ORBAN, DESPRE LOCURILE LA ATI:

"Avem o problemă în Bucureşti, e adevărat, dar deja s-au luat decizii" 4

26 oct. 13:06 Politică
J.P.
"Avem o problemă în Bucureşti, e adevărat, dar deja s-au luat decizii"

Premierul Ludovic Orban a declarat referitor la problema la nivelul spitalelor din Bucureşti la secţiile de terapie intensivă că au fost luate nişte decizii în acest sens şi a fost crescută capacitatea la ATI. Şeful Executivului a adăugat că Spitalul Colentina redevine unitate medicală suport COVID şi acolo sunt câteva sute de paturi şi 30 la terapie intensivă şi a fost pus în funcţiune spitatul Nasta, iar Malaxa vatrata bolnavi COVID în cursul săptămânii. Orban a mai spus că obiectivul este creşterea capacităţii şi în spitalele Matei Balş, Witing, Babeş şi Spitalul Judeţean Ilfov, relatează news.ro.

"Este un raport care arată, pe de o parte, creşterea capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă care a fost realizată de autorităţi şi, de asemenea câteva elemente de creştere a capacităţii în continuare. Obiectivul nostru e să creştem constant capacitatea de tratare a pacienţilor, atât în secţiile de terapie intensivă, cât şi în secţiile normale. Avem o problemă în Bucureşti, e adevărat, dar deja s-au luat decizii. Spitalul Colentina redevine spital COVID, unde sunt câteva sute de paturi şi 30 de paturi la secţia de terapie intensivă. De asemenea, s-a pus în funcţiune tirul la Spitalul Nasta, Spitalul Malaxa va intra în cursul acestei săptămâni în dispozitivul de spitale în care se tratează pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. De asemenea, avem ca obiectiv creşterea capacităţii şi în spitalele care au fost până în prezent: la Matei Balş, la Babeş, la Witting, la Spitalul Judeţean Ilfov. S-a făcut o analiză pe fiecare regiune şi sunt identificate soluţii de creştere a capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă. (...) A fost crescută capacitatea la terapie intensivă în Bucureşti şi va creşte în continuare", a declarat luni Ludovic Orban

Chestionat despre problemele din Capitală în spitale, la secţiile de terapie intensivă, premierul a precizat că au fost luate măsuri şi în această privinţă.

"Da, a trebuit să mutăm pacienţii în alte spitale pentru că nu am mai avut locuri la secţiile de terapie intensivă, dar şi aici am prevăzut măsuri. Am dispus, împreună cu domnul secretar de stat Arafat şi cu domnul Tătaru, creşterea capacităţii şi în unităţile de primiri urgenţă, de oxigenare pentru cazurile care au nevoie de oxigenare, până la identificarea de soluţii de internare într-o secţie de terapie intensivă. Dar ideea de bază este creşterea capacităţii de terapie intensivă", a explicat premierul.

Orban a reamintit despre OUG pentru suplimentarea personalului şi anume medicii care au luat examenul de rezidenţiat în specializările legate de COVID-19, precum infecţioase, epidemiologie, anestezie pentru terapie intensivă.

"În continuare căutăm să suplimentăm resursa umană. Salut deciziile Universităţilor de Medicină care au încurajat studenţii să îşi facă practica în sistem de voluntariat pentru a susţine activitatea Direcţiilor de Sănătate Publică. Constant ne gândim la noi soluţii pentru a creşte capacitatea de tratare. Am adoptat ordonanţa de urgenţă în care am implicat medicii de familie în urmărirea evoluţiei bolii în cazul celor asimptomatici şi cu simptome uşoare. Încercăm să ne adaptăm la orice situaţie", a conchis şeful Executivului.

Directorul medical al Spitalului Colentina Victor Cauni a anunţat că nu mai există niciun pat liber în cele două secţii de terapie intensivă ale spitalului. El a adăugat că a fost relocată o linie de gardă, într-un al treilea pavilion, cu ajutorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), însă este nevoie de un medic de permanenţă şi nu există o echipă de rezervă. În prezent, la Spitalul Colentina sunt internaţi 150 de pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus, pe diverse specialităţi ale unităţii medicale, a mai precizat Cauni.

Guvernul a avut joi în primă lectură un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care va fi suplimentat personalul medical din spitale cu 200 de medici care au terminat rezidenţiatul. Aceştia vor fi angajaţi mai întâi la Spitalul de Urgenta MAI "Prof. Dr. Dimitrie Gerota" şi apoi distribuiţi către alte unităţi sanitare, a explicat Raed Arafat la şedinţa Executivului. Şeful DSU a mai spus atunci că sunt discuţii pentru a creşte capacitatea de ventilaţie la unităţile de primiri urgenţe.


Opinia cititorului: 4
1.   Sectantii FIAREI
mesaj trimis de Cristian în data de 26.10.2020, 13:18

Sectantii FIAREI nu se lasa - vor alegeri dar vor sa inchida lumea in case de Craciun... sa nu cumva sa ajunga lumea la Biserica sa se inchine altcuiva decat FIAREI mondiale.

Daca va mai amintiti in vechile campanii electorale, acesti politruci donau sume generoase la Biserica.. acu nici ca-i mai auzi sa spuna ceva de Biserica pe acesti sectanti mizerabili. Cat timp biserica le-a fost de folos, a fost ok.. acu, cand s-au vazut cu sacii in car se intorc cu fundul la cele sfinte si sunt pregatiti sa scoata politia si armata pe strazi impotriva populatei civile. Nu vi se pare ca ceva nu se leaga in actiunea acestor baieti ?? 

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 26.10.2020, 14:03

Mascaricii au luat decizii - dupa alegeri, o sa fie bine, vom avea de toate.

3.   Ca vine valul economic
mesaj trimis de Vine ai rabdare în data de 26.10.2020, 16:05

Va recomand o plimbare prin Londra acum!

Asta ca sa vedeti cum o sa stam cu economia in 2 ani! 

Small and medium-sized enterprises (SMEs) represent 99% of all businesses in the EU.  

Sa vezi huleala si injuraturi pe capul lui Neamt, Orban si etc guvern parlament in maxim 2 ani! 

Se doreste unificarea pietei europene sub un singur mecanism de control monetar - guvernamental! 

4.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 26.10.2020, 16:56

Mai tarziu o sa ai tu o problema. Si nu te vad bine mai Sica.

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

CIOLACU:"Nicio pandemie nu va putea niciodată să ne pună lacăt pe ceea ce purtăm în suflet"
01 dec. J.P.


ZUCKERMAN: "Statele Unite vor continua să sprijine evoluţia României ca lider la nivel regional şi european"1
01 dec. J.P.


AURESCU:"Politica externă a României trebuie să rămână o politică de consens naţional, coerentă şi predictibilă"
01 dec. J.P.


LUDOVIC ORBAN:"Astăzi este un bun prilej să reflectăm asupra exemplelor de unitate din istoria noastră"
01 dec. S.B.


USR PLUS acuză guvernul PNL că îşi bate joc de români
01 dec. S.B.


IOHANNIS:"Gândurile noastre se îndreaptă către eroii acestui an, personalul medical şi cei care se sacrifică pentru a opri răspândirea virusului "
01 dec. A.P.


ORBAN, DE ZIUA NAŢIONALĂ:"Doar prin eforturile noastre unite putem salva vieţi şi învinge virusul"1
01 dec. A.P.


MARCEL CIOLACU: "De Ziua Naţională ar trebui să ne bucurăm de tot ce este românesc"1
01 dec. S.B.


MAIA SANDU:"Domnul Băsescu ar trebui să reia procedura şi să depună actele de la început pentru a-i putea fi redată cetăţenia"
01 dec. A.P.


EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIE/ COSTICĂ T. MUSTAŢĂ, PREŞEDINTE CCIB:"Mediul privat a învăţat să «lucreze» cu fondurile europene"
01 dec. A consemnat George Marinescu.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.