OMV Petrom lansează raportul de sustenabilitate 1

04 iul. 2018 Comunicate de presă
A.M.
OMV Petrom lansează raportul de sustenabilitate

OMV Petrom lansează raportul de sustenabilitate pentru anul 2017 "AICI ŞI ACUM, Energia pentru o viaţă mai bună" este acum disponibil online. Raportul prezintă, pe larg, obiectivele şi rezultatele anului trecut, dar şi strategia de sustenabilitate a companiei, care are următoarele direcţii principale: HSSE (sănătate, siguranţă, securitate şi mediu), managementul eficient al carbonului, principiile de afaceri şi responsabilitate socială, inovaţia şi angajaţii sunt doar câteva dintre temele prezentate, conform comunicatului remis redacţiei.

"La nivel global, cererea pentru energie continuă să crească, în timp ce cresc şi preocupările pentru o energie mai curată şi pentru creşterea eficienţei energetice. În aceste condiţii, pentru a avea succes, companiile din domeniul energiei trebuie să fie tot mai agile şi eficiente. Pentru OMV Petrom, sustenabilitatea e metoda prin care dorim să ne atingem acest obiectiv. În următorii ani, ne propunem să ducem la un nou nivel angajamentul pe care OMV Petrom şi l-a luat - să acţioneze aici şi acum, prin proiecte desfăşurate în siguranţă, angajaţi responsabili şi profesionişti, grijă pentru mediu, inovaţie şi tehnologii şi activităţi de responsabilitate socială." - declară Christina Verchere, Director General Executiv, OMV Petrom.

Printre informaţiile prezentate în raport se numără investiţiile făcute, dar şi rezultatele acestora: în 2017, cheltuielile totale de mediu au fost de aproximativ 180 milioane de euro, dintre care peste 29 de milioane de euro au fost investiţii; OMV Petrom a reciclat 48% din cantitatea totală de deşeuri generate în 2017. Trei proiecte de demolare a terminalelor vechi de combustibil (Roman, Iaşi, Deva) au atins o performanţă de 99% în reciclarea deşeurilor; compania a implementat sistematic proiecte care au condus, în continuare, la scăderea Intensităţii GES (gaz cu efect de seră) cu 6,3% în 2017, faţă de 2016; anul trecut, OMV Petrom a alocat 2,8 milioane de euro pentru proiecte de responsabilitate socială, iar educaţia a fost principalul domeniu susţinut; în programul România Meseriaşă, 300 de elevi şi 50 de profesori au avut ocazia să-şi aprofundeze cunoştinţele şi să se îndrăgostească de meseria lor (în Tabăra Meseriaşilor). Prin Şcoala Petroliştilor, OMV Petrom a oferit burse în valoare de 275.000 de euro pentru peste 160 de elevi, se mai arată în comunicat.

"OMV Petrom are o lungă tradiţie a responsabilităţii şi sustenabilităţii business-ului său. În 2017, am implementat proiecte strategice prin care am regândit modul în care ne desfăşurăm activitatea. Am continuat să fim implicaţi şi să aducem valoare comunităţilor în care suntem prezenţi. Mulţi dintre colegii şi partenerii noştri au început să dezvolte, la rândul lor, proiecte de sustenabilitate, ceea ce arată că demersul nostru este de lungă durată." a mai spus Mona Nicolici, Manager de Sustenabilitate al OMV Petrom.


Opinia cititorului: 1
1.   preturi fara legătură cu realitatea
mesaj trimis de anonim în data de 04.07.2018, 12:59

Am cumpărat o cafea fata de ieri cu 1,5 Ron mai scumpa. Tocmai ce am citit ca din cauza de supraproducție scad prețurile.

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

Colegiul de conducere al CCIB solidar cu preşedintele CCIB
13 feb. L.A.


British American Tobacco: Angajator de Top în România şi la nivel global
09 feb. I.D.


ZAREA 1912, VINARSUL. ISTORIA RESCRISĂ"Numai întoarcerea noastră către trecut ne dă forţa faptelor de azi."
07 feb. Z.A.


Stabilirea perioadelor şi a zonelor de prohibiţie a pescuitului, în anul 2019
07 feb. I.M.


CCIR recunoaşte meritele Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti
06 feb. M.C.


RoEnergy Bucureşti 2019 - Târg specializat în energii regenerabile
28 ian. M.I.


ÎN TIMIŞOARA:Wizz Air alocă o nouă aeronavă Airbus A320
17 ian. A.T.


DELOITTE, ÎN 2019:Piaţa de fuziuni şi achiziţii însumează 100 tranzacţii
16 ian. A.T.


Eximur contestă decizia Consiliului Concurenţei
16 ian. B.A.


ANCOM: Prelungirea perioadei ca furnizor de serviciu a Poştei Române
15 ian. T.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.