O NOUĂ PLÂNGERE PENALĂ PENTRU TUDOREL TOADER

FNSP îi dă şah ministrului justiţiei 1

11 iul. 2018 Politică
G.M.
FNSP îi dă şah ministrului justiţiei

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Penitenciare a anunţat, ieri, că pregăteşte o nouă plângere penală pe numele minis-trului justiţiei, Tudorel Toader. Angajaţii din penitenciare sunt nemulţumiţi că ministrul refuză să le plătească orele suplimentare efectuate, valoarea acestora depăşind 10 milioane de euro.

Prin intermediul unui comunicat de presă, FNSP arată: "Deşi a avut peste 3 luni la dispoziţie pentru a clarifica modul în care trebuie plătite orele suplimentare pentru angajaţii din penitenciare, azi (n.r. - ieri) 10 iulie - zi de salariu, angajaţii din penitenciare nu-şi primesc banii pentru orele suplimentare pentru că ministrul justiţiei întârzie semnarea unui ordin".

În urma protestelor organizaţiilor sindicale, Parlamentul a aprobat prin Legea nr.79/2018 ca orele suplimentare care nu pot fi recuperate în termen de 60 de zile să fie plătite angajaţilor din penitenciare şi poliţie începând cu data de 1 aprilie. În consecinţă, la salariul din iulie ar fi trebuit plătite orele nerecuperate în aprilie, lucru care nu s-a întâmplat.

În plus, angajaţii din penitenciare mai au de recuperat peste un milion de ore suplimentare din perioada 2016 - 2018 pentru care trebuie găsită o soluţie legislativă şi bugetară. Datoria din acea perioadă se ridică la peste 10,5 milioane de euro.

Prin urmare, FNSP îl avertizează public pe ministrul Tudorel Toader că nerespectarea legii în ceea ce priveşte plata orelor suplimentare efectuate şi nerecuperate în termen de 60 de zile, îi va obliga să depună la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) o nouă plângere pentru abuz în serviciu sau, după caz, neglijenţă în serviciu, atât timp cât cele două infracţiuni încă mai sunt pedepsite de Codul Penal.

În 31 mai 2018, FNSP a mai formulat la PÎCCJ o altă plângere penală împotriva ministrului justiţiei, prin care l-a acuzat pe Tudorel Toader de abuz în serviciu şi de încălcare a dreptului de reprezentare sindicală. În acea plângere, sindicaliştii susţineau că, în 24 mai 2018, Tudorel Toader a refuzat în mod abuziv participarea reprezentanţilor federaţiei sindicale la întrevederea ce a avut loc, la sediul Ministerului Justiţiei, pentru dezbaterea unor acte normative de interes, limitând astfel exercitarea atribuţiilor de reprezentare şi a mandatului acestora în vederea apărării şi promovării drepturilor şi intereselor profesionale ale membrilor de sindicat.

FNSP arăta că, deşi, în perioada mai 2017 - mai 2018, au fost mai multe runde de negocieri şi mai multe întâlniri oficiale între Tudorel Toader şi reprezentanţii angajaţilor din penitenciare, ministrul "şi-a permis să dezinformeze cu intenţie opinia publică şi mass-media invocând o aşa-zisă lipsă de calitate a organizaţiei sindicale care a cerut insistent demiterea acestuia pentru incompetenţă şi subminarea sistemului penitenciar", susţine FNSP.

După apariţia comunicatului FNSP, Ministerul Justiţiei a trimis sindicaliştilor o adresă din care reiese că în perioada 27 iunie - 6 iulie, ministrul Tudorel Toader s-a aflat în concediu de odihnă, atribuţiiile fiind preluate de Sofia Mariana Moţ, secretar de stat.

În adresă se precizează că ieri, 10 iulie 2018, ministrul justiţiei a semnat Ordinul privind condiţiile de acordare a majorării de 75% din salariul de funcţie pentru munca suplimentară prestată începând cu 1 aprilie 2018 peste programul normal de lucru de către funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare.

Cu toate acestea, FNSP nu ia în considerare mesajul de ultim moment al Ministerului Justiţiei, susţinând că acesta este neserios şi că, în condiţiile depăşirii termenului legal, angajaţii din penitenciare au fost păgubiţi cu 3 milioane de lei.

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 11.07.2018, 19:18

Felicitari Conducerii sindicatului din Penitenciare pentru preocuparile in apararea drepturilor legale ale salariatilor din Penitenciare ; nu trebuie sa incetati a face noi plangeri penale impotriva ministrului Tudorel Toader pana cand acesta va fi indepartat din functie, pentru nerespectarea Legii 79 din 2o18.!

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

TRAIAN BĂSESCU:"Respingerea Olguţei Vasilescu - un joc între Dragnea şi Iohannis"1
22 feb. T.T.


FALCĂ, PNL: "Bugetul nu este încă validat"
22 feb. T.V.


HANS KLEMM: "Este important ca indivizii să fie activi în lupta anticorupţie"
22 feb. M.T.


Dezbateri privind soarta comerţului internaţional
22 feb. I.Ghe.


Fondul Monetar European prinde contur
22 feb. G.M.


ACHIZIŢIE CU DEDICAŢIECMC Electronics, o firmă apropiată şefului de la Avioane Craiova SA
22 feb. GEORGE MARINESCU


ŢUŢUIANU, DESPRE SITUAŢIA DE LA TRANSPORTURI ŞI MDRAP: "PSD nu a făcut propuneri care să fie în afară de orice discuţie"
21 feb. M.L.


Klaus Iohannis acceptă noii miniştri PSD
21 feb. T.T.


TĂRICEANU, DESPRE NOMINALIZAREA LUI MIRCEA DRĂGHICI PENTRU CONDUCEREA AEP:"Nu văd o problemă"
21 feb. T.T.


ŢUŢUIANU:"Nepromulgarea legii bugetului va pune România într-o situaţie dificilă"
21 feb. I.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.