O treime dintre utilizatori nu îşi protejează viaţa personală în mediul online

20 mai. Miscellanea

Protecţia datelor personale reprezintă o provocare pentru orice persoană care foloseşte internetul. Un utilizator din trei nu ştie cum îşi poate proteja viaţa personală în mediul online, în condiţiile în care 89,3% dintre persoane intră pe internet de mai multe ori pe zi. Aceste date reies dintr-un studiu publicat de Kaspersky Lab.

Conform analizei, aproape 17% dintre respondenţi au văzut informaţii private despre ei înşişi sau despre membrii familiei, care nu ar fi trebuit să ajungă în domeniul public. Această cifră se ridică la aproape un sfert (22,3%) în rândul per-soanelor care au copii cu vârste de până în 18 ani: "Eforturile inutile de a deveni mai puţin vizibili pe Internet conduc la o stare denumită «extenuare cauzată de datele private». Această extenuare este legată de existenţa unei presiuni constante, cu senzaţia permanentă că există terţi care profită de informaţiile tale personale, orice rezistenţă fiind inutilă".

În plus, aproape o treime (32,3%) dintre respondenţi nu ştiu cum îşi pot proteja complet viaţa privată online, iar 13% şi-au pierdut interesul pentru modul în care îşi pot îmbunătăţi protecţia datelor personale, informează Agerpres.

De asemenea, o cincime (19%) dintre participanţii la studiu nu fac eforturi suplimentare, cum ar fi ştergerea periodică a istoricului de navigare sau utilizarea de accesorii speciale pentru a bloca funcţiile de urmărire online, pentru a-şi asigura confidenţialitatea în timp ce navighează pe Internet de pe dispozitivele lor.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Bolile psihice, influenţate de poluare
22 aug.


ACUZAT CĂ ŞI-A AGRESAT SEXUAL FIICA:Preşedintele Asociaţiei TATA, Bogdan Drăghici, arestat pentru 30 de zile1
21 aug. T.T.


Liviu Vasilescu, noul şef al Inspectoratului General al Poliţiei Române
21 aug. T.E.


Indienii au o sondă pe orbita lunară
21 aug.


4 PREŞEDINŢI, 15 PREMIERI, 27 DE MINIŞTRI AI EDUCAŢIEIToaletele din curtea şcolii rezistă1
21 aug. Dan Nicolaie


PIAŢA AUTO DIN ROMÂNIA: Ritmul de creştere al vânzărilor s-a temperat în ultimele 2 luni
20 aug. D.I.


ONG: Autorizaţia de construire pentru "ciotul" de 4,5 km al Autostrăzii A3 nu mai este valabilă2
20 aug. D.D.


BOGDAN TRIF:Şapte ambulanţe noi au intrat în dotarea ISU Sibiu
20 aug. T.E.


EUROSTAT:România, cea mai periculoasă ţară din UE pentru biciclişti şi pietoni4
20 aug. T.T.


ANALIZĂ PIEŢE INTERNAŢIONALEAurul conduce creşterea, în timp ce colapsul randamentului global al obligaţiunilor continuă
20 aug. Ole Hansen, Director strategie mărfuri Saxo Bank

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.