Gala BURSA 2018

VIOREL MAREŞ, BRAND MANAGER ÎN CADRUL AUSTROTHERM:

"Economisirea prin termoizolare cu polistiren ajunge la 40-70%" 1

08 nov. Companii
F.B.
"Economisirea prin termoizolare cu polistiren ajunge la 40-70%"

Viorel Mareş, brand manager în cadrul Austrotherm, a vorbit despre avantajele folosirii polistirenului la evenimentul "Oraşul tău în centrul atenţiei", organizat de Asociaţia Producătorilor de Polistiren Expandat "ROMEPS". El a arătat că, în privinţa impactului socio-economic, investiţia într-o lucrare de termoizolare se amortizează financiar în 7-10 ani. Acest lucru este posibil ţinând cont că economisirea termoenergiei în cazul clădirilor izolate cu polistiren expandat ajunge la cifre de 40-70% faţă de clădirile care nu beneficiază de izolaţii, având "cel mai bun raport preţ/rezistenţă termică post achiziţie dintre toate materialele termoizolante".

Pe de altă parte, Dan Cristian Popescu, viceprimar al Sectorului 2 al capitalei, a fost invitat să adreseze câteva cuvinte despre lucrările de izolare termică din perimetrul care revine autorităţii sale administrative, şi a vorbit pe scurt despre un număr de 200 de blocuri ce urmează a trece prin lucrări dedicate izolării.

Doina Mincu, director general AXA CERT şi auditor senior tehnician, a vorbit atât despre prevederi legislative care trebuie respectate în cazul aplicării de lucrări de izolare asupra clădirilor, cât şi despre experienţa proprie de verificări asupra caietelor de sarcini: "Proiectanţii nu au ce să facă, sunt atât de ameţiţi, sărmanii, de dorinţa de a acoperi absolut tot ce înseamnă cerinţă încât se uită în normativ şi scriu tot ce e acolo, după care încep şirurile de întrebări către autorităţile contractante pentru modificări, deci ne întoarcem de unde am venit. Eu am acceptat să vin aici pentru a avea sprijinul dumneavoastră, să încercăm împreună să modificăm, să solicităm punctual să se corecteze acolo unde este necesar, să se alinieze cerinţele din norme, să avem un tot unitar minim de la care să plecăm". Doina Mincu a oferit, astfel, inginerilor şi proiectanţilor sugestii prin care să îmbine ingeniozitatea cu respectarea prevederilor legale.

ROMEPS a fost înfiinţată în urmă cu 11 ani, de către patru companii care erau la acea vreme singurii producători din ţară noastră care activau pe piaţă în acest domeniu. În prezent, asociaţia are 13 membri,care sunt atenţi constant la modul cum se poate îmbunătăţi piaţă de construcţii eficiente în România, prin producerea de materiale termoizolante din polistiren expandat.

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 08.11.2018, 00:22

Daca toate firmele importante prodicatoare de polistiren, sunt in Romeps, firma Swisspor de ce nu e? Se da mare multinationala si nu e in cea mai importanta asociatie de producatoei?

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

PRIMELE NOUĂ LUNI, 2018:Alumil, pierdere de peste 600,000 lei
14 nov. T.T.


PRIMELE 9 LUNI ALE ANULUI 2018:Conpet, profit net în scădere cu 25,7%
14 nov. V.D.


PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI 2018:Digi Communications, venituri în creştere cu 9,9%
14 nov. V.D.


Transgaz, profituri în scădere cu 31% la 9 luni3
14 nov. F.B.


ÎN LOC DE 501 MILIOANE LEIStatul cere de la Romgaz 717 milioane de lei
14 nov. A.I.


PIAŢA PENTRU ZIUA URMĂTOARE DE GAZE NATURALE (PZU-GN)Preţul de închidere al gazelor naturale a scăzut cu 17,05%
14 nov. R.R.


ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI DIN 2018IMPACT Developer & Contractor a avut venituri operaţionale din vânzări de 62,2 milioane lei
14 nov. A.V.


Enel X România investeşte 15-20 milioane euro în infrastructura de încărcare eletrică
14 nov. R.R.


Inedit, Qatarul îşi va "împrumuta" o parte dintre turişti
14 nov. O.D.


ÎN TRIMESTRUL AL TREILEA DIN 2018Vodafone România, venituri totale în creştere cu 4,8%
14 nov. A.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.