PENTRU 1,185 MILIOANE DE LEI

SIF Moldova şi-a vândut deţinerea la SPIT Bucovina Suceava

16 oct. 2019 Piaţa de Capital
ANDREI IACOMI

SIF Moldova (SIF2) şi-a vândut pachetul de 1,16 milioane de acţiuni deţinut la SPIT Bucovina Suceava (SPTU), echivalentul a 19,55% din compania ce are drept obiect de activitate fabricarea pieselor pentru autovehicule, societatea de investiţii financiare cu sediul în Bacău încasând suma de 1,185 milioane de lei, se arată într-un raport al SIF-ului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Operaţiunea face parte din strategia aprobată de acţionari privind vânzarea participaţiilor din portofoliul "istoric" care, în opinia SIF Moldova, şi-au epuizat potenţialul de creştere.

"Vânzarea s-a efectuat prin mandatar Asset Invest SA, parte a Grupului SIF Moldova, societate înfiinţată în scopul restructurării deţinerilor din portofoliul "istoric", în acord cu Strategia şi Politica de Investiţii a SIF Moldova", se mai arată în raportul SIF2.

Pentru primele şase luni ale anului curent, SPIT Bucovina a obţinut un profit de numai 887 lei, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului trecut compania a raportat un rezultat net de 291 de lei.

Acţiunile SPTU sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, având o tranzacţionare sporadică, iar la ultima cotaţie a titlurilor companiei din Suceava, de 2,8 lei, valoarea de piaţă a emitentului se ridică la 16,648 milioane de lei.

La finele lunii august, Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) a SIF Moldova era de 2,0844 lei ceea ce, raportat la cotaţia SIF2 din data de 14 octombrie, de 1,395 lei, oferă un discount de tranzacţionare de circa 33%.

După primele şase luni ale anului, SIF Moldova a raportat un profit net de 102,63 milioane de lei, cu 91,3% peste cel înregistrat la finele lunii iunie 2018, în condiţiile obţinerii unor venituri brute din dividende de 96,35 milioane de lei, cu 41,4% peste cele raportate pentru primele şase luni din 2018.

SIF Moldova are o valoare de piaţă de 1,413 miliarde de lei.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Indicii BVB au deschis în scădere
05 iun. S.B.


ÎNCEPÂND DE ASTĂZIObligaţiunile Norofert se tranzacţionează la BVB
05 iun. A.I.


BVBBET urcă peste nivelul de 9.000 de puncte
05 iun. A.I.


LAURIAN LUNGU, CPAG:"Aducerea deficitului sub 3% va dura minimum doi-trei ani şi va necesita creşteri de taxe"10
05 iun. MIHAI GONGOROI


Directoratul lui Moldovan revocă decizia directoratului anterior, prin care a fost suspendat contractul de mandat al lui Frăţilă1
04 iun. M.G.


Dan Steel Group a intrat în insolvenţă, ieri
04 iun. A.I.


Instanţa respinge cererea de ordonanţă preşedinţială pentru suspendarea deciziilor AGA, prezidată de Ciurezu6
04 iun. A.I.


LA MIJLOCUL SEDINŢEI:Lichiditate de 4,20 milioane de euro pe BVB
04 iun. G.U.


LA TREI LUNI DE LA LISTAREA COMPANIEI Obligaţiunile Norofert intră la tranzacţionare la BVB, începând de mâine2
04 iun. A.I.


Euro s-a depreciat la 4,8387
04 iun. A.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.