OTP Bank România, câştig de cauză în dosarul colectiv privind conversia creditelor CHF

09 ian. 18:19 Bănci-Asigurări
Andreea Cuzub
OTP Bank România, câştig de cauză în dosarul colectiv privind conversia creditelor CHF

OTP Bank România anunţă că instanţa Curţii de Apel Bucureşti a oferit băncii câştig de cauză în dosarul numărul 8016/3/2015 - colectiv pentru conversia creditelor CHF în lei, la cursul istoric, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În comunicat se precizează: "Conform deciziei Curţii de Apel Bucureşti, apelul reclamaţiilor prin intermediul căruia solicitau plata creditelor în franci elveţieni la curs valutar istoric a fost respins, totodată cei peste 100 de reclamanţi fiind obligaţi la suportarea cheltuielilor de judecată. Prin sentinţa pronunţată de instanţa de judecată în fondul cauzei s-a dispus şi amendarea fiecărui reclamant cu suma de 100 de lei pentru exercitarea cu rea credinţă a unor drepturi".

Conform reprezentanţilor OTP Bank, ceea ce primează pentru instituţia bancară în această cauză este faptul că peste 60 de reclamanţi implicaţi au acceptat efortul derulat de bancă prin programul de conversie al creditelor în franci elveţieni la lei şi, o ofertă făcută cu bună credinţă de OTP Bank, cu reduceri semnificative la plata ratelor aferente creditelor.

Instituţia financiară precizeză că, similar hotărârilor precedente, respectă decizia instanţei şi legislaţia în vigoare şi va lua măsurile necesare pentru îndeplinirea acesteia.

Oficialii OTP Bank menţionează, încă o dată, că începând cu anul 2015, banca a venit în sprijinul clienţilor cu împrumuturi în CHF prin oferte personalizate de conversie în ron sau o altă valută, care a oferit un discount mediu de 21,2%, ce a implicat un efort financiar de 425 milioane ron. Pentru 71% dintre litigiile cu banca, reducerile oferite de către OTP Bank prin programul de conversie au fost mai mari decât sumele obţinute în instanţă.

De asemenea, în comunicat se subliniază: "Până în prezent, peste 73% dintre clienţii cu credite CHF au acceptat soluţia oferită de bancă. Anul acesta banca a continuat programul în baza soliciărilor clienţilor si a mai convertit peste 160 de credite în ron".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

Juraj Lelkes, final de mandat la conducerea ASIROM
26 apr. D.I.


Euro a fost cotat la 4,6490 lei, peste referinţa de ieri
26 apr. D.I.


ALERT: CEL MAI MARE NIVEL DIN ULTIMII TREI ANI ŞI JUMĂTATEROBOR la 3 luni a crescut
26 apr. Mihaela Dan


Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania, reales
26 apr. Mihaela Dan


KLAUS IOHANNIS ÎL AVERTIZEAZĂ PE MUGUR ISĂRESCU:"BNR să urmărească stabilitatea preţurilor, ca să nu scadă puterea de cumpărare"5
26 apr. EMILIA OLESCU


PIAŢA VALUTARĂEuro a scăzut la 4,6474 lei
26 apr. DRAGOŞ IONIŢĂ


PIAŢA MONETARĂDobânzile overnight au crescut
26 apr. DRAGOŞ IONIŢĂ


CHIAR ÎNAINTE SĂ PREIA BANCPOST,Banca Transilvania a înregistrat un profit net de 366 milioane de lei, pentru trimestrul I
26 apr. A.A.


OPINIIRobor sare peste ştacheta BNR, imobiliarele duduie?3
26 apr. CRISTIAN DOGARU


ÎN MARTIE 2018 FAŢĂ DE ACEEAŞI LUNĂ DIN 2017Creditul neguvernamental a crescut cu 6,1%
26 apr. C.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.