OMUL SMINTEŞTE LOCUL

Bastionul Postăvarilor e închis pentru că un angajat e în concediu

12 aug. 2015 Omul sf(M)inteste locul
OVIDIU VRÂNCEANU
Bastionul Postăvarilor e închis pentru că un angajat e în concediu

De câteva zile, Bastionul Postăvarilor este închis vizitatorilor. Turiştii care vor să vadă o parte din istoria Braşovului încearcă poarta fără vreun succes, după care fie pleacă înjurând, fie se aşază pe bancă şi aşteaptă cu interes să vină persoana care se ocupă cu tăiatul biletelor, nemulţumiţi că pe poartă nu este nici măcar un orar de vizitare.

"Consilprest se ocupă de Bastionul Postăvarilor, iar persoana desemnată de ei să administreze acest obiectiv lipseşte câteva zile", a declarat Claudiu Coman, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, instituţie care patronează societatea Consilprest. Compania Consilprest a avut anul trecut un număr mediu de 49 de angajaţi, raportând pierderi de peste 700.000 de lei la o cifră de afaceri de 2,5 milioane de lei.

Bastionul Postăvarilor, un monument istoric care datează din secolul al XV-lea, a fost redeschis pentru public, în 2011, după trei ani de lucrări de reabilitare şi reconversie a incintei fortificate a Cetăţii Braşovului.

Situat în colţul de est al Cetăţii, Bastionul a fost construit în 1540 şi a fost unul dintre cele mai puternice puncte de apărare ale Braşovului medieval. Obiectivul a fost construit de breasla aurarilor, iar din 1640 a fost preluat de postăvari. A fost construit iniţial pe patru nivele de galerii de lemn, având o formă eliptică cu un diametru de 16 metri. În urma săpăturilor, au apărut urmele zidului vechi de incintă, care avea o grosime de doi metri, dar şi urme ale unor construcţii care, la un moment dat, au "parazitat" turnul. Mai târziu s-au descoperit şi fundaţiile unui turn mai mic adosat zidului vechi care traversează bastionul.

Arhitecţii care s-au ocupat de restaurarea obiectivului au montat un turn interior independent, cu structură metalică, ce nu afectează structura bastionului şi care serveşte ca punct de informare turistică.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Omul sf(M)inteste locul

Bursele europene au deschis în scădere
27 feb. L.A.


OMUL SMINTEŞTE LOCULCompensatoriu să fie, dar să ştim şi noi!3
18 ian. DAN NICOLAIE


Dreptul la vot!2
20 apr. 2018 D.N.


Grija pentru popor5
05 apr. 2018 D.N.


OMUL SMINTEŞTE LOCULCând vine iarna în Bucureşti!
16 ian. 2018 DAN NICOLAIE


Căutând ştampila prin Casa Poporului6
06 nov. 2017 DAN NICOLAIE


Idolul adolescenţilor!43
11 ian. 2017 D.N.


Spulberătorul de iluzii!
17 nov. 2016 DAN NICOLAIE


"Simt enorm şi văz monstruos"2
18 iul. 2016 Dan Nicolaie


Delta fără pescuit!4
24 mai. 2016 DAN NICOLAIE

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.