VIOREL MAREŞ, BRAND MANAGER ÎN CADRUL AUSTROTHERM:

"Economisirea prin termoizolare cu polistiren ajunge la 40-70%" 1

08 nov. 2018 Companii
F.B.
"Economisirea prin termoizolare cu polistiren ajunge la 40-70%"

Viorel Mareş, brand manager în cadrul Austrotherm, a vorbit despre avantajele folosirii polistirenului la evenimentul "Oraşul tău în centrul atenţiei", organizat de Asociaţia Producătorilor de Polistiren Expandat "ROMEPS". El a arătat că, în privinţa impactului socio-economic, investiţia într-o lucrare de termoizolare se amortizează financiar în 7-10 ani. Acest lucru este posibil ţinând cont că economisirea termoenergiei în cazul clădirilor izolate cu polistiren expandat ajunge la cifre de 40-70% faţă de clădirile care nu beneficiază de izolaţii, având "cel mai bun raport preţ/rezistenţă termică post achiziţie dintre toate materialele termoizolante".

Pe de altă parte, Dan Cristian Popescu, viceprimar al Sectorului 2 al capitalei, a fost invitat să adreseze câteva cuvinte despre lucrările de izolare termică din perimetrul care revine autorităţii sale administrative, şi a vorbit pe scurt despre un număr de 200 de blocuri ce urmează a trece prin lucrări dedicate izolării.

Doina Mincu, director general AXA CERT şi auditor senior tehnician, a vorbit atât despre prevederi legislative care trebuie respectate în cazul aplicării de lucrări de izolare asupra clădirilor, cât şi despre experienţa proprie de verificări asupra caietelor de sarcini: "Proiectanţii nu au ce să facă, sunt atât de ameţiţi, sărmanii, de dorinţa de a acoperi absolut tot ce înseamnă cerinţă încât se uită în normativ şi scriu tot ce e acolo, după care încep şirurile de întrebări către autorităţile contractante pentru modificări, deci ne întoarcem de unde am venit. Eu am acceptat să vin aici pentru a avea sprijinul dumneavoastră, să încercăm împreună să modificăm, să solicităm punctual să se corecteze acolo unde este necesar, să se alinieze cerinţele din norme, să avem un tot unitar minim de la care să plecăm". Doina Mincu a oferit, astfel, inginerilor şi proiectanţilor sugestii prin care să îmbine ingeniozitatea cu respectarea prevederilor legale.

ROMEPS a fost înfiinţată în urmă cu 11 ani, de către patru companii care erau la acea vreme singurii producători din ţară noastră care activau pe piaţă în acest domeniu. În prezent, asociaţia are 13 membri,care sunt atenţi constant la modul cum se poate îmbunătăţi piaţă de construcţii eficiente în România, prin producerea de materiale termoizolante din polistiren expandat.

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 08.11.2018, 00:22

Daca toate firmele importante prodicatoare de polistiren, sunt in Romeps, firma Swisspor de ce nu e? Se da mare multinationala si nu e in cea mai importanta asociatie de producatoei?

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

S&P a retrogradat Carrefour după rezultatele din 2018
25 mar. M.C.


POTRIVIT BLOOMBERG:Uber va plăti 3,1 miliarde de dolari pentru achiziţionarea rivalei Careem
25 mar. M.S.


WSJ: "Avon" vrea să redevină un grup
25 mar. A.V.


CRISTIAN PÂRVAN, PIAROM:"Statul, principalul adversar al mediului de afaceri"
25 mar. R.R.


ÎN SECTORUL PETROCHIMIC:OMV, Borealis şi ADNOC explorează noi oportunităţi de colaborare 1
24 mar. T.I.


IERI DUPĂ-AMIAZĂ:Energia eoliană asigura o treime din producţia naţională
24 mar. T.M.


CU INTENŢIA DE A DEBUTA LA BURSĂ ÎN APRILIE:Pinterest intensifică planurile de listare
23 mar. T.M.


Infosys deschide un centru de inovaţie digitală în Bucureşti
22 mar. L.A.


Finlanda va investiga telefoanele Nokia 3
22 mar. D.I.


Levi Strauss, evaluat la 6,6 miliarde de dolari în oferta publică iniţială
22 mar. A.V.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.