Operatorii din turismul autohton cer sprijinul Guvernului pentru repornirea activităţilor

05 aug. 13:32 Comunicate de presă
A.P.
Operatorii din turismul autohton cer sprijinul Guvernului pentru repornirea activităţilor

Operatorii din turismul autohton, una dintre cele mai afectate industrii ȋn contextul epidemiei Covid-19, caută sprijinul necesar pentru depăsirea crizei actuale, adresându-se Guvernului României printr-o scrisoare deschisă, semnată de Asociaţia Lucrătorilor ȋn Turism "Infotripişti", Patronatul Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (A.N.A.T.), BJR Vacanţe , Christian Tour , Holiday Office , Travel Brands şi TUI TravelCenter.

Odată cu apariţia epidemiei Covid-19 şi cu instituirea stării de urgenţă, activitatea din domeniul turismului a încetat aproape complet, iar cetăţenii români care au cumpărat pachete de servicii turistice s-au regăsit în imposibilitatea de a mai efectua sejururile contractate. În acest condiţii, operatorii de turism din România şi-au continuat activitatea, inclusiv de la distanţă, astfel încât consumatorii să fie informaţi cu privire la evoluţii şi să poată beneficia de soluţii privind reprogramarea sejururilor şi alte beneficii, în compensare.

Din acest motiv, practic, din luna martie 2020, industria agenţiilor de turism nu mai produce niciun fel de venituri, dar spre deosebire de alte sectoare, volumul de muncă este mult mai mare faţă de o perioadă normală. Această stare de fapte produce efecte negative ȋn lanţ atât la nivelul consumatorilor, al turiştilor, cât şi asupra celor peste 10.000 de angajaţi din agenţiile de turism.

Scrisoarea ȋnaintată Premierului Ludovic Orban, precizează: "Operatorii de turism din România trebuie susţinuţi pentru a face faţă acestor vicisitudini, atât în interesul cetăţenilor români pe care îi deservim, cât şi pentru a asigura supravieţuirea operatorilor din România în faţa competitorilor din alte ţări."

Agenţiile de turism din România se văd nevoite să apeleze la intervenţia statului ȋn vederea găsirii unor soluţii viabile pe termen scurt şi mediu, ȋn perspectiva relansării activităţii turistice şi a asigurării vacanţelor dorite de români.

Reprezentantul Asociaţiei Lucrătorilor ȋn Turism a spus: "Mai batem o dată la poarta Guvernului României, cu steagul păcii şi cu speranţa că solicitările noastre vor fi ascultate. Ne arătăm deschiderea de a conlucra cu autorităţile pentru găsirea unor scheme de suport şi a unui cadru legistlativ adecvat."

Lipsa unei minime predictibilităţi şi contextul actual incert, determină afacerile din turism să ia măsuri drastice, pe care nu şi le doresc şi care au efecte semnificative atât asupra clientului final, cât şi al angajaţilor şi ȋn final a posibilităţii românilor de a beneficia de vacanţe, după trecerea momentelor dificile ale epidemiei. "Ne dorim ca ȋmpreună cu autorităţile compente să salvăm turismul, să salvăm vacanţelor românilor şi fiecare să se poată bucura de normalitate, prin responsabilitate ȋn vacanţă.", se mai arată ȋn comunicatul operatorilor din turism.

Efectele devastatoare ale crizei resimţite la nivelul industriei turismului se răsfrâng totodată şi asupra ȋntregului lanţ de furnizori dependenţi de activitatea turistică, aşa cum sunt operatorii aerieni, operatorii de transporturi terestre ori ȋntreaga industrie HORECA.

În concluzie, semnatarii acestei scrisori ȋşi arată deplina deschidere pentru realizarea unui parteneriat al speranţei cu Guvernul României, prin care acesta să furnizeze suportul necesar pentru sectorul turismului iar, la rândul lor, beneficiarii acestui sprijin să semnaleze deschiderea Guvernului şi înţelegerea de către acesta a necesităţilor cetăţenilor care au contractat sau doresc să contracteze pachete de servicii turistice.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

ANP:Aproximativ 1.100 de deţinuţi şi-au exprimat dorinţa de a vota la alegerile locale
25 sep. A.P.


Agroland investeşte 50.000 de euro în startup-uri inovatoare
24 sep. A.B.


ÎNCEPÂND DE AZIRomânii pot plăti online, prin Ghişeul.ro, şi taxele pentru paşaport, permis de conducere, certificat de înmatriculare şi autorizaţia de circulaţie provizorie1
24 sep. J.P.


Domnul Steven Van Groningen demisionează din Comitetul Reprezentanţilor Fondul Proprietatea2
24 sep. A.P.


COMUNICATDepozitarul Central va distribui sumele de bani aferente cuponului nr. 3 şi sumele de bani aferente rambursării de principal pentru obligaţiunile emise de INTERNATIONAL INVESTMENT BANK
24 sep. C.P.


COMUNICATDepozitarul Central va distribui sumele de bani aferente cuponului nr. 12 şi sumele de bani aferente rambursării de principal pentru obligaţiunile emise de INTERNATIONAL INVESTMENT BANK
24 sep. C.P.


Florin Cîţu, în vizită de lucru la CE Oltenia
23 sep. S.B.


CONSILIUL INVESTITORILOR STRĂINI:"Construcţia bugetului este fundaţia revenirii economice"2
22 sep. S.B.


ASPCIAŢIA ENERGIA INTELIGENTĂ:"Preţul gazelor naturale pentru iarna 2020 / 2021 va fi similar cu cel din iarna precedentă"
22 sep. A.P.


Complexul One Verdi Park va beneficia de mai multe unităţi rezidenţiale exclusiviste
22 sep. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.