Oameni de afaceri chinezi, interesaţi de o eventuală concesionare a viitorului Aeroport Braşov - Ghimbav

22 sep. 2017 Companii-Afaceri
OVIDIU VRÂNCEANU
Oameni de afaceri chinezi, interesaţi de o eventuală concesionare a viitorului Aeroport Braşov - Ghimbav

Reprezentanţii firmei Search Corporation, care realizează proiectul tehnic pentru celelalte suprafeţe de mişcare de la Aeroportul Ghimbav, au definitivat măsurătorile topografice şi pentru soluţia de preluare a apelor pluviale colectate de pe suprafeţelor de mişcare. Asta după ce conducerea Consiliului Judeţean Braşov a decis să construiască un colector pe terenul aeroportului, ţinând cont că, iniţial, proiectul prevedea îndiguirea unui pârâiaş din zonă, proiect care să fie derulat prin intermediul Apelor Române, numai că acesta nu a avansat deloc, deşi instituţia a derulat licitaţia pentru contractarea lucrărilor încă de acum doi ani.

Urmează conturarea PUZ-ului şi stabilirea procedurilor de zbor

Preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, a precizat că proiectul tehnic complet calea de rulare Alfa, apron şi canalizările aferente, ar urma să fie predat în data de 27 septembrie, când proiectul va fi prezentat şi public într-o conferinţă de presă. Domnia sa a explicat: "După avizarea proiectului în Comisia Tehnico-Economică a CJ Braşov, proiectul va fi supus avizării Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR) după care putem demara procedurile de achiziţie publică în vederea construcţiilor. După cum am spus, nu am stat degeaba şi să aşteptăm finalizarea acestui proiect tehnic, iar în paralel am definitivat procedura de achiziţie publică în vederea desemnării firmei care va proceda la revizuirea Planului Urbanistic Zonal aferent Aeroportului Internaţional Braşov - Ghimbav, care va reglementa toate construcţiile din jurul aeroportului. Contractul a fost semnat în luna septembrie şi are termen de execuţie 4 luni calendaristice. De asemenea, procedura de achiziţie publică pentru desemnarea firmei care va realiza procedurile de zbor şi determinarea echipamentelor de navigaţie este în desfăşurare, cu termen limită de depunere a ofertelor 5 octombrie 2017. Această procedură este foarte importantă şi ar fi trebuit realizată dinainte de construcţia pistei. Această pistă n-a fost proiectată şi construită pe baza unor proceduri de aterizare, care ţin de curenţi, de culoare de zbor, de vânt, ci s-a amenajat în funcţie de geometria terenului, dar acum trebuie să facem aceste proceduri de zbor şi de aterizare, fără de care nu ştii nici ce echipamente îţi trebuie pentru turnul de control sau balizaj".

Soluţia pentru continuarea investiţiei va fi dată de studiul de fundamentare

Acesta a precizat că săptămâna trecută a fost definitivată şi procedura de achiziţie publică pentru desemnarea firmei câştigătoarea care va realiza studiul de fundamentare care va prezenta variantele posibile pentru finanţarea, finalizarea şi operarea Aeroportului Braşov. "CJ Braşov ar fi dorit încheierea contractului cu firma câştigătoare în această săptămână, dar o firmă participantă la licitaţie a transmis o notificare către CJ. Conform legislaţiei în vigoare, trebuie să depăşim termenele de notificări şi eventuale contestaţii, după care vom proceda la semnarea contractului. Studiul va fi gata în 45 de zile de la emiterea ordinului de începere a contractului", a spus Veştea. Prima etapă a Studiului de fundamentare va consta în realizarea unui studiu de trafic pentru viitorul aeroport internaţional de la Braşov, realist şi pertinent, care să ţină cont de realităţile actuale în piaţa de profil, şi care să cuprindă estimările ariei de acoperire şi a numărului potenţial de pasageri, precum şi estimările traficului de cargo în concordanţă cu evoluţiile regionale, naţionale şi europene în domeniu.

Totodată, preşedintele CJ Braşov a precizat că la începutul lunii septembrie 2017, oficiali ai provinciei Hunan din China au solicitat vizitarea amplasamentului viitorului aeroport şi în urma vizitei pe teren şi-au manifestat intenţia de a participa la o viitoare licitaţie ce vizează concesionarea investiţiei.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

ANCOM propune scăderea tarifelor plătite între operatori pentru portarea numerelor
23 ian. C.P.


Nicolae Demetriade candidează pentru funcţia de Preşedinte ANAT
23 ian. Adelina Toader


Directorul Losan România vrea să construiască un hotel în Centrul Civic al Braşovului
23 ian. O.VRÂNCEANU


Sanofi plăteşte 11,6 miliarde de dolari pentru achiziţia Bioverativ
23 ian.


Americanii de la JD Norman Industries au achiziţionat REGE Automotive
23 ian. Ovidiu VRÂNCEANU


GARANŢII BANCARE DE 23 MILIOANE DE DOLARI Hidroconstrucţia va executa lucrări de construcţii în Iordania, de peste 115 milioane de dolari
23 ian. A.S.


EY: "Vehiculele electrice vor deveni o opţiune de transport de bază până în 2025, în toate pieţele"
23 ian. C.P.


Tel Drum şi-a cerut insolvenţa, "falimentul" fiind materia care face obiectul cererii
22 ian. D.I


Piatraonline încheie anul 2017 cu o cifră de afaceri de 24 milioane lei
22 ian. A.C


Bogdan Oşlobeanu va prelua funcţia de Director General al Impact Developer & Contractor
22 ian. A.C

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.