Numărul insolvenţelor a scăzut cu 20%, în primul trimestru

05 mai. 2016 Companii-Afaceri

Numărul societăţilor comerciale intrate în insolvenţă a scăzut, în primul trimestru al anului în curs, la 2.304, cu 20% sub nivelul din perioada similară din 2015, potrivit datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Pe primul loc în top este Capitala, cu 495 firme, în coborâre cu 14%, urmată de judeţul Ialomiţa, cu 193 de companii intrate în insolvenţă.

Cele mai mari scăderi au fost consemnate în judeţele Mureş (-63%), Maramureş (-59%) şi Mehedinţi (-51%), rate importante fiind înregistrate şi în Brăila, Caraş Severin, Călăraşi şi Suceava. În schimb, în Vâlcea, numărul insolvenţelor a crescut cu 71%, dar tot pe plus au încheiat trimestrul şi Arad, Botoşani, Galaţi, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Sălaj, Teleorman şi Vrancea.

Pe domenii de activitate, cele mai mari reduceri ale insolvenţelor s-au remarcat în industria extractivă şi în sectorul sanitar, unde nu s-a raportat nicio insolvenţă, dar şi în hoteluri şi restaurante (-68%), agricultură (-58%), transport şi depozitare (-47%), imobiliare (-42%) şi comerţ (-39%), conform ONRC, citat de Mediafax.

Anul trecut, numărul societăţilor intrate în insolvenţă a scăzut cu 50,3% faţă de 2014, până la 10.269, în timp ce 113.167 de firme noi au fost înfiinţate, în creştere cu 11,3%.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Traian Bădulescu: "Cei mai mulţi români petrec weekend-urile în destinaţii autohtone"
16 iul.


Mediul rural, fără asistenţă medicală de urgenţă
16 iul. George Marinescu


"Metro" nu vrea să vândă lanţul "Real"
16 iul.


MINISTRUL DELEGAT PENTRU AFACERI EUROPENE, VICTOR NEGRESCU:"Este normal ca fiecare agricultor din UE să beneficieze de sprijin similar"
16 iul.


ÎN PRIMELE CINCI LUNI DIN 2018INS: "Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 1,3%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017"
16 iul. Ramona Radu, Vlad Dobrea


LAURENŢIU BACIU, LAPAR:"Numai 15% din suprafaţa agricolă a ţării este irigată"
16 iul. Ramona Radu


Rusia şi OPEC, gata să majoreze producţia de petrol dacă piaţa o va cere
16 iul.


"Transelectrica" a atribuit un contract de 10 milioane euro pentru retehnologizarea staţiei Medgidia Sud
16 iul.


România şi Franţa, parteneri în domeniul aeronautic
15 iul. A.M.


Fuziunea între Alstom şi Siemens anchetată de UE
14 iul. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.