ORBAN:

"Această săptămână a arătat că măsurile de restricţii pe care le-am luat au generat efecte pozitive" 5

30 nov. 2020 Politică
J.P.
"Această săptămână a arătat că măsurile de restricţii pe care le-am luat au generat efecte pozitive"

Premierul Ludovic Orban a declarat, azi, că datele din ultima săptămână au arătat că restricţiile impuse în contextul pandemiei au generat efecte pozitive, indicând o scădere a numărului de cazuri, dar şi o creştere a numărului de persoane vindecate, comparativ cu al celor infectate, conform Agerpres.

"Această săptămână a arătat că măsurile de restricţii pe care le-am luat au generat efecte pozitive. Este clar că în fiecare zi, comparativ cu numărul de infectări al zilei echivalente din săptămâna anterioară, am avut un număr mai mic de cazuri. De asemenea, am avut patru zile un număr mai mare de persoane vindecate decât numărul de persoane infectate. Este un trend descedent, evident. Pe de altă parte, nu trebuie să lăsăm garda jos, cu atât mai mult cu cât s-a remarcat faptul că aceste măsuri de restricţii au generat efecte pozitive, trebuie să fim la fel de atenţi şi să respectăm la fel de riguros normele de protecţie a sănătăţii. Cu cât gradul de conformare este mai mare, cu cât creşte numărul românilor care respectă tot timpul regulile de protecţie sanitară, cu atât şansa noastră de a reveni mai repede la o viaţă normală creşte", a arătat premierul, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit lui Orban, cele mai multe restricţii vor rămâne în vigoare şi în perioada sărbătorilor de iarnă.

"Vom aplica reglementările în vigoare, atât cele de nivel local, cât şi cele de nivel judeţean, indiferent că este vorba de carantinare, de închiderea restaurantelor la depăşirea indicatorului de 3 la mie. Toate vor rămâne în vigoare. E posibil unele măsuri naţionale, dacă pe baza evaluării epidemiologice, se va ajunge la o astfel de concluzie, să fie ridicate pe un orizont de timp, dar, repet, numai cu condiţia menţinerii unui trend descendent în ceea ce priveşte numărul de infectări", a declarat el.

Premierul Orban a atras atenţia asupra faptului că nu este recomandată o analiză a numărului de cazuri raportat exclusiv la ziua anterioară.

"Nu e bine să te hazardezi să faci predicţii pe baza rezultatelor unei singure zile sau a două zile. De regulă, trebuie făcută o evaluare pe intervale mai mari. De regulă, noi facem, pe lângă comparaţie zilnică, o comparaţie cu ziua echivalentă a săptămânilor anterioare, pentru că, asta este, ştiţi că ritmul de testare este diferit în funcţie de ziua săptămânii. (...) În privinţa analizei pe interval, este clar că a scăzut numărul de infectări în saptămâna care a trecut, iar numărul de infectări a fost aproape în fiecare zi mai mic decât numărul de infectări de săptămâna trecută şi per ansamblu, numărul de infectări a fost mai scăzut", a mai evidenţiat şeful Guvernului.


Opinia cititorului: 5
1.   Sica: inca una si ma duc! Dar nu se mai duce!
mesaj trimis de vlad tepes în data de 30.11.2020, 18:14

Bai consilierilor, faceti-va datoria si mai luati-i sticla de botul lui Sica, nu vedeti ca asta aiureaza si are halucinatii? Pai, astia de la PNLepre au dat ordinul sa se scada numarul de teste, ca sa scada si numarul infectatilor(pt ca sunt marimi direct proportionale), dar daca se face rata procentuala a infectarii, se vede imediat ca aceasta a crescut!

1.1.   Nu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de Radu Mischie în data de 30.11.2020, 19:30

Nu e chiar asa. Daca faci niste grafice, o sa vezi ca rata de infectare in noiembrie e liniara cu o usoara tendinta de scadere. Sunt varfuri duminica si lunea, cand sunt mai putine teste.

1.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 30.11.2020, 20:42

Domnu ORBAN ,cred ca ati gresit sticlele si in loc de lagavulin ati baut tescovina si cum nu va place, ca de, este bautura romaneasca ati inceput sa debitati niste prostii mai mari decat biroul de la guvern in care chefuiti cu alti tovarasi de tuica si trabuc. Pai daca ieri au fost testati 7000 de romani iar infectati au fost 3800,ia sa facem o socoteala simpla.Daca ereau testati ca pana acum sa zicem 35000 de romani iata ce socoteala iese.35000 impartit la 7000 ne iese ca infectati ar fi fost de inca patru ori mai mult,adica 3800 inmultit cu 5.ar fi iesit usor peste 15000 de infectati. asa ca domnule orban,cand plecati de acasa luati si cateva kg. de zeama de varza ca sa va treziti macar cand veniti in fata romanilor.Sa nu nimeriti zeama bordeleza,ca ar fi grav sa nu mai avem un astfel de premier.!

1.3.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
mesaj trimis de vlad tepes în data de 30.11.2020, 21:49

Nu e nevoie sa faci nici un grafic, ci doar un banal raport procentual, care este in crestere!

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 30.11.2020, 23:21

tu cate portii de restrictii ai inghitit?

te intreb pt ca de mintit o faci cu sasul in frunte de stingi apele si dupa seceta de asta vara nu este bine de loc! 

oricum iti recomand din cand in cand sa repeti TABLA INMULTIRII 

ESTI JALNIC! 

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

LUDOVIC ORBAN:''Trebuie să se revină la sistemul de creştere a pensiilor de la 1 ianuarie''
26 ian. G.U.


MARCEL CIOLACU:''Vom veni în Parlament cu amendamente la bugetul de stat''
26 ian. G.U.


PNL Argeş a adoptat o rezoluţie de susţinere a lui Ludovic Orban ca preşedinte al partidului
26 ian. G.U.


Klaus Iohannis, întâlnire la Palatul Cotroceni cu reprezentanţi ai UDMR în Guvern
26 ian. S.B.


RĂZVAN CUC, PSD:''Incompetenţa Guvernului pune România pe butuci''2
26 ian. G.U.


CĂLIN POPESCU TĂRICEANU:"Vă asigur că acest dosar este unul eminamente politic"3
26 ian. S.B.


ALEXANDRU RAFILA:"Trebuie să ajungem la 100.000 de vaccinări pe zi ca să ne putem atinge obiectivul"1
26 ian. J.P.


MINISTRUL MUNCII:"Majorarea pensiilor cu 40% e o iluzie"3
26 ian. J.P.


MINISTRUL MEDIULUI:"Vom semna săptămâna aceasta un protocol cu un institut de cercetare de la Măgurele pentru a măsura poluarea în Bucureşti"
26 ian. J.P.


TANCZOS BARNA:"Taxa poate fi o soluţie dacă vrem să reducem poluarea"5
26 ian. J.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.