădere cu 0,02 puncte procentuale faţă de trimestrul precedent.

Prin comparaţie cu trimestrul precedent, cele mai relevante creşteri ale ratei locurilor de muncă vacante s-au regăsit în agricultură, silvicultură şi pescuit (+0,19 puncte procentuale), distribuţia apei; salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare (+0,17 puncte procentuale), respectiv în construcţii (+0,15 puncte procentuale), mai informează agenţia.

Aceste din urmă activităţi au cunoscut şi cele mai semnificative creşteri ale numărului locurilor de muncă vacante (+500 locuri vacante), urmate de cele din industria prelucrătoare (+400 locuri vacante).

La polul opus, cele mai relevante scăderi ale ratei locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în alte activităţi de servicii (-0,56 puncte procentuale), în informaţii şi comunicaţii (-0,43 puncte procentuale) şi în intermedieri financiare şi asigurări (-0,42 puncte procentuale).

Numărul locurilor de muncă vacante a cunoscut cele mai relevante scăderi în învăţământ (-900 locuri vacante), în informaţii şi comunicaţii, respectiv în administraţia publică (-800 locuri vacante pentru fiecare în parte), mai scrie News.ro.

Faţă de acelaşi trimestru al anului anterior, cea mai semnificativă creştere atât a ratei, cât şi a numărul locurilor de muncă vacante s-a observat în transport şi depozitare (+0,42 puncte procentuale, respectiv +1.200 locuri vacante). La polul opus, cele mai relevante scăderi ale ratei locurilor de muncă vacante s-au regăsit în intermedieri financiare şi asigurări (-0,94 puncte procentuale), respectiv în tranzacţii imobiliare (-0,61 puncte procentuale).


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Prefectura Buzău cere aproape 12 milioane de lei pentru refacerea podurilor şi podeţelor distruse de ploi
03 iul. Ana Felea


Marcel Vela către prefecţii din ţară: "Trebui să fim foarte vigilenţi în perioada următoare"1
03 iul. Ana Felea


ADMINISTRAŢIA PREZIDENŢIALĂ:"Violenţa cibernetică va fi inclusă la categoria violenţei domestice"
03 iul. A.P.


Germania vrea să pună capăt comerţului cu carne ieftină1
03 iul. A.B


LUCIAN BODE:" Vom simplifica judecarea contestaţiilor la licitaţii; se blochează ani de zile proiecte"1
03 iul. A.B


Legea privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere în format electronic, promulgată2
03 iul. A.B


Coronavirus:Comisia Europeană autorizează punerea pe piaţă a antiviralului Remdesivir2
03 iul. A.B


ARAFAT, DESPRE CRIZA SANITARĂ DIN ARGEŞ:"Bolnavii de covid de la Mioveni vor fi mutaţi cu elicopterul la alte spitale din ţară"
03 iul. A.P.


Zeci de nereguli au fost descoperite la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale1
03 iul. A.P.


Angela Merkel îşi face prima apariţie publică purtând mască
03 iul. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.