PE FONDUL CREŞTERII RECLAMELOR ÎN LOCAŢII CU TRAFIC MARE DE MINORI

ONJN vrea să reglementeze publicitatea din gambling

06 sep. 2017 Companii-Afaceri
F.A.
ONJN vrea să reglementeze publicitatea din gambling

Oficiul Naţional al Jocurilor de Noroc (ONJN) intenţionează să reglementeze publicitatea din domeniul jocurilor de noroc, pe fondul creşterii reclamelor în locaţii cu trafic mare de minori şi, în acest sens, vor fi transpuse într-o normă recomandările Comisiei Europene din acest sector, potrivit lui Dan Iliovici, preşedintele ONJN.

Domnia sa a menţionat, citat de Agerpres: "Am parcurs nişte recomandări ale Comisiei Europene, pe care le puteţi găsi şi pe pagina de Facebook a Oficiului. Recomandările le vom transpune într-o normă terţiară, astfel încât toţi cei care pot să deruleze o campanie publicitară din domeniul jocurilor de noroc să cunoască ce au voie, ce nu au voie, ce le recomandă să facă, ce le permite sau ce nu le permite. Mă îngrijorează foarte tare abundenţa de reclame din locaţii de foarte mare trafic de minori. Nu vreau să numesc firme sau operatori, vreau doar să vă spun că de multe ori merg prin oraş cu fiica mea, are 17 ani şi ea îmi atrage atenţia: «A mai trecut un autobuz din care nu se vede nici urmă de călător, ci este plin de reclame la jocuri de noroc» sau «Uite banner-ul uriaş pe nu ştiu ce clădire». Vă îndemn la reţinere! Întotdeauna am spus că autoreglementarea este mult mai bună decât dacă aşteptăm să vină o iniţiativă şi ştim că există deja una pe traseu, cu privire la interzicerea totală a reclamelor la jocurile de noroc".

Dan Iliovici a mai vorbit şi despre programul "Joc Responsabil", care are ca rol informarea minorilor cu privire la riscurile excesive ale jocurilor de noroc, sub umbrela căruia a fost lansată, luni, campania "Este în joc viitorul tău!". Aceasta se doreşte a fi un demers de informare şi conştientizare adresat tinerilor sub forma unor evenimente ce vor fi organizate în liceele din toată ţara, în perioada 15 septembrie 2017 - 31 mai 2018.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Rompetrol Rafinare a prelungit un credit de 360 milioane de dolari
20 apr. D.I.


Şantierul Naval Constanţa a încheiat un acord de asociere cu Naval Group din Franţa
20 apr. D.I.


Air France negociază cu salariaţii încheierea grevei
20 apr. D.I.


TRANSGAZ A PIERDUT LICITAŢIAGrecia a acceptat oferta consorţiului condus de Snam pentru DESFA
20 apr. V.D.


ANCOM: Tarifele pentru portarea numerelor de telefon scad de până la 2,6 ori
20 apr.


BOGDAN CHIRIŢOIU:"2018 va fi un an foarte interesant pe zona ajutoarelor de stat"
20 apr. EMILIA OLESCU


STUDIU ESOP CONSULTING:"Birourile cu suprafeţe între 1.000-3.000 mp, cele mai închiriate, în 2017"
20 apr. R.R.


ÎN URMA INVESTIGAŢIEI EFECTUATEConsiliul Concurenţei recomandă reducerea tarifelor la electricitate
20 apr. E.O.


SĂPTĂMÂNA VIITOAREConsiliul Concurenţei va transmite CE opinia sa despre vânzarea Sidex
20 apr. E.O.


Facebook se adaptează legii privind protecţia datelor
19 apr. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.