OTP Bank România, câştig de cauză în dosarul colectiv privind conversia creditelor CHF

09 ian. 18:19 Bănci-Asigurări
Andreea Cuzub
OTP Bank România, câştig de cauză în dosarul colectiv privind conversia creditelor CHF

OTP Bank România anunţă că instanţa Curţii de Apel Bucureşti a oferit băncii câştig de cauză în dosarul numărul 8016/3/2015 - colectiv pentru conversia creditelor CHF în lei, la cursul istoric, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În comunicat se precizează: "Conform deciziei Curţii de Apel Bucureşti, apelul reclamaţiilor prin intermediul căruia solicitau plata creditelor în franci elveţieni la curs valutar istoric a fost respins, totodată cei peste 100 de reclamanţi fiind obligaţi la suportarea cheltuielilor de judecată. Prin sentinţa pronunţată de instanţa de judecată în fondul cauzei s-a dispus şi amendarea fiecărui reclamant cu suma de 100 de lei pentru exercitarea cu rea credinţă a unor drepturi".

Conform reprezentanţilor OTP Bank, ceea ce primează pentru instituţia bancară în această cauză este faptul că peste 60 de reclamanţi implicaţi au acceptat efortul derulat de bancă prin programul de conversie al creditelor în franci elveţieni la lei şi, o ofertă făcută cu bună credinţă de OTP Bank, cu reduceri semnificative la plata ratelor aferente creditelor.

Instituţia financiară precizeză că, similar hotărârilor precedente, respectă decizia instanţei şi legislaţia în vigoare şi va lua măsurile necesare pentru îndeplinirea acesteia.

Oficialii OTP Bank menţionează, încă o dată, că începând cu anul 2015, banca a venit în sprijinul clienţilor cu împrumuturi în CHF prin oferte personalizate de conversie în ron sau o altă valută, care a oferit un discount mediu de 21,2%, ce a implicat un efort financiar de 425 milioane ron. Pentru 71% dintre litigiile cu banca, reducerile oferite de către OTP Bank prin programul de conversie au fost mai mari decât sumele obţinute în instanţă.

De asemenea, în comunicat se subliniază: "Până în prezent, peste 73% dintre clienţii cu credite CHF au acceptat soluţia oferită de bancă. Anul acesta banca a continuat programul în baza soliciărilor clienţilor si a mai convertit peste 160 de credite în ron".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

Euro a scăzut la 4,6541 lei1
18 iul. V.D.


ROBOR la trei luni a crescut la 3,37%
18 iul. V.D.


BERD a preluat 19% din Piraeus Bank România
18 iul.


Ministerul Finanţelor a atras 30 de milioane de lei de la bănci
18 iul.


PIAŢA VALUTARĂEuro s-a depreciat la 4,6572 lei
18 iul. A.M.


PIAŢA MONETARĂDobânzile overnight, în scădere
18 iul. A.M.


Euro a fost cotat la 4,6572 lei
17 iul. A.M.


J.C. FLOWERS & CO. ŞI BERD:Au finalizat achiziţia sucursalei româneşti a Piraeus Bank
17 iul. A.M.


ROBOR la şase luni a crescut la 3,48%
17 iul. A.M.


PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a depreciat la 4,6550 lei
17 iul. Raluca Găină

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.