Parisul şi Londra vor să lupte împreună împotriva traficanţilor de migranţi

13 iul. 09:30 Internaţional
G.U.
Parisul şi Londra vor să lupte împreună împotriva traficanţilor de migranţi

O "celulă de informaţii franco-britanică" în lupta împotriva traficanţilor de migranţi a fost înfiinţată printr-o convenţie semnată duminică de miniştrii de interne francez Gerald Darmanin şi britanic Priti Patel la Calais, în nordul Franţei, relatează luni France Presse, conform Agerpres.

"Pentru prima dată, şase poliţişti britanici şi şase poliţişti francezi la Coquelles vor putea lucra în amonte în lupta împotriva călăuzelor", a declarat Darmanin reporterilor în apropierea fostei aşa-numite "Jungle" din Calais. Coquelles, în apropiere de Calais, este situat la intrarea în tunelul sub Canalul Mânecii.

Această fază "prejudiciară" va fi implementată "imediat", a afirmat el. Traficanţii "sunt cei care profită de suferinţa umană a celor care doresc să traverseze Canalul Mânecii şi care (...) nu sunt încă pedepsiţi suficient".

Convenţia are ca scop "crearea unei celule de informaţii franco-britanice. Aceasta va permite serviciilor noastre respective să partajeze operaţional informaţiile pe care le deţin, în special asupra reţelelor de traficanţi", a precizat el pe Twitter.

Însoţit de ministrul pentru cetăţenie, Marlene Schiappa, Darmanin, pentru prima dată la Calais ca ministru de interne, s-a întâlnit cu Patel şi cu ministrul britanic adjunct pentru imigraţie, Chris Philip.

"Vom ajuta populaţia din Calais, întregul litoral şi forţele de poliţie să intre în legătură cu prietenii noştri britanici, într-o revenire la linişte", a declarat ministrul francez.

Duminică, 57 de migranţi ale căror ambarcaţiuni se aflau în dificultate au fost salvaţi în Canalul Mânecii în timp ce încercau să ajungă în Marea Britanie. Cu o zi înainte, alte 21 de persoane au fost salvate.

Este "important ca prietenii noştri britanici să-şi dea seama" că, dacă migranţii vin aici la Calais, este "pentru a traversa Canalul Mânecii", a subliniat Darmanin. El a explicat că i-a reamintit omologului său britanic că "este nevoie de resurse suplimentare".

Vineri, serviciile de stat şi poliţia au expulzat peste 500 de migranţi dintr-o zonă industrială din Calais şi i-au dus în centre de primire sau de reţinere administrativă.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

BURSELE LUMIIOptimism pe pieţele europene şi americane
06 aug. A.V.


ÎN PERIOADA APRILIE-IUNIE 2020Profitul net al Commerzbank a scăzut cu 21% din cauza provizioanelor
06 aug. V.R.


SURSE: Rivalul chinez al Tesla a obţinut 400 de milioane de dolari înaintea IPO-ului din SUA
06 aug. A.V.


Polonia intenţionează să îşi redeschidă toate şcolile în septembrie
05 aug. J.P.


Marea Britanie va oferi un ajutor de 5,5 milioane de euro Libanului1
05 aug. J.P.


Donald Trump spune că Germania "a făcut o avere" de pe urma trupelor americane1
05 aug. J.P.


Bursele europene au închis în creştere
05 aug. J.P.


Liderul de la Teheran a graţiat şi a redus pedepsele a peste 2.000 de deţinuţi
05 aug. A.P.


Angela Merkel, invitată la reşedinţa de vară a lui Emmanuel Macron3
05 aug. A.P.


Wall Street a deschis în creştere
05 aug. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.