PATRONATUL ROMÂN:

"Suntem îngrijoraţi în privinţa interferenţei politicului şi DNA-lui în treburile Executivului"

12 oct. 18:35 Politică
George Forcoş
"Suntem îngrijoraţi în privinţa interferenţei politicului şi DNA-lui în treburile Executivului"

Reprezentanţi ai patronatelor susţin că sunt îngrijoraţi în privinţa interferenţei politicului şi DNA-lui în treburile Executivului, situaţie care alterează eficienţa actualei echipe guvernamentale, potrivit unui comunicat al Patronatului Român.

În documentul citat se precizează: "Ne exprimăm îngrijorarea în privinţa interferenţei din ce în ce mai accentuata a politicului si DNA-lui în treburile Executivului, situaţie de natură să altereze operativitatea cu care echipa guvernamentală îşi îndeplineşte rolul în economia şi societatea românească. La începutul anului, într-un moment delicat pentru echilibrul statului, am cerut preşedintelui Klaus Werner Iohannis să lase Executivul să aplice programul de guvernare în baza căruia Partidul Social Democrat şi ALDE au câştigat alegerile, iar,.. acum cerem conducerii PSD-ului sa lase si sa sprijine Guvernul sa guverneze. In momentul preluării mandatului, am răspuns prompt atacurilor la adresa domnului Mihai Tudose, poziţie luată de conducerea organizaţiei antreprenoriale în baza cunoaşterii calităţii noului premier, probată în ultimele decenii de activitate şi a faptului că a fost întotdeauna un om corect şi un susţinător al dreptatii si adevărului."

De asemenea, Patronatul Român anunţă că susţine o remaniere mai substanţială, în condiţiile în care organizaţia a propus desfiinţarea unor ministere. În acest sens, Patronatul Român precizează: "Nu trebuie uitat ca Mihai Tudose a preluat un Guvern cu un program de guvernare propus de altii. Inclusiv selecţia miniştrilor nu a fost operată împreună cu şeful Executivului, ceea ce a făcut ca dialogul interministerial şi social să fie aproape inexistent. Practic, s-a creat posibilitatea ca sindicatele şi politicienii să vină cu cereri salariale şi pensii astronomice, pe seama antreprenoriatului , în principal autohton."


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

LEGILE JUSTIŢIEI: Ministrul Justiţiei şi preşedintele ÎCCJ nu mai pot exercita acţiunea disciplinară împotriva magistraţilor
12 dec. A.C.


LEGILE JUSTIŢIEI: Preşedintele secţiei de judecători este de drept preşedintele CSM
12 dec. Andreea Cuzub


Alegerile anticipate pun opoziţia pe jar2
12 dec. O.D.


Poliţia face apel la exercitarea dreptului la liberă exprimare fără violenţă
11 dec. G.F.


Posibilitatea revocării preşedintelui Camerei la propunerea unei treimi dintre deputaţi, respinsă
11 dec. G.F.


Abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară, adoptată de plen
11 dec. G.F.


Cristian Buşoi: "PSD secătuieşte Sănătatea de resurse"
11 dec. G.F.


BNS organizează mâine proteste în Capitală
11 dec. G.F.


Dezbaterea OUG privind split TVA, amânată cu o zi
11 dec. G.F.


Legea privind statutul magistraţilor şi modificarea legii ANI, adoptate de Camera Deputaţilor
11 dec. A.C.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.