VIOREL MAREŞ, BRAND MANAGER ÎN CADRUL AUSTROTHERM:

"Economisirea prin termoizolare cu polistiren ajunge la 40-70%" 1

08 nov. 2018 Companii
F.B.
"Economisirea prin termoizolare cu polistiren ajunge la 40-70%"

Viorel Mareş, brand manager în cadrul Austrotherm, a vorbit despre avantajele folosirii polistirenului la evenimentul "Oraşul tău în centrul atenţiei", organizat de Asociaţia Producătorilor de Polistiren Expandat "ROMEPS". El a arătat că, în privinţa impactului socio-economic, investiţia într-o lucrare de termoizolare se amortizează financiar în 7-10 ani. Acest lucru este posibil ţinând cont că economisirea termoenergiei în cazul clădirilor izolate cu polistiren expandat ajunge la cifre de 40-70% faţă de clădirile care nu beneficiază de izolaţii, având "cel mai bun raport preţ/rezistenţă termică post achiziţie dintre toate materialele termoizolante".

Pe de altă parte, Dan Cristian Popescu, viceprimar al Sectorului 2 al capitalei, a fost invitat să adreseze câteva cuvinte despre lucrările de izolare termică din perimetrul care revine autorităţii sale administrative, şi a vorbit pe scurt despre un număr de 200 de blocuri ce urmează a trece prin lucrări dedicate izolării.

Doina Mincu, director general AXA CERT şi auditor senior tehnician, a vorbit atât despre prevederi legislative care trebuie respectate în cazul aplicării de lucrări de izolare asupra clădirilor, cât şi despre experienţa proprie de verificări asupra caietelor de sarcini: "Proiectanţii nu au ce să facă, sunt atât de ameţiţi, sărmanii, de dorinţa de a acoperi absolut tot ce înseamnă cerinţă încât se uită în normativ şi scriu tot ce e acolo, după care încep şirurile de întrebări către autorităţile contractante pentru modificări, deci ne întoarcem de unde am venit. Eu am acceptat să vin aici pentru a avea sprijinul dumneavoastră, să încercăm împreună să modificăm, să solicităm punctual să se corecteze acolo unde este necesar, să se alinieze cerinţele din norme, să avem un tot unitar minim de la care să plecăm". Doina Mincu a oferit, astfel, inginerilor şi proiectanţilor sugestii prin care să îmbine ingeniozitatea cu respectarea prevederilor legale.

ROMEPS a fost înfiinţată în urmă cu 11 ani, de către patru companii care erau la acea vreme singurii producători din ţară noastră care activau pe piaţă în acest domeniu. În prezent, asociaţia are 13 membri,care sunt atenţi constant la modul cum se poate îmbunătăţi piaţă de construcţii eficiente în România, prin producerea de materiale termoizolante din polistiren expandat.

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 08.11.2018, 00:22

Daca toate firmele importante prodicatoare de polistiren, sunt in Romeps, firma Swisspor de ce nu e? Se da mare multinationala si nu e in cea mai importanta asociatie de producatoei?

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

HUAWEI:Restricţiile americane vor reduce veniturile diviziei de smartphone-uri
24 aug. I.M.


Gheorghe Mihăilescu a fost numit director general al Romsilva până în 2021
23 aug. I.A.M.


Revolut continuă să îşi dezvolte echipa executivă
23 aug. I.V.


E.ON emite obligaţiuni verzi de 1,5 miliarde euro
23 aug. I.A.M.


BOGDAN BADEA:"Suntem la început de drum pentru retehnologizarea marilor centrale"1
23 aug. M.G.


Boeing va reduce producţia de avioane 737
23 aug. D.I.


ELVEŢIA AXA: Automobilele de lux electrice sunt mai predispuse la accidente decât echivalentele lor cu motoare standard
23 aug. V.D.


CBRE: Dezvoltarea accelerată a Clujului atrage interes şi pentru zonele învecinate
23 aug. M.A.


ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN 2019Piaţa noastră imobiliară - mai dinamică decât cea din Europa Centrală şi de Est
23 aug. M.A.


Frank Hadinjak pleacă de la E.ON
23 aug. M.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.