Omul de afaceri Nelu Iordache, achitat în dosarul Transalpina

29 dec. 2017 Anticorupţie
G.F.

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost achitat în dosarul Transalpina, în care era acuzat de instigare la abuz în serviciu în formă continuată şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Decizia luată astăzi de Tribunalul Bucureşti nu este defintivă.

"În temeiul prevederilor art. 396 alin. (5) Cod procedură penală, raportat la art. 16 alin. (1) lit. b) teza 1 Cod procedură penală, achită pe inculpatul IORDACHE NELU, la data săvârşirii faptelor, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la infracţiunea de abuz în serviciu, în formă continuată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, prevăzută de art. 47 Cod penal raportat la art. 132 din Legea nr. 78/2000, raportat la art. 297 alin. (1) Cod penal ?i art. 309 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal (7 acte materiale), precum ?i cu aplicarea art. 38 Cod penal ?i a art. 5 Cod penal. În temeiul prevederilor art. 396 alin. (5) Cod procedură penală, raportat la art. 16 alin. (1) lit. b) teza 1 Cod procedură penală, achită pe inculpatul Iordache Nelu, cu datele personale menţionate anterior, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, prevăzută de art. 47 Cod penal raportat la art. 322 alin. (1) Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal (7 acte materiale), precum ?i cu aplicarea art. 38 Cod penal ?i a art. 5 Cod penal", se arată în decizia instanţei.

În urmă cu o săptămână, Iordache a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Bucureşti, la şase ani şi trei luni de închisoare în dosarul privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson al autostrăzii Nădlac - Arad, în care s-a înregistrat un prejudiciu de 1,2 miliarde de lei în dauna CNADNR, a unei bănci şi a unei firme de construcţii din Spania. Nici în aceste caz decizia nu este definitivă.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Anticorupţie

Dumitru Dragomir, condamnat la patru ani de închisoare cu executare
15 ian. T.T.


Instituţii ale statului, părţi civilmente responsabile în dosarul Mineriadei
15 ian. T.A.


Preşedintele Camerei de Comerţ Bucureşti, trimis în judecată
15 ian. T.T.


CSM A DECIS:Fostul şef de la DNA Ploieşti a fost revocat
15 ian. P.E.


PARCHETUL GENERAL:Lucian Onea şi Mircea Negulescu, cercetaţi penal în continuare1
14 ian. T.A.


Contestaţia depusă de Horia Simu, judecată astăzi la ICCJ
14 ian. D.V.


Primul proces în cazul Tel Drum, demarat la Tribunalul Bucureşti
14 ian. I.Ghe.


Tribunalul Bucureşti dispune începerea procesului în dosarul Tel Drum
11 ian. T.T.


Dosarul lui Oprea privind moartea poliţistului Gigină, retrimis de instanţă la DNA1
10 ian. V.I.


Cererea de eliberare a lui Carlos Ghosn, respinsă
09 ian. E.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.