PATRONATUL ROMÂN:

"Suntem îngrijoraţi în privinţa interferenţei politicului şi DNA-lui în treburile Executivului"

12 oct. 2017 Politică
George Forcoş
"Suntem îngrijoraţi în privinţa interferenţei politicului şi DNA-lui în treburile Executivului"

Reprezentanţi ai patronatelor susţin că sunt îngrijoraţi în privinţa interferenţei politicului şi DNA-lui în treburile Executivului, situaţie care alterează eficienţa actualei echipe guvernamentale, potrivit unui comunicat al Patronatului Român.

În documentul citat se precizează: "Ne exprimăm îngrijorarea în privinţa interferenţei din ce în ce mai accentuata a politicului si DNA-lui în treburile Executivului, situaţie de natură să altereze operativitatea cu care echipa guvernamentală îşi îndeplineşte rolul în economia şi societatea românească. La începutul anului, într-un moment delicat pentru echilibrul statului, am cerut preşedintelui Klaus Werner Iohannis să lase Executivul să aplice programul de guvernare în baza căruia Partidul Social Democrat şi ALDE au câştigat alegerile, iar,.. acum cerem conducerii PSD-ului sa lase si sa sprijine Guvernul sa guverneze. In momentul preluării mandatului, am răspuns prompt atacurilor la adresa domnului Mihai Tudose, poziţie luată de conducerea organizaţiei antreprenoriale în baza cunoaşterii calităţii noului premier, probată în ultimele decenii de activitate şi a faptului că a fost întotdeauna un om corect şi un susţinător al dreptatii si adevărului."

De asemenea, Patronatul Român anunţă că susţine o remaniere mai substanţială, în condiţiile în care organizaţia a propus desfiinţarea unor ministere. În acest sens, Patronatul Român precizează: "Nu trebuie uitat ca Mihai Tudose a preluat un Guvern cu un program de guvernare propus de altii. Inclusiv selecţia miniştrilor nu a fost operată împreună cu şeful Executivului, ceea ce a făcut ca dialogul interministerial şi social să fie aproape inexistent. Practic, s-a creat posibilitatea ca sindicatele şi politicienii să vină cu cereri salariale şi pensii astronomice, pe seama antreprenoriatului , în principal autohton."


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

ÎNTÂLNIRE ÎNTRE PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR ŞI AMBASADORUL STATELOR UNITEDragnea: "Am discutat cu Klemm despre dezvoltarea componentei economice a Parteneriatului strategic"
21 feb.


ORBAN:"Răspunderea integrală pentru creşterea inflaţiei este a guvernelor susţinute de PSD"
20 feb. A.C


TĂRICEANU, DUPĂ AUDIEREA DIN COMISIA SRI:"E obligaţia mea ca cetăţean să mă prezint în faţa Comisiei"
20 feb. A.C


Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu
20 feb. A.C


Ben-Oni Ardelean a avut o întrevedere cu Iurie Leancă, referitoare la dialogul interparlamentar
20 feb. A.C


Premierul şi-a reiterat sprijinul pentru consolidarea proiectului european, în cadrul întâlnirii cu Donald Tusk
20 feb. A.C


Parlamentul a aprobat înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă a SPP-ului
20 feb. A.C


CLAUDIU NĂSUI, USR:"Toţi cetăţenii vor avea de suferit, chiar şi cei cărora le-au crescut vremelnic salariile"1
20 feb. D.I.


RALUCA TURCAN, DESPRE COMISIA DE ANCHETĂ A ACTIVITĂŢII SPP:"PSD şi ALDE nu fac altceva decât să reînvie practici tipice anilor 90"
20 feb. D.I.


SIEGFRIED MUREŞAN"Dăncilă să explice de ce, cu o creştere economică de 7%, Guvernul a crescut rata inflaţiei"
20 feb. A.C

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.