OTP Bank România, câştig de cauză în dosarul colectiv privind conversia creditelor CHF

09 ian. 18:19 Bănci-Asigurări
Andreea Cuzub
OTP Bank România, câştig de cauză în dosarul colectiv privind conversia creditelor CHF

OTP Bank România anunţă că instanţa Curţii de Apel Bucureşti a oferit băncii câştig de cauză în dosarul numărul 8016/3/2015 - colectiv pentru conversia creditelor CHF în lei, la cursul istoric, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În comunicat se precizează: "Conform deciziei Curţii de Apel Bucureşti, apelul reclamaţiilor prin intermediul căruia solicitau plata creditelor în franci elveţieni la curs valutar istoric a fost respins, totodată cei peste 100 de reclamanţi fiind obligaţi la suportarea cheltuielilor de judecată. Prin sentinţa pronunţată de instanţa de judecată în fondul cauzei s-a dispus şi amendarea fiecărui reclamant cu suma de 100 de lei pentru exercitarea cu rea credinţă a unor drepturi".

Conform reprezentanţilor OTP Bank, ceea ce primează pentru instituţia bancară în această cauză este faptul că peste 60 de reclamanţi implicaţi au acceptat efortul derulat de bancă prin programul de conversie al creditelor în franci elveţieni la lei şi, o ofertă făcută cu bună credinţă de OTP Bank, cu reduceri semnificative la plata ratelor aferente creditelor.

Instituţia financiară precizeză că, similar hotărârilor precedente, respectă decizia instanţei şi legislaţia în vigoare şi va lua măsurile necesare pentru îndeplinirea acesteia.

Oficialii OTP Bank menţionează, încă o dată, că începând cu anul 2015, banca a venit în sprijinul clienţilor cu împrumuturi în CHF prin oferte personalizate de conversie în ron sau o altă valută, care a oferit un discount mediu de 21,2%, ce a implicat un efort financiar de 425 milioane ron. Pentru 71% dintre litigiile cu banca, reducerile oferite de către OTP Bank prin programul de conversie au fost mai mari decât sumele obţinute în instanţă.

De asemenea, în comunicat se subliniază: "Până în prezent, peste 73% dintre clienţii cu credite CHF au acceptat soluţia oferită de bancă. Anul acesta banca a continuat programul în baza soliciărilor clienţilor si a mai convertit peste 160 de credite în ron".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

EximBank emite garanţii bancare de 23 de milioane de dolari pentru contractul Hidroconstrucţia
22 ian. A.C


ROBOR la trei luni a scăzut la 1,98%
22 ian. V.D


ALERTEuro a fost cotat la 4,6656, atingând un nou maxim istoric1
22 ian. A.C


PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a apreciat la 4,6614 lei, atingând un nou maxim istoric
22 ian. ANDREEA CUZUB


PIAŢA MONETARĂDobânzile overnight au stagnat
22 ian. ANDREEA CUZUB


ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE A ÎNCEPUT SĂ ÎNTOARCĂ RECURSURILE LA CURŢILE DE APELPiperea: "ÎCCJ încalcă, pe principiu, ideea de unitate a practicii, stabilită de Constituţie"8
22 ian. Emilia Olescu


LA FUZIUNEA BANCPOST CU BANCA TRANSILVANIASurse: "Creditele cu plăţile la zi cesionate în Olanda de Bancpost nu au fost vândute Băncii Transilvania"10
22 ian. Emilia Olescu


Euro a fost cotat la 4,6614, atingând un record în raport cu moneda naţională2
19 ian. D.I


ROBOR la trei luni a crescut la 1,99%
19 ian. D.I


ÎN TRIMESTRUL AL DOILEA DIN 2017,Rata creditelor neperformante din UE a scăzut
19 ian. V.R.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.