PE FONDUL CREŞTERII RECLAMELOR ÎN LOCAŢII CU TRAFIC MARE DE MINORI

ONJN vrea să reglementeze publicitatea din gambling

06 sep. 2017 Companii-Afaceri
F.A.
ONJN vrea să reglementeze publicitatea din gambling

Oficiul Naţional al Jocurilor de Noroc (ONJN) intenţionează să reglementeze publicitatea din domeniul jocurilor de noroc, pe fondul creşterii reclamelor în locaţii cu trafic mare de minori şi, în acest sens, vor fi transpuse într-o normă recomandările Comisiei Europene din acest sector, potrivit lui Dan Iliovici, preşedintele ONJN.

Domnia sa a menţionat, citat de Agerpres: "Am parcurs nişte recomandări ale Comisiei Europene, pe care le puteţi găsi şi pe pagina de Facebook a Oficiului. Recomandările le vom transpune într-o normă terţiară, astfel încât toţi cei care pot să deruleze o campanie publicitară din domeniul jocurilor de noroc să cunoască ce au voie, ce nu au voie, ce le recomandă să facă, ce le permite sau ce nu le permite. Mă îngrijorează foarte tare abundenţa de reclame din locaţii de foarte mare trafic de minori. Nu vreau să numesc firme sau operatori, vreau doar să vă spun că de multe ori merg prin oraş cu fiica mea, are 17 ani şi ea îmi atrage atenţia: «A mai trecut un autobuz din care nu se vede nici urmă de călător, ci este plin de reclame la jocuri de noroc» sau «Uite banner-ul uriaş pe nu ştiu ce clădire». Vă îndemn la reţinere! Întotdeauna am spus că autoreglementarea este mult mai bună decât dacă aşteptăm să vină o iniţiativă şi ştim că există deja una pe traseu, cu privire la interzicerea totală a reclamelor la jocurile de noroc".

Dan Iliovici a mai vorbit şi despre programul "Joc Responsabil", care are ca rol informarea minorilor cu privire la riscurile excesive ale jocurilor de noroc, sub umbrela căruia a fost lansată, luni, campania "Este în joc viitorul tău!". Aceasta se doreşte a fi un demers de informare şi conştientizare adresat tinerilor sub forma unor evenimente ce vor fi organizate în liceele din toată ţara, în perioada 15 septembrie 2017 - 31 mai 2018.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Ministrul Energiei trimite corpul de control la Romgaz
20 iul. V.D.


Romgaz a încheiat două contracte cu Oltchim
20 iul. V.D.


PENTRU ACEST AN,Alum a pregătit 59 milioane de lei pentru investiţii
20 iul. A.I.


Daniel DăianuCe arată decizia privind Bulgaria?5
20 iul. Daniel Dăianu


VREI CA STATUL SĂ ÎŢI GARANTEZE CREDITUL? DAI ŞPAGĂ!"Prima Casă", în atenţia Parchetului General3
20 iul. G.M.


CU MOARTEA PRE MOARTE ZBURÂNDAripile frânte ale aviaţiei militare
20 iul. George Marinescu


Tinerii fug de agricultură
20 iul. Octavian Dan


TUI Travel Center: Peste 80% dintre turiştii care au vouchere de vacanţă vor la mare în vârf de sezon3
20 iul. A.T.


ROMPETROL:Prima benzinarie din Romania alimentata din surse regenerabile
19 iul. A.M.


Volvo mizează pe un nou record de vânzări
19 iul. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.