Oferta investiţională a României - promovată în Italia

21 sep. 14:53 Miscellanea
M.I.
Sursă foto: Twitter
Sursă foto: Twitter

Oferta investiţională a României a fost promovată în Italia, la târgul multisectorial "Fiera del Levante", ţara noastră fiind prezentă la eveniment cu un stand naţional în perioada 19-20 septembrie 2019, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, informează Agerpres.

Conform documentului, companii italiene din sectoarele utilaje pentru construcţii, infrastructură şi turism, agricultură, producţie de vinuri biologice şi sectorul alimentar şi-au manifestat interesul de a explora posibilităţile investiţionale şi de afaceri prezentate de România în cadrul târgului multisectorial "Fiera del Levante" din Bari.

Reprezentanţii comunităţii italiene de business prezenţi la seminarul "Country Presentation Romania" au avut ocazia de a afla informaţii specifice sau sectoriale de la oficiali ai Consulatului General al României la Bari şi ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Aceştia au prezentat participanţilor avantajele competitive ale mediului de afaceri autohton şi oportunităţile comerciale şi de investiţii oferite de România ca destinaţie de business, precum şi stadiul relaţiilor comerciale bilaterale. În secţiunea "Succes story" din cadrul prezentării de ţară, o companie de turism 'incoming' a făcut o scurtă prezentare turistică, punând accentul pe turismul de afaceri şi destinaţiile din România cu zboruri directe de la Bari, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara.

La evenimentul dedicat României, au fost prezenţi consulul general al României la Bari, Lucreţia Tănase, şi vice-preşedintele Confindustria Bari, Francesco Divella.

Standul României ("Country Desk Romania") a făcut parte din pavilionul dedicat internaţionalizării, organizat la iniţiativa Departamentului de Dezvoltare din cadrul Regiunii Puglia, în care au fost prezenţi consilierii economici ai ambasadelor sau reprezentanţii camerelor de comerţ bilaterale.

Participarea României la târgul multisectorial "Fiera del Levante" din Bari a fost organizată de Biroul de Promovare Comercială şi Economică din cadrul Ambasadei României în Republica Italiană şi Consulatul General al României la Bari.

"Fiera del Levante" din Bari, ajuns anul acesta la cea a 83-a ediţie, este unul dintre principalele târguri multisectoriale din Italia şi din zona Mediterană. Ediţia din acest an s-a desfăşurat în perioada 14-21 septembrie. La târg au participat peste 400 de companii italiene şi străine, cu precădere din domeniile: industrie, construcţii şi amenajări, autovehicule, alimentar, agricol, turism şi telecomunicaţii.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

"Omul Vitruvian" al lui Leonardo da Vinci va fi expus la Muzeul Luvru
17 oct. D.D.


BILANŢ LA MINISTERUL MUNCII: Ţara noastră are aproximativ 7 milioane de angajaţi şi 4,9 milioane pensionari1
16 oct. V.D.


Piaţa "Delfinului" din Bucureşti controlată de comisarii ANPC
16 oct. A.M.


FIC:Noul "normal" în România este lipsa de predictibilitate
16 oct. M.A.


ACEA: Piaţa auto din România a explodat cu o creştere de peste 118%
16 oct. M.A.


STOP 5GUnul din trei blocuri va avea antene 5G5
15 oct.


A murit "Doamna comediei româneşti"2
15 oct. D.V.


Consiliul Concurenţei a lansat Monitorul preţurilor produselor alimentare2
15 oct. M.I.


ÎN PRIMELE 8 LUNI:Lucrările de construcţii au crescut în volum cu 27%
15 oct. M.A.


SORIN MAREŞ ROŞU:"Nu suntem de acord cu scăderea bugetului PAC 2021-2027"1
15 oct. A.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.