OMS şi mai mulţi experţi susţin că nu există dovezi că noul coronavirus îşi pierde din putere 3

02 iun. 08:18 Internaţional
S.B.
OMS şi mai mulţi experţi susţin că nu există dovezi că noul coronavirus îşi pierde din putere

Experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi o serie de alţi oameni de ştiinţă au declarat că nu există dovezi care să susţină afirmaţia medicului italian care a spus că noul coronavirus şi-a pierdut din putere, potrivit Hotnews.

Profesorul Alberto Zangrillo, şeful serviciului de terapie intensivă din cadrul Spitalului San Raffaele din Lombardia, care a dus greul epidemiei de COVID-19 din Italia, a declarat duminică pentru televiziunea de stat că noul coronavirus "nu mai există din punct de vedere clinic".

Dar epidemiologul OMS Maria Van Kerkhove, precum şi alţi experţi în virusuri şi boli infecţioase, au declarat că afirmaţiile lui Zangrillo nu sunt susţinute de dovezi ştiinţifice.

Nu există date care să arate că noul coronavirus s-a schimbat semnificativ, fie ca mod de transmitere, fie în ceea ce priveşte severitatea bolii pe care o provoacă, au spus ei.

"În ceea ce priveşte transmisibilitatea, aceasta nu s-a schimbat şi nici din punct de vedere al gravităţii, nu s-a schimbat", a spus Van Kerkhove reporterilor.

Nu este neobişnuit ca viruşii să aibă mutaţii şi să se adapteze pe măsură ce se răspândesc, iar dezbaterea de luni evidenţiază modul în care oamenii de ştiinţă monitorizează şi urmăresc noul coronavirus.

Pandemia COVID-19 a ucis până în prezent peste 370.000 de oameni şi a infectat peste 6 milioane de persoane la nivel mondial.

Opinia cititorului: 3
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 02.06.2020, 09:04

Am vazut ca pandemia asta a fost mai mult mediatica, da a fost o gripa severa, nu cum au sperat unii mari experti adica ceva de milioane de morti. Sa vedem daca OMS isi asuma toate prostiile si erorile voite si sa elimine oamenii incompetenti . Care sunt la greu ca si la noi , ca nu suntem mai breji. Oricum din cei morti majoritatea , peste 80% , aveau boli incurabile sau erau foarte in varsta.

In legatura cu valul 2 e o alta prostie marca OMS. Nu va exista. Ca si la noi o multime debiteaza ineptii de genul valului 2. Daca nu vine asa ceva isi vor da demisia, ca incompetenti si rauvoitori?Ma indoiesc. 

2.   NORMAL! ACUM!
mesaj trimis de Vali în data de 02.06.2020, 09:24

vor mentinerea presiunii politico-militare asupra societatilor diverselor tari pentru ca daca revin la NORMAL toate guvernele stiu ca risca miscari sociale de proportii

problema OMS si a tuturor guvernelor e ca solutia aleasa de ei e pe termen scurt/foarte scurt ... pe termen lung ciorba reincalzita a acestei minciuni covid 19 nu merge.  

Si sa te feresti cand va veni societatea revendicativa dupa guvernele mincinoase care le-au luat cu japca drepturile normale cetatenesti si libertatile. . . . . . . 

In locul acestor guverne (aici includ si guvernul Romaniei) as reveni instantaneu la NORMALITATEA pre-covid 19 si as clama cat de bine am actionat sa salvez societatea. Dar clamarea as face-o doar pe fondul unei reveniri totale la NORMAL. Altfel vor fi probleme sociale masive , miscari sociale.  

OAMENII TREBUIE SA ISI PRIMEASCA IMEDIAT NORMALITATEA INAPOI DINCOLO DE CE CLAMEAZA O MANA DE ELITISTI DE LA OMS CARE SE MAI SI CONTRAZIC DE-A LUNGUL TIMPULUI.  

Si guvernul Romaniei ar trebui sa se lase de sportul national al agresarii societatii cu amenzi si comportamente aiurea ale Politiei si Jandarmeriei sau de inclinatia extrema de a norma TOTUL IN VIATA UNUI OM (apropo de regulile cretine ale relaxarilor in etape).  

Dereglementati totul legat de covid 19 si reveniti imediat , dintr-o singura miscare neconditionata de nimic la viata normala de dinainte! Dincolo de ce va sopteste sclavul OMS Rafila la ureche! Ca si lui ii poruncesc in fel si chip stapanii lui de la OMS!  

3.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 02.06.2020, 11:24

Prostii , virusul nu mai este potent. OMS ul este depasit de situatie si a dus in eroare guvernele tarilor. Viata este scurta si trebuie traita la maxim, fara carantina, izolare, restrictii si alte prostii. Mortalitatea acestui virus a fost de 0,26 % deci nimic de speriat. OMS si presa care au speriat lumea cu mortii care oricum mureau din cauza altor boli grave s-au deprofesinalizat. Nu mai crede nimeni in aceste scenarii sumbre si alarmiste. OMS ul trebuie desfiintat si televiziunile de stiri ocolite de telespectatori.. Multa sanatate tuturor.

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Cartelurile columbiene impun reguli radicale anti-covid, în zonele controlate de acestea
16 iul. A.P.


Summitul european pentru relansarea economiei afectate de coronavirus: actori, mize, blocaje şi şantaje
16 iul. A.B


MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE:" Fondurile europene reprezintă una dintre puţinele locomotive de dezvoltare a României"1
16 iul. A.B


India a reimpus carantina
16 iul. A.P.


Wall Street a deschis în scădere
16 iul. A.P.


Italia interzice intrările din Serbia, Kosovo şi Muntenegru din cauza coronavirusului
16 iul. G.U.


Bursele asiatice au închis în depreciere
16 iul. A.P.


CJUE invalidează acordul privind transferul de date personale între UE şi SUA
16 iul. G.U.


Bursele europene au deschis în teritoriu mixt
16 iul. A.P.


Noi proteste în Bulgaria după ce prim-ministrul refuză din nou să demisioneze
16 iul. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.