Ocna Sibiu primeşte 7,6 milioane lei pentru modernizare

23 aug. Companii

Ocna Sibiului va beneficia de inves­tiţii în valoare de 7,6 milioane lei pentru modernizarea parcului balnear, amenajarea unui camping turistic şi a unui parc de rulote, potrivit Ministerului Turismului.

Bogdan Trif, ministrul Turismului, a declarat: "Am semnat contractul de finanţare la Ocna Sibiului şi consider că astfel am făcut un pas important pentru ca staţiunea balneară Ocna Sibiului să redevină un adevărat punct de atracţie turistică. Aşadar, aproape 7,6 milioane de lei vor fi investite în staţiunea balneară Ocna Sibiului, iar Ministerul Turismului asigură o finanţare de 90% din investiţia de bază. Şi astăzi am găsit Ocna Sibiului plină de turişti pentru că mulţi dintre cei care vin aici cunosc efectele terapeutice ale celor 7 lacuri cu apă sărată din parcul balnear. Staţiunea are un potenţial turistic enorm datorită resurselor naturale. Aproximativ 200.000 de turişti ajung la Ocna an de an, dar sunt sigur că numărul acestora va creşte cu mult după finalizarea proiectului pe care tocmai l-am semnat. În plus, Primăria Ocna Sibiului a depus un proiect de reabilitare a unui pachet de şase străzi din staţiune prin programul de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare, programul demarat, anul trecut, de Guvernul României, care asigură finanţarea în proporţie de 100%. Staţiunea balneară beneficiază şi de reabilitarea mai multor străzi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, cu bani de la Guvern. Tot pentru judeţul Sibiu vor fi alocaţi bani de la Guvern şi pentru construcţia unei baze Salvamont la Păltiniş, o investiţie pe care am ţinut să o facem mai ales că de aceasta depinde siguranţa turiştilor care ajung pe pârtia de schi de la Păltiniş. Insist să spun că zonele cu potenţial turistic se pot dezvolta cu bani de la minister dacă exis­tă implicare la nivelul autorităţilor locale".

Potrivit informaţiilor, investiţia va acoperi şi crearea tuturor reţelelor de apă, canal şi de electricitate, amenajarea unor alei pietonale, precum şi amenajarea unor locuri de joacă pentru copii şi construcţia unei clădiri administrative dotată cu duşuri, toalete, bucătărie, maşini de spălat şi spaţii de depozitare.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

ANALIZĂ CITR:Vânzarea activelor non-core business grăbeşte salvarea companiilor în insolvenţă
16 dec. M.A.


INTERNATIONAL FLAVORS & FRAGRANCES,Un nou gigant al bunurilor de consum
16 dec. A.I.G


Boeing ar putea opri producţia de avioane 737 MAX
16 dec. F.F.


AFI Europe şi NEPI Rockcastle semnează achiziţia portofoliului de birouri din România al NEPI
16 dec. F.D.


NEGOCIERI ÎNTRE GUVERN ŞI COMISIA EUROPEANĂCompania Tarom, între a fi şi a primi
16 dec. GEORGE MARINESCU


TOT ÎN ZONA BULEVARDULUI THEODOR PALLADY,Constructorul Palladium Residence ridică Hils Pallady Apartments
16 dec. RAMONA RADU


Renunţarea la suprataxarea contractelor cu normă redusă sau revenirea la normalitate
16 dec. RALUCA BONTAŞ, PARTENER GLOBAL EMPLOYER SERVICES, DELOITTE ROMÂNIA


Voucherele de vacanţă, menţinute la nivelul lui 2019
16 dec. O.D.


Ministrul Sănătăţii recunoaşte că sistemul este într-o perioadă critică
16 dec.


Eurostat: România, cel mai mare exportator de viori din UE
16 dec.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.